icon

Zápal zuba v 12. týždni

natali7445
29. nov 2022

Ahojte.
Som 11+4tt od včera ma strašne bolí zub 😭
Zubár mi ho otvoril zub je už odumretý ale je tam zápal aj hnis...😔 Opuchlo mi líce. Budúci týždeň ma čaká koreňová výplň. Povedala som si že to zvládnem bez ATB.
Stalo sa vám niečo podobné a bolo všetko v poriadku?
Bojím sa že sa mi ten zápal a hnis dostane do krvného obehu.😔

mogaa
29. nov 2022

@natali7445 nuž mala si si dať ATB....tie si odmietla, takže neviem čo očakávaš od MK

natali7445
autor
29. nov 2022

@mogaa lekár povedal že mi ich neodporúča... keďže som stále v 1. Trimestri...tak čo som mala robiť?

timea301196
1. dec 2022

@natali7445 mala si si och dať je jedno v ktorom si trimestri. Horší je zápal ako ant. Ja som mala pri oboch tehu v prvom trimestri ant a deti mám tu

yoxinka
1. dec 2022

@natali7445
Kočka, ten neriešený zápal je horšia vec pre bábo ako atb. V tvojom prípade by som atb isto neodmietala a podľa toho, čo píšeš, zrejme ich aj tak budeš nakoniec potrebovať. Bola som tehotná 3x, atb som brala pri všetkých tehotenstvách z rôznych dôvodov v rôznych štádiách tehotentstva. Existujú atb bezpečné pre tehotné ženy a áno, v 1.trimestri sa neodporúčajú žiadne lieky, ale VŽDY sa zvažuje, či je väčšie riziko atb brať alebo nebrať a toto je prudko individuálne. Ja som zažila zápal nervu, aj opuch, aj hnis aj vypĺňanie koreňov a to celé bola taká bolesť, že som doma z toho odpadla, bez atb neviem čo by som robila. Nechápem, ako to dávaš bez liekov 🤷‍♀️.