icon

Zapálené ďasno v tehotenstve

13pipi13
9. sep 2025

Ahojte, mali ste s tým niekto problém? Mne sa zapálilo ďasno pri osmičke (osmičky mi nerastú krivo) asi pri prerezávaní. Som v 11tt. Je tu niekto, kto tiež riešil tento problém? Čo vám pomohlo ? Je vaše bábätko v poriadku ? Nemôže to mať na bábätko negatívny vplyv ? Ja používať ústnu vodu parodontax bez alkoholu a výplachy so slanou vodou ale vždy sa to nejako vracia. Zajtra sa chystám k zubárovi.
Budem rada ak sa ozve niekto, kto s tým má skúsenosť. Bojím sa o bábätko.

tanyan
9. sep 2025

Neviem aký máš vzťah k homeopatikám. Používala som počas tehotenstva Traumeel S - tabletky na cmúľanie. Párkrát som si dala aj lokálny gél na ďasná (kamistad), keď to bolo neúnosné a potrebovala som aspoň lokálne uľaviť. Mne rástla osmička počas tehotenstva kolmo do sedmičky. Zubárka moje bolesti nechcela riešiť počas tehotenstva, takže sme to zistili až pri rtg po pôrode. Dieťa má už takmer 11 rokov a je úplne v poriadku.

13pipi13
autor
9. sep 2025
@tanyan

Neviem aký máš vzťah k homeopatikám. Používala som počas tehotenstva Traumeel S - tabletky na cmúľanie. Párkrát som si dala aj lokálny gél na ďasná (kamistad), keď to bolo neúnosné a potrebovala som aspoň lokálne uľaviť. Mne rástla osmička počas tehotenstva kolmo do sedmičky. Zubárka moje bolesti nechcela riešiť počas tehotenstva, takže sme to zistili až pri rtg po pôrode. Dieťa má už takmer 11 rokov a je úplne v poriadku.

@tanyan ďakujem pekne za odpoveď. 🙂 Pozriem tie tabletky.