Ahojte. Prosim vas co by ste mi poradili na zapchu alebo odporucili? Ja uz neviem co si mam dat. Mavam neskutocne bolesti a musim silno tlacit a bojim sa aby som nedostala zlatu zilu.
Dakujem pekne
@olinkamuckova ahoj tie som s tým bojovala v 2tehu...normalne som bola u svojej gyn. ta mi predpisala sirup /už si nespomínam na názov-ale nepomohol/ aj odpoučila kupiť glycerínové čipky - tie boli najučinnejšie zabrali tak ako pisali v letáku...
mne najviac pomohli cca hodinove prechádzky kazdy den - podla moznosti rychla chodza - celych 9 mesiacov
@olinkamuckova ahoj, ja som mavala hroznu zapchu, vyšlo zo mna len par kozích bobkov za cely tyžden a po velkom úsilí.... mne na to pomaha pohar tepleho jablkoveho džúsu ráno na lačno. Niekedy potom idem za pár minút inokedy po pár hodinách, ale v deñ ked si to dam idem vždy. Nechcela som žiadne umeliny z lekarne, lebo v tehotenstve radšej riešim veci na prírodno.
dakujem velmi pekne. poskusam. v stredu som tak silno tlacila, ze som krvacala. som sa inac zlakla. bezala som hned k doktorovi, nastastie vsetko v poriadku, ze to mi musela nejaka cievka prasknut. tak sa bojim.
@olinkamuckova Ahoj skus kazdy den zjest jablko,ja pijem nato aj caj fenikel-rasca-aniz celkom to pomaha.Ja kebyze nejdem ozaj dlhsie na wc tak mi staci zjest dve mandle a uz to ide, lenze to nerobim lebo mam potom s tych mandli aj krce v bruchu a potom hnacku.Ale ja teraz nemozem hocico zjest lebo mam krce v bruchu a vetry.Mliecne vecci mi robia dost problem,susene ovocie aj po bananoch ci mandarinkach.
v lekarni si opytaj psyllium na obale je navod a davkovanie , je to rastlinka ziadna zavislost a je to velmi jemne aj male deticky mozu aj tehotne fantasticka vec.
Ahojte budúce mamičky, chcem sa opýtať či aj vás trápi v tehotenstve zápcha a či mi.neviete poradiť čo s tým :/ stolicu mám raz za štyri dni, cítim sa ako nafúknutý balón dosť zle :/ ďakujem.
@selina25 aj ja mám rovnaký problém
Ráno nalačno vypi pohár teplej vody, alebo skús slivkovú šťavu, ja ju kupujem v Dm alebo v lekárni.
Alebo skús vlákninu Psylium, tá je z lekárne. Na raňajky si dávam mixované vločky no a keď sa cítim, že chcem ísť na WC no nejde to tak si dám glycerínový čípok.
@evittam čaj zo senny je návykový...
@evittam tiež som ho pár krát mala, mala som z neho kŕče v bruchu. Nevedela som či je to z toho tak som si trochu o tom prečítala a písali, že môže vyvolať kŕče a býva návykový preto by sa nemal dlhodobo užívať. Takže mne moc nepomohol - môj názor a moja skúsenosť. No u každého môže pôsobiť inak.
Kup si psyllium to rozpustis do vody a zapijes. To sa moze v tehu ale velmi ucinne su aj probiotika. Potom ta zapcha trapit nebude.
Inac stolica aj v tehu by mala byt kazdy den! Je to zivotne dolezite lebo potom sa tie toxiny dostavaju do krvneho obehu kt je prepojeny aj s babom. Nie su to srandy.
Mna pozenu susene slivky, ale teraz pijem aloe od zn. Herbalifr a broblem uz nemam.
Ďakujem za rady teplú vodu spm ešte neskusala, skúsim aj to. Pijem vodu zo sudka z kvasenej kapusty a.nič ale glycerinova čipka mi pomohla, len to aby som si každý večer dávala čipku to asi tiež nie je ok...a psyllium vo forme prášku môŽe byť?
Ahojte ja mam problem s vyprazdnovanim uz od 16-tich kedysi som uzivala psylium, otruby atd a fungovalo to. Teraz som otehotnela a vyprazdnovanie bola moja nocna mora. V noci som mala strasne bolesti criev a na toalete to bol boj s neskutocnou bolesťou konecnika. Tak som si objednala prirodne tabletky s obsahom ryžovych otrub a komplexom tráviacich enzýmov, ktoré pomáhajú pri trávení základných živín v tráviacom trakte. Tráviace enzýmy sú nápomocné pri nadúvaní alebo problémoch s vyprázdňovaním, pomáhajú absorbovať minerály potrebné pre telo, podporujú vitalitu. Teraz mam pravidelnu stolicu bez akýchkoľvek problémov a cítim sa aj celkovo výborne. Môžem len odporučiť.
Objednala som si ich na
prirodne.antibiotika@gmail.com
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@olinkamuckova ahoj, ku koncu tehu som mávala problémy s vyprázdňovaním - čo spôsobilo klesnutie plodu v bruchu ktorý tlačil na črevo. Najviac mi pomohli čapíky - v lekárni mi ich odporučili. Aplikuješ si čapík do konečníka a do 10-15min si na WC
Inak odporúčajú obohatiť stravu o vlákninu, nasadiť probiotiká, viac piť a jesť viac čerstvého ovocia - jablká, hrušky, hrozno.