Železo vhodné pre tehotné s anémiou a dvojičkami
Dobrý deň, prosím vás mám anémiu a čakám dvojičky tak je to už ťažko únosné. Beriem Sorbifer Durules ale ako veľa žien píše, tá zápcha je strašná. Poradíte mi nejaké iné železo ktoré vám pomohlo?
Globifer je vraj dobrý ale jedna tableta má len 18mg, potrebovala by som ich tak 5 denne zjesť čo je už od veci a vychádza to veľmi draho potom.
@michaelam2 110 ale to bolo pred 2 týždňami a mne je fyzicky horšie, zadychvam sa aj pri bežnej reči atď. A koľko globiferov si brala pri akej hodnote železa v krvi?
Mne doktor povedal ze ak mam zapchu tak mam nahradit premytymi susenymi marhulami. Plus bobulove cervene ovocie.
Ďakujem skúšala som aj ovocie, ovsene vlocky si dávam (bez toho by som sa nevy...), dávam si Fe spolu s vitamínom C a aj tak. Skúsim aktiferin ešte pozrieť.
@b3s ja som mala hodnotu 90 a brala som 1-2x denne. Podla toho ci som zabudla alebo nie 😀
@michaelam2 aha a zvýšilo ti to hemoglobin?
@b3s ano zvysilo, ale trvalo to asi tak tri tyzdne
@b3s mne pomohol Maltofer take zuvacie tablety a na zapchu susene slivky.
Ja mam sorbifer ale uzivam popri tom aj magnosolv, takze ten tie zapchy vykompenzuje a mam to v “norme” 🤷♀️
Ja mam od hematologicky Tardyferon, za mňa super malý doplatok a je účinný, bez zápchy.
🌿❤️👍 ak by si potrebovala napíš mi 😊

@b3s aku mas hodnotu zeleza? Ja som brala globifer a sice to chvilu trvalo ale do porodu sa mi to vratilo do normalu. Sorbifer som tiez nemohla, mala som hrozne bolesti zaludka.