Zhoršená tetánia počas tehotenstva
Ahojte, zhorsila sa vam tetania pocas tehotenstva? Som uz 3 tyzdne pred porodom, vysadila som magnezium, a je mi strasne. Mam aj silnu anemiu, tak neviem ci to je kombinacia oboch alebo co sa deje. V jednom kuse mi trpne tvar, mam take stiahnute svaly v licach a okolo oci, toci sa mi hlava a zahmlieva pred ocami. Mali ste to niektora podobne?

@anonym_autor ahoj, áno mala som úplne rovnaké problémy..čo sa týka anémie, tá sa mi zhoršila na začiatku 2. Trimestra, začala som brať tardyferon, zo začiatku každý deň, potom už len tak každý 2-3 deň až do pôrodu..no a čo sa horčíka týka 😅 tak tam som to mala tak, že mi ho moja gyn zakázala brať od začiatku tehotenstva lebo aby mi nepadal tlak..ja som nízkotlakar a horčík mi nikdy nerobil problém, nikdy mi tlak neznížil práve naopak troška mi ho zvýšil takže mi bolo čudné, že ho mám prestať brať ale ok prvorodička počúvala som gyndu. Lenže v nejakom 6 mesiaci sa mi začali vracať záchvaty, takže som šla k neurológovi ten mi nasadil magnosolv no a v skratke pre viac veci som sa rozhodla, že moju obvodnú ako pôrodníčku nechcem, vybrala som si inu, ktorá mala výborne recenzie, no ale k nej som prišla 2 dní pred pôrodom ..ona vravela, že ja som kľudne mohla brať horčík až do pôrodu..horčík som brala do 36+6 dní, rodila som 39+6 a vôbec som nemala problém s tým, aby som mala kvôli horčíku slabšie kontrakcie..skôr naopak 😅 takže kebyže som druhýkrát tehotná určite horčík budem brať od začiatku a to isté aj železo možno v menších dávkach, ale určite pravidelne