icon

Zlé výsledky trizon-18. Čo to znamená?

katrerina2
24. feb 2011

caka ma amiocenteza, pretoze mam zle vysledky trizony 18,- 1:85 a 1:160

henikav
24. feb 2011

ak myslis trizomiu 18 to je downov syndrom, ale pokial mas len zle krvne testy nestresuj, je to horsie, ak mas zle vysledky zo sona, hustejsiu siju. Z krvi sa vypocitava len pravdepodobnost, to este nemusi nic znamenat. Ak chces, napis IP

babulina
24. feb 2011

to su len vysledky afp, tie hovoria len o pravdepodobnosti vyskytu, aj mne to vyslo zle my sme mali 1 :149, isla som na amnio s velkym strachom a nasledujuci den ked sme mali vysledky mi padol velky kamen zo srdca, ze je vsetko ok

rukjatko
24. feb 2011

trizomia 18 je edwardsov syndrom, amnio vyluci alebo potvrdi podozrenie. prajem vela stastia.

gumimaci
25. feb 2011

je to edwardsov syndrom, nadbytok jedneho chromozomu na 18tej pozicii. 18+1... napr down je nadbytok na 21 pozicii- 21+1. preto sa to oznacuje ako trizomnia 18, normalne su chromozomy v pare.
postihnutie sa prejavuje mentalne aj fyzicky / mensia hlava, male usta, vykrutene prsty, raztep pery.../ vacsina takychto deti zomiera este pred narodenim, alebo kratko po nom.
aj nam pisali podozrenie na tuto diagnozu... treba verit, ze vsetko dobre dopadne. a mame zdraveho chlapca 😉