Znecitlivenie jednej strany počas tehotenstva
Ahojte, prosím o radu, som tehu prvýkrát, tak netuším. Každý vraví, že počas tehotenstva je najlepšie ležať na ľavej strane. Mne sa na ľavej aj dobre spí, ale posledné zhruba dva týždne po dlhšom ležaní na ľavej strane cítim v nohe od stehna po lýtko také ako nedokrvenie, proste znecitlivenie... Keď sa otočím, za nejaky čas je to znova ok. Na pravej strane to necítim. Je to v poriadku? Na poradňu idem az o týždeň, ale ked tak šla by som skôr. Máte skúsenosť prosím?
Ja len k tomu spaniu na ľavej... Obe tehotenstva som prespala práveže na pravej strane, mne sa na ľavej neležalo dobre.
Tŕpnutie by som minimálne telefonicky konzultovala s dr. Môže to byť bežné, aj keď osobne som mala len lightning crotch, také "elektrické výboje" do nohy alebo ako to nazvať. Tŕpnutie len v ruke a to mi tiež povedali, že je normálne, keďže dieťa tlačí na určité nervy, plus je to niečo ako neviditeľný opuch.
@anonym_autor v ktorom ste tt?
Ja mam od urcite tt vo vyssom stadiu bolesti noh v noci najprv som myslela.ze bedrove kĺby ale.nakoniec.je to akoby stehenna kost neskutočne bolesti su to a bezne spim na oboch stranach nepreferujem danu stranu aj zalezi na ktorej strane lezi dieta mi.....trpnutie moze byt zevam dieta tlaci.na nejaky nerv...alebo mate len cvaknuty.nerv
Ďakujem, som 30tt, písala som gyn, ale obávam sa, že má dovolenku...v noci som bola hore do piatej, trošičku sa mi uľavilo po magnosolve, ale mravcenie v nohach cítim aj teraz stále
Ďakujem, som 30tt, písala som gyn, ale obávam sa, že má dovolenku...v noci som bola hore do piatej, trošičku sa mi uľavilo po magnosolve, ale mravcenie v nohach cítim aj teraz stále
@anonym_autor a to magnézium užívate pravidelne? Ak nie, začnite 🙂 v prvom tehotenstve som tiež mávala znecitlivene stehná (teda buď to alebo také bolesti že sa mi plakať chcelo 🙈) a doktor mi vždy len povedal že keď porodim všetko sa navrati do normálu.. trochu mi pomáhalo práve to magnézium
Teraz som 25tt a pomáha mi pri tvrdnuti brucha, kŕčoch..
@anonym_autor a to magnézium užívate pravidelne? Ak nie, začnite 🙂 v prvom tehotenstve som tiež mávala znecitlivene stehná (teda buď to alebo také bolesti že sa mi plakať chcelo 🙈) a doktor mi vždy len povedal že keď porodim všetko sa navrati do normálu.. trochu mi pomáhalo práve to magnézium
Teraz som 25tt a pomáha mi pri tvrdnuti brucha, kŕčoch..
@anonym_9f2d3a beriem večer magnosolv a niektoré večery vynechám...aj včera večer som si zabudla dať a dala som si až v noci, keď už bolo zle...asi si dám teraz ešte jeden
@anonym_autor ja som 37tt a mám to tiež. Je to úplne normálne. Je to tou váhou už bábo nie je najmenšie a najlahšie a keď proste dlhšie ležíš na jednej strane tak ti tlačí a preto sa to deje.
Ja som sa tiež bála spávania lebo mne sa najlepšie spalo na chrbte a pravej strane.. ale aj dr ma ubezpečila že ani jedno z toho nemôže nijak zle urobiť babatku.
Načo by som si dala ale pozor je to užívanie magnézia.. ja som tiež musela brať až 4 tabletky denne kvôli silnému tvrdnutiu + vždy pred spaním kvôli kŕčom v nohách ale v určitom týždni mi dr kázala už magnezium vysadiť.. vraj už to nie je vhodné
@anonym_autor ja som 37tt a mám to tiež. Je to úplne normálne. Je to tou váhou už bábo nie je najmenšie a najlahšie a keď proste dlhšie ležíš na jednej strane tak ti tlačí a preto sa to deje.
Ja som sa tiež bála spávania lebo mne sa najlepšie spalo na chrbte a pravej strane.. ale aj dr ma ubezpečila že ani jedno z toho nemôže nijak zle urobiť babatku.
Načo by som si dala ale pozor je to užívanie magnézia.. ja som tiež musela brať až 4 tabletky denne kvôli silnému tvrdnutiu + vždy pred spaním kvôli kŕčom v nohách ale v určitom týždni mi dr kázala už magnezium vysadiť.. vraj už to nie je vhodné
@nika_val áno, mňa len vystrašilo to, že to tŕpnutie alebo teda mravcenie cítim aj cez deň

Ja nemam skusenost, ale osobne by som isla skor, vlastne hned v pondelok.