icon

Znížená funkcia štítnej žľazy

neliynda
16. sep 2016

Dobrý deň maminy, prosím Vás, má niektorá skúsenosti s mierne zníženou štítnou žľazou v tehotenstve? Prejde to po pôrode alebo je doživotné? Ďakujem pekne

sense
16. sep 2016

@neliynda pocas tehu som brala euthyrox 50 potom po porode asi rok dva nic bola som len sledovana teraz som na 75 euthyroxe

kiwi82
16. sep 2016

ano brala som vyššie dávaky počas tehu, po porode sa znížili dávky, beriem 50, ja to mám na celý život už

neliynda
autor
16. sep 2016

ďakujem Vám pekne 🙂 ...a prosím vás, je pravda že váha pribúda? ja beriem tiež momentálne Euthyrox 50 ale lekárka povedala, že v tehotenstve sa to stáva, ale že po tehotenstve sa to upraví. Ďakujem

sense
16. sep 2016

@neliynda kym som nemala lieky som priberala dost rychlo a vyrazne...s liekmi uz nepriberam....ale pocas tehu som pribrala 14kg napriek stitnej zlaze

chokma
17. sep 2016

Vobec to nemusi suvisiet s tehotenstvom. Vela ludi ma znizenu a nevie o tom. V tehotenstve to len zistia. Cize je mozne, ze to budes mat aj potom. Ale eutyroxom sa nelieci, ale doplna hormon, ktory stitna neprodukuje v dostatocnom mnozstve, cize tak to treba brat. A napr.ja som vobec nepriberala a ani nepriberam z toho.

29simi
14. okt 2016

Ahoj bab ja som 9 tyzdni a mala som THs 8 veľmi sa bojím či to bude mať vplyv na bábo pred písali mi Euthyrox 50 o dva týždne znova na krv

vulka
14. okt 2016

@29simi No 8 je fakt veľa. Presne dodržuj dávkovanie a nezabudni, že nalačno(aspoň pol hodiny pred jedlom).