Zuby v tehotenstve
Vopred sa ospravedlnujem za moj slovnik ale !!! do PRDELE aj s tym . co sa mi stalo ? vcera si tak veselo jem sezamky (sezam s medom) a po chvili citim nejaku fugu (dieru) v ustach. Vyletel mi predny zub !!!? som myslela ze od toho šoku porodim 😀 ako teraz sa smejem no vcera som preplakala hodinu asi. taka vec je ze teraz na zubara nemam (v anglicku su zubari velmi dobry ale i veeelmi drahy) takze chodim šterbata ako dilino ☹ nemala som nijak pokazene zuby staram sa o nich pravidelne a tak ma napadlo ci je mozne ze koli tehu. sa mi zlamal zub ? pretoze som citala vselijake clanky ze v tehu su zuby slabe a rychlo sa kazia atd . no ratala som s bolestami mozno ze sa mi spravi nejaky kaz ale s tym ze mi doslova z ust vyleti predny zub nie ! jaaj ci paňa .. aj vam sa stalo nieco so zubami v tehu? no musim teraz silno šetriť na novu korunku :-/
@matikeks v tehu treba dodávať vápnik navyše práve kvôli zubom. ja som na svoje zuby dosť citlivá tak akonáhle som zistila že som tehu tak som zvýšila dávky vápniku. akurát tento týžden som bola na kontrole u zubára a povedal, že zuby vyzerajú dobre a nevidí žiadne odvápnenie 🙂 dúfam, že to tak vydrží až do konca klop klop klop.
akurát zasa ja mám problém s ďasnami, strašne mi opúchajú. čo je tiež následok tehu.
Toto sa stalo aj mne vcera,sla som k zubarovi mala som kustik uz ulomeny,ale zvnutra a ako mi donho zavrtal tak sa polka odlomila,mne az zle prislo,lebo si teda na zuboch tak zakladam,je to horna 5-ka a zatial tam mam vlozku a ze mi ho zablombuje za mesiac ☹ Som v 23 tt a povedal,ze to sa stava v tehotenstve ☹ ach jaj,ja len dufam,ze ked mi chyba cela polka,ze sa to bude dat pekne urobit a teda s bielou blombou 🙂)
@matikeks dobre chapem, ze si v UK? Ked si tehotna a rok po porode mas zubara zadarmo, treba mat karticku, ze si tehu a nemas problem 🙂
Ci su v UK dobri zubari, no urcite su, nie je ich vela a treba ich dost vytrvalo hladat 😀 ja jedneho skveleho mam a nemenila by som.
Pocas tehu by sa nemali odvapnovat zuby, ked dieta potrebuje vapnik berie si z kosti, ale napriek tomu sa zuby viac kazia a mozu aj lamat, sposobuju to hormonalne zmeny v organizme a tiez znizena hygiena pocas tehu ked je zene zle, popripade zvracia..co velmi poskodzuje sklovinu.
@matikeks noooo mne sa tiež zlomil zub... v tehotenstve su zuby velmi citlive aspon ja som mala... uf no dufam, že ti to dobre dopadne...
@matikeks ja som bola dnes u zubárky - našťastie mne sa odlomil len kúsok plomby na sedmičke, tak mi tam dala zatiaľ vložku a o mesiac zaplombuje. No keby sa mi zlomil predný zub ... asi by ma piclo. Úplne Ťa chápem.
@slniecko77 Mne sa zase teraz počas tehu urobil na zuboch povlak, som vyzerala, ako keby som nemala doma zubnú kefku a pastu 😀 Fakt neviem, či to môže súvisieť s tehu, ale už som si to dala vyčistiť, tak mám zase pekné biele zuby.
@lucikusik je to mozne, to zrejme tie tehu hormony 😉
Ja tiez uz druhy krat pocas tehu absolvujem zubnu hygienu..tiez sa mi nalomil zub, zatial mi dal docasnu plombu a ked sa vratim z dovolenky tak mi da normalnu.
a inak ja som mala problem s dasnami obe zdrave tehotenstva... to jedno, ktore nedopadlo dobre som bola OK... cize moj tehupriznak boli krvacajuce dasna a to cele tehu 😠

@matikeks ja som prisla v kazdom tehu o jeden zub,...doslova sa mi rozkrusili,...ja som nedodavala do tela vapnik a babo si bralo ten moj,...