Zväčšená komora mozgu bábätka na sone v 25tt

kkatulikk
7. jún 2018

Ahojte,
Chcela by som sa spytat na Vašu skúsenosť s takým niečim. Dnes som bola v poradni som 25tt+2 a doktorka mi pri sone zistila že malá ma jednu komoru mozgu trosku zväčšenú (10mm je hranica a je to cca 10,3mm) nechcem stresovať pretože všetky výsledky aj celé tehotenstvo je/bolo úplne v poriadku, nemala som infekciu a nebola som vôbec chorá preto ma to veľmi zaskočilo. Poslala ma na špeciálne sono, tak uvidím len som chcela vedieť či niekto niečo take prekonal a čo sa dialo. Ďakujem za každú reakciu.

lilinka77
7. jún 2018

Ahoj.Mojej dcerke diagnostikovali tiez rozsirenie komory..Potom nas poslali este na 3D ultrazvuk,kde to bolo opat vidiet,este tam dr. Nieco nevidel,tak ma poslali na magneticku rezonanciu..strasny stres v tehu..Mala sa narodila normalne,pupoc.okolo krku-bola trosku hypotonicka,tak sme cvicili Vojtovku..Teraz super..Pracovala som na novorodeneckom-vela babatiek malo rozsirenie..mozog je velmi plasticky..vo vela pripadoch bol nalez a v skutocnosti ziadne prejavy..

vanilkavan
7. jún 2018

Aj mne gynekolog zistil u syna zhruba v takom týždni rozšírenú jednu postrannú mozgovú komoru, ( s manželom stres panika, že bude mať hydrocefalus), nepamätám už čísla ale jemne za hranicou to bolo a poslali nás za jedným odborníkom na 3D ultrazvuk, ten nám povedal, že je to hraničný rozmer, že to niekedy býva u plodov a že by sa to malo do pôrodu upraviť a tak aj bolo. Keď mu robili kontrolu po narodení, komory už boli rovnaké a normálnej šírky 🙂 Akurát nás vtedy gynekológ tak vystrašil, že v druhom tehotenstve som už ani na 3D ultrazvuk nešla.

gulisko
8. jún 2018

Moj prostredny sa s tym narodil v pohode pekne sa mu to upravilo žiadne problemy nemal a je uplne zdravy

eliska13
20. jún 2018

@kkatulikk aj mne to povedali, ale v skoršom tt.upravilo sa to syn je zdravý, ale preplakala som pár dní, že bude chorý nikdy som to nepočula, že čo to znamena

bambulka11123
25. feb 2021

@eliska13 mne to oznámila lekárka dnes. Ani nezaspím ani neviem co mam robiť. Zajtra ráno idem k svojej len sa upokojujem ze malý sa narodí zdravý a riadny valibuk.

kkatulikk
autor
25. feb 2021

@bambulka11123 ahoj, kľudne mi napis správu ak ta niečo zaujíma ohľadom toho

bambulka11123
25. feb 2021

@kkatulikk písala som 🙏🙏

barborkapechova
3. sep 2022

Dobrý večer prajem ženy ...tak to po nociach nespím a čítam príspevky a ďalšie veci ohľadom rozšírenia komorky v hlave ....som v 20tt a pred týždňom mi to zistila pani doktorka na 4D ..kde som bola hneď odoslaná na odber plodovej vody no tam sa čaká až 2tyzdne premena to je doba 🙄 mám hrozný strach ..mprosim vás kto má stým skúsenosti pomôžte miii v tom čo si o Tom mám myslieť ... Vďaka

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre