Zvládnete spontánny potrat bez hospitalizácie?
Som v siedmom týždni a po dvojdňovom špinení mi dnes už ide čistá krv. Volala som na urgent a doktorka povedala, že asi ide o potrat a do nemocnice nemusím ísť. Zvládnem potrat aj doma alebo sa radšej ísť aj tak dať hospitalizovať?
Ja som v 6 týždni zacala krvácat ako pri menštruácii,a tehotenstvo sa udržalo,bola som do 10 tt hospitalizovana.Dcerka uz bude mat 14 rokov.Skus pohotovosť,drzim palce 🙏
Och, to mi je luto, ze to musis prezivat.
Aj doma to zvladnes, ked uz sa spustilo krvacanie.
Keby ho bolo vela, alebo extremne bolesti, teplota, cokolvek zvlastne, tak chod do nemocnice. Inak potom za par dni k beznej dr nech ta skontroluje.
Zvládneš , ak ale nemáš kŕče šla by som na pohotovosť,nemusí ísť hneď o potrat
Mas potvrdené tehotenstvo? Ak ano, isla by som na pohotovosť, včas sa dá zachraniť všetko, preto mám krasneho zdravého syna
@dadka1997 bohužiaľ to nie je pravda, som rada, že u vás to tak bolo ale týmto môžete dávať falošnú nádej alebo spôsobiť, že si niekto bude vyčítať, že neurobil všetko....Ak má embryo nejakú vadu nezlučiteľnú so životom nezachráni ho nič. Veľmi veľa tehotenstve končí práve preto potratom.
Zvladnes to.Daj sa do kludu,v pokoji predychas.Ked bude po vsetkom pojdes na kontrolu ci si sa vycistila.Ver mi ze radsej doma,v pokoji,sukromi ako hnusnej nemocnici s cudzimi ludmi. V 7 tt ti nemaju ako pomoct a pravdepidobne ti ani nikyo pomahat nebude.
Avsak,kym nejdu z teba zrazeniny,stale to moze byt inak.Ja som spinila,nakoniec ma v noci v 9 tt zaliala hrozne krv a rano u gyn.si maly veselo plaval.Vysiel zo mna hematom pravdepodobne,bola som presvedcena ze tam uz nic nie je.
Ale nechcem ti davat falosnu nadej.Urob co som ti napisala vyssie.Aj tak na tom co sa stane uz nikto nic zmenit nedokaze,tak si dopraj sukromie a pokoj.
Bola som nakoniec v nemocnici, všetko vyzerá ok,aj srdiečko bije, zvýšili mi dávku duphastonu a mám ležať doma. Držte mi palce ❤️
Držím palce, ja som tak mala na začiatku 6. TT, krvácanie, veľké zrazeniny, myslela som, že je po všetkom 😥 aj samotná doktorka myslela, keď som prišla na pohotovosť. A tam pozerá na sone, že začína biť srdiečko, vyplavil sa mi hematóm, ktorý bol pod plodom. Som v 34. TT 😍
Super, ze je to ok 🙂❤️ Proti krvacaniu su dobre tablety Dicynone.
@petronela1985 mne tam práveže žiaden hematóm nevideli, preto nechápem prečo krvacam…aj si mala potom nariadené ležanie?
Brala som Dicynone, Ascorutin a Prolutex toho času. Kľudový režim som nariadený nemala, ja som si vzala pár dní voľna v práci. Mne sa to opakovalo celý prvý trimester, ale teda ja som mala hematóm. Potom sa vstrebal a v 20. TT opäť krvácanie, tak to už som na rizikovom odvtedy. Držím palce ✊
@petronela1985 ďakujem, podobne aj tebe ❤️ na rizikovom iba ležíš alebo normálne existuješ, iba sa šetríš?
Teraz by som už aj existovala normálne, v stredu mi začína materská dovolenka a zároveň v utorok končí táto domáca PN basa, ale pre zmenu prestávam vládať 😅 ležala som v tom 20. TT prakticky celý týždeň, moja jediná trasa bola chladnička a kúpeľňa. Potom prišli tie horúčavy, zase celé zle, takže ležala som, lebo sa mi ťažko dýchalo. Inak fungujem normálne, dlhšie mi trvá/trvalo navariť, upratať, ale mne pomohol uz v tom vyššom štádiu tehotenstva Ascorutin a Progestenalle, tak sa to zastavilo. Len teda do práce som už nemohla ísť, doktorka povedala, že mi v žiadnom prípade neukončí PN 😏
@sense ale autorka nema žiaden hematóm... dopraj a bude ti dopriané... ak maš zlú skusenosť tto mi je moc lúto, ale vždy je nádej ... a ni niesom lekar, len myslím pozitivne, či jej tu mam napisat ako sebecka krava, vieščo potratíš? Skus sa zamyslieť ... autorkynemu babatku bije srdiečko, a je vsetko v poriadku
@dadka1997 nie to nie ale tvrdiť že každé tehotenstvo sa dá zachrániť je falošná nádej, a nie pozitívne myslenie. Ja to prajem každej aj autorke, sama som jej napísala že nech ide k lekárovi a nemusí ísť hneď o potrat. Nikde som jej nenapísala že potrati , treba čítať s porozumením Ale netvrdím že sa dá každé tehotenstvo zachrániť. A toto ti povie aj každý lekár že nie všetko sa dá zachrániť.
Držím palce, oddychujte a držte sa aby to dopadlo dobre. ❤️❤️

Zrejme ide o biochemicke tehotenstvo. To zvladnes aj sama doma. Je to normalny menzes.