icon

Zvládnutie tehotenskej cukrovky

2. sep 2025

Dobrý deň prosím vás su to velmi zle výsledky ešte stale som v šoku minuli týždeň som bola na tehotensku cukrovka 25 tt tehotenstva. A mala som zvýšené akurát som od doktora prišla ten mi dal aj systém na meranie hladiny glukózy v krvi na samotestovanie, že si to mam 3 krát denne robiť pichnúť stou ihlou do prsta a merať. A zapisovať si zakaždým.
A mam diétu mať , baby ja sa tak strašne bojím som strese s toho úplne až mi je nevoľno .
Máte stým skúsenosti prosím vás? Pridávam aj foto ake som mala hodnoty

Zvládnutie tehotenskej cukrovky
autor
2. sep 2025

@anonym_autor

zuzkaa1991
2. sep 2025

@anonym_autor podla mna zbytocny stres nie su take velke hodnoty 😇....kolko.mate priebehu dna ak si uz kontrolujete?dodržiavať diétu a bude všetko ok len vas budu viac sledovať

autor
2. sep 2025
@zuzkaa1991

@anonym_autor podla mna zbytocny stres nie su take velke hodnoty 😇....kolko.mate priebehu dna ak si uz kontrolujete?dodržiavať diétu a bude všetko ok len vas budu viac sledovať

@zuzkaa1991 neviem to len dnes som bola po výsledky a bral mi sprsta a mala som na tom meraní 6.3 ale nepovedal ci je ok alebo zle aj vydel ze som v šoku a rýchlo na mna išiel budete si pichať do prsta respektíve merať s prsta cukor mate cukrovku tehotensku. Hrozný prístup podla mna

anonym_71b0ec
2. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor

@anonym_autor ja som mala tiež tehotensku cukrovku. Nieje to nič hrozné, dodrziavaj stravu. Ja som si kupovala aj ebook na recepty taka lacná a dalo sa to zvládnuť. 🙂

babushkaem
2. sep 2025

ja som mala podobne vysledky a bola som na diete. a merala si cukor.

januska12323
2. sep 2025

Upokoj sa, nie je to nič nezvladnutelne.

marhulka13
2. sep 2025

@anonym_autor ja som mala tiež tehotensku cukrovku, no oveľa vyššie hodnoty a musela som si aj inzulín pichať. Všetko ale bolo v poriadku. V druhom tehotenstve už nič

adabise683
2. sep 2025

@anonym_autor presnez nestresujte sa bo stres zvysuje cukor tiez ...mozno aj tym ste mala vyssie hodnoty..plus ked je clovek nevyspaty, aj vtedy to vyskoci...budete si merat a dodrziavat stravu a bude to ok..ja som tiez mala...ale pristup lekara mal byt iny...mna hned upokojoval diabetolog ze nic to nie je a ked clovek bude dodrziavat zdravsi zivotny styl (co by mal kazdy), tak vsetko bude ok ...budete si meravat a zistite ze co vam zvysuje a co nie a aj podla toho upravite stravu..plus vela pohybu pomaha udrzat cukor v norme...drzim palce

svetlonos
2. sep 2025

Tam toho je, moc riesis. Mala som ju 3x a sme tu. Budeš si pichať a merať, zistíš co ti vyhovuje a co nie. Napr. prvy raz som mohla jesť puding, pri druhom tehu uz nie. Na raňajky si dávaj hlavne bielkoviny a taky 1cm hrubý chlaba do dlane. K tomu zeleninu- pozor mrkva a cvikla, hrasok su skadke. Precitaj a mas to ok. V tom najhoršom prípade budeš pichať inzulín, je to otravné ale nič tragické.

katkaseiner
2. sep 2025

Ahoj, ja som mala v oboch tehotenstvach tehotensku cukrovku, okrem toho nič. Zameraj sa na mäso a zeleninu, obmedz cukor, muku (denne som mala 1 celozrnne pecivo). Za mna idealne kuracie maso na rozne sposoby s rozlicnymi zeleninovymi salatmi (aby sa ti to proste nezunovalo. Obmedz sladke ovocie, radsej si daj bobulove a kyslejsie. Neboj, zvládneš to

autor
2. sep 2025
@katkaseiner

Ahoj, ja som mala v oboch tehotenstvach tehotensku cukrovku, okrem toho nič. Zameraj sa na mäso a zeleninu, obmedz cukor, muku (denne som mala 1 celozrnne pecivo). Za mna idealne kuracie maso na rozne sposoby s rozlicnymi zeleninovymi salatmi (aby sa ti to proste nezunovalo. Obmedz sladke ovocie, radsej si daj bobulove a kyslejsie. Neboj, zvládneš to

Dakujem vám za radi a skúsenosti.
Ked ze som mala.neskorsi obed a až po dvoch hodinách som si merala a mala som 7,6 namerané. Je to ok ?
Obed som mala špagety kuracie meso, rajčiny a brokolicu.

selena_luna
2. sep 2025
@anonym_autor

Ked ze som mala.neskorsi obed a až po dvoch hodinách som si merala a mala som 7,6 namerané. Je to ok ?

@anonym_autor 7.6 je vyssie, ale nie je to alarmujuco vysoke. Spagety aj rajciny su plne sacharidov. Neda sa drzat dieta od oka, musis to naozaj sledovat. Teda nastuduj si, co je to sacharidova jednotka a ktore jedlo ma kolko sj. Pomozu ti kaloricke tabulky. A potom si jedlo vazis a ratas kolko sj si zjedla. Napriklad zjes 150 g zemiakov varenych bez supky - to su takmer 3 sacharidove jednotky. K tomu si das napriklad kuraci rezen 150 g, to su 2 sj a 100 g komppt broskynovy asi dalsie 2 sj. Dokopy mas 7 sj a to mas obed. Ale obed ti diabetolog odporucil napriklad len 5, alebo 6 sj. Tak nieco musis zmensit, aby si zmestila. Takato je to matematika a vyzera to zlozito, ale vobec nie je. Odporucam pridat bielkoviny a vlakninu v zelenine, ale tiez si vyberaj skor nizkosacharidovu zeleniny, teda nie kukuricu, ale radsej kalerab napriklad. A vyvazene jedlo - aj tuky, aj vlaknina, aj bielkoviny, aj sacharidy. Nie len balik hranoliek s kecupom 🙂
Najma bez stresu, stres zvysuje cukor, aj choroby. S chladnou hlavou to zvladnes

anonym_3bf967
2. sep 2025

Ja som mala tehotenskú cukrovku , po 2 hodinách som mala 8,6 a už ma lekar nasadil na lieky a diétu, porodila som zdravé dievčatko , nebojte sa , dá sa to zvládnuť

katkaseiner
2. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor praveze by som obmedzila cestoviny, ryzu, zemiaky, chlieb, pecivo, sladke.. Uz si nepamatam kolko je limit, tusim nieco nad 5. Skus si pisat co si jedla a z coho mas vysoky cukor. Kludne moze byt ze teraz z cestovin a rajcin - to máš vlastne sladke ovocie

bozenka67
17. sep 2025
@marhulka13

@anonym_autor ja som mala tiež tehotensku cukrovku, no oveľa vyššie hodnoty a musela som si aj inzulín pichať. Všetko ale bolo v poriadku. V druhom tehotenstve už nič

@marhulka13 ake si prosím mala hodnoty, ze ti nasadili inzulín?

marhulka13
17. sep 2025
@bozenka67

@marhulka13 ake si prosím mala hodnoty, ze ti nasadili inzulín?

@bozenka67 okolo 13 aj viac niekedy menej

bozenka67
17. sep 2025
@marhulka13

@bozenka67 okolo 13 aj viac niekedy menej

@marhulka13 čiže uz na glykemickom teste ti vybehol niekde 13? Ja mam tretí okolo 9.5, ale inak po jedle až také hodnoty nemavam