Zvracanie v 1. trimestri
Ahojte, dúfam že sa mi tu nikto nebude vysmievať za otázku ale je to pre mňa všetko ešte nové. Som v 8tt+2 a mávam večerné a nočné nevoľnosti ale nikdy som nezvracala. No včera okolo polnoci keď som sa chystala ísť spať sa mi zrazu zahmlelo pred očami, začalo pískať v ušiach, neskutočne ma krútilo a zrejme z toho som aj začala vraciať. Samozrejme všetko čo som v ten večer zjedla išlo von ale bolo to bolestivé a na konci som si všimla aj trochu jasnej červenej krvi len taký pásik. Ja moc neobzerám čo vypustím do záchoda lebo by ma to stimulovalo k ďalšiemu vracaniu ale toto som si všimla. Aj ma potom dosť bolelo jedno miesto v hrdle akoby som tam mala nejakú ranu. No a moja otázka znie, nemohlo sa niečo stať plodu ? Na kontrole sme mali aj bijuce srdiečko ale tak človek má obavy stále či keď pôjde znova na kontrolu tak to bude vporiadku a pre mňa to bol včera hrozný zážitok tak mam z toho obavy. Kontrolu mám až 21.2 takže celá večnosť pre mňa a o to horšie keď neviem ani rozoznať či je tam dole vsetko okej. Dá sa to nejako ovplyvniť? A ako ste vy znášali tieto dlhé týždne do ďalšej kontroly bez toho aby ste stále nemysleli na to co všetko môže byť zle? Najradšej by som bola za dvojtýždňové kontroly ale to sa zrejme nerobila tak sa potrebujem nejako inak ukludnit🙂 ďakujem každej za radu
Ps: keď som 8+2 tak už som v treťom mesiaci alebo nie ? Našla som tri rôzne názory na toto, niekde sa to počítalo od 8+0, inde 9+0 a niekde dokonca až 9+6 tak už som z toho blbec
@tyrkysova_kobyla k tej tabuľke sa vyjadrím, ja som teraz v rýchlosti našla takuto a dokonca aplikácia mi ukazuje už tretí mesiac😀 tak si človek môže vybrať
No neviem, ono v konecnom dosledku je to asi jedno, dolezite su tyzdne a mesiace su len pre "neznalych" orientacne, ktorym tyzdne vela nepovedia 😀 ja sa riadim tou mojou, ked sa ma niekto pyta na mesiac 😀

Mne sa to tiez stavalo pri zvracani, byvalo mi zle len rano a nic som predtym nejedla, tak ma len ponadrapovalo, bolo to dost bolestive. Ked som si vyplachovala usta, tiez som videla trochu krvi, neriesila som to, pri tom mi mohla len prasknut cievka.
Pripajam tabulku prepoctov na mesiace