icon

Zvýšené pečeňové testy v tehotenstve

Včera o 13:27

Ahojte . Mam zlcnikove kamene ktore som zistila v oktobri ale Dr na some povedal ze zlcnik ani nic neni zatial zapalene ani nic len su tam tie kamene . nemam nejake ťažkosti na hrudniku ani rebrách ako to byva pri zlcnikoch. Sem tam nejaka nevoľnosť je to som v 8tt. Ale inak fajn akurát nemam taku chut jesť pijem len sodu to mi robi dobre . No mam zvýšené pečeňové testy ako je ALT a AST. A CRP mam 10. A to niesom ani chorá.. mate niekto prosim skusenost?? Dokopy nic take nejem alkohol ani nefajcim ani predtym som nefajcila ani nepila . Co by to mohlo byt. A ci sa niekto stym stretol

anonym_72ec1f
Včera o 14:00

@anonym_autor kamoska mala zvysene pecenove, tehotenstvom.

polovnicka92
Včera o 14:18

Ahoj, mala som diagnózu tehotenska cholestaza, zlcove kyseliny Ti brali aké máš hodnoty?

autor
Včera o 14:34
@polovnicka92

Ahoj, mala som diagnózu tehotenska cholestaza, zlcove kyseliny Ti brali aké máš hodnoty?

@polovnicka92 ahoj crp mam skoro 11 .. ALT 1.140 a AST 0.790

polovnicka92
Včera o 18:56
@anonym_autor

@polovnicka92 ahoj crp mam skoro 11 .. ALT 1.140 a AST 0.790

@anonym_autor to je pečeň, podstatne sú zlcove kyseliny tie su toxické pre dieťatko
Na pečeň som brala lagozu a mala som hodnoty ast 6 a alt 3

autor
Včera o 18:57
@polovnicka92

@anonym_autor to je pečeň, podstatne sú zlcove kyseliny tie su toxické pre dieťatko
Na pečeň som brala lagozu a mala som hodnoty ast 6 a alt 3

@polovnicka92 a co teraz?? Co to moze byt s pečeňou? Bola som 2 -3 mesiace dozadu na sone cca kde mi zistili kamene a nic o pečeni mi nespomenul.

xsuzannex
Dnes o 07:51

Ja som to mala ale zistili mi to pri dvoch tehotenstvach az okolo 38tt.. zlcnik som uz mala v tom case prec lebo sa mi v prvom tehotenstve vytvorili kamene a po porode musel ist von. Ako pise zienka vyssie, podstatne su tie kyseliny. Ak by boli vysoke nasadia lieky (ja som mala lagosu a este nieco k tomu).. na zaciatku ma aj hospitalizovali, aby mohli kontrolovat hodnoty. Ak by neklesali (ja som mala tie kyseliny vysoke) vyvolavali by hned porod. Ale v takom nizkom tyzdni sa asi viac sleduju tie hodnoty.. kazdopadne si myslim ze keby boli vysoke (chcem verit, ze dr vie tie hodnoty) hned by ta volali. Mna otocili hned na pate ze okamzita hospitalizacia..