Zvýšený tep v 17. týždni tehotenstva
Ahojte,
Som v 17.týždni a mám zvýšený tep, EKG v poriadku.
Je vysoký tep nebezpečný? Máte niekto skúsenosť?
Ďakujem
Ja som mala, raz až 142, ale zároveň nízky tlak, aj mi vynechavalo nepravidelne srdce, pobehala som vyšetrenia a dr povedal, že jediné "tehotenské" riešinie sú tabl, ktoré síce znižujú tep ale aj tlak a keďže som tlak už mala aj tak nízky tak mi ich predpísal s tým, že ich mám brať iba v nevyhnutných prípadoch🙂
Tiez som mala, doktor mi kazal pravidelne si merat tlak, smial sa ze mam tep akoby sombehala maraton.
@moze 120...namerala mi to lekárka a poslala ma na EKG
@lesnajahodka po tehotenstve to prešlo? Nemalo to vplyv na pôrod?
@pininka1 aj mne to kázali
Po pôrode sa to do pár dní úplne ustálilo, prestalo vynechavať, tep sa úplne znormalizoval. Teraz som znova tehu a znova prežívam to isté, ale nič si z toho nerobím, ani som už nebola pri dr. Keď mám vysoký tep z ničoho nič tak si proste ľahnem na chvíľu kým to prejde a fungujem ďalej 💁 ale je to nepríjemné no, držím palce nech je dobre 🙂
@lesnajahodka ďakujem pekne za skúsenosť...pri pôrode ste s tým problém nemali? Prajem veľa zdravíčka
Ďakujem aj tebe🤗 nie nie pri pôrode vobec nič
120 je dost. Citala som, ze zelezo a magnezium mozu tep znizit. Ak ti ich treba uzivat v tehotenstve, tak smelo do toho. Mozno aj lahka sportova aktivita by mala pomoct. Drzim palce.
V tehotenstve sa zvysuje objem krvi v tele a tym padom srdce bije rychlejsie aj v pokoji.je to uplne normalne. Tiez som to mala.Pokial nemas vysoky tlak tak je to OK.tak mi to vysvetlila internistka ked som bola u nej

Aka hodnota je "zvyseny tep"?