icon

Zvýšený tep v 17. týždni tehotenstva

8. apr 2022

Ahojte,
Som v 17.týždni a mám zvýšený tep, EKG v poriadku.
Je vysoký tep nebezpečný? Máte niekto skúsenosť?
Ďakujem

moze
8. apr 2022

Aka hodnota je "zvyseny tep"?

lesnajahodka
8. apr 2022

Ja som mala, raz až 142, ale zároveň nízky tlak, aj mi vynechavalo nepravidelne srdce, pobehala som vyšetrenia a dr povedal, že jediné "tehotenské" riešinie sú tabl, ktoré síce znižujú tep ale aj tlak a keďže som tlak už mala aj tak nízky tak mi ich predpísal s tým, že ich mám brať iba v nevyhnutných prípadoch🙂

pininka1
8. apr 2022

Tiez som mala, doktor mi kazal pravidelne si merat tlak, smial sa ze mam tep akoby sombehala maraton.

autor
8. apr 2022

@moze 120...namerala mi to lekárka a poslala ma na EKG

autor
8. apr 2022

@lesnajahodka po tehotenstve to prešlo? Nemalo to vplyv na pôrod?

autor
8. apr 2022

@pininka1 aj mne to kázali

lesnajahodka
8. apr 2022

Po pôrode sa to do pár dní úplne ustálilo, prestalo vynechavať, tep sa úplne znormalizoval. Teraz som znova tehu a znova prežívam to isté, ale nič si z toho nerobím, ani som už nebola pri dr. Keď mám vysoký tep z ničoho nič tak si proste ľahnem na chvíľu kým to prejde a fungujem ďalej 💁 ale je to nepríjemné no, držím palce nech je dobre 🙂

autor
8. apr 2022

@lesnajahodka ďakujem pekne za skúsenosť...pri pôrode ste s tým problém nemali? Prajem veľa zdravíčka

lesnajahodka
9. apr 2022

Ďakujem aj tebe🤗 nie nie pri pôrode vobec nič

moze
9. apr 2022

120 je dost. Citala som, ze zelezo a magnezium mozu tep znizit. Ak ti ich treba uzivat v tehotenstve, tak smelo do toho. Mozno aj lahka sportova aktivita by mala pomoct. Drzim palce.

marticka85po
24. apr 2022

V tehotenstve sa zvysuje objem krvi v tele a tym padom srdce bije rychlejsie aj v pokoji.je to uplne normalne. Tiez som to mala.Pokial nemas vysoky tlak tak je to OK.tak mi to vysvetlila internistka ked som bola u nej