icon

Vrátili vás už niekedy z hranice pre neplatný pas?

datelinka31
6. aug 2021

Zistili sme, že dieťa ma neplatný pas a zajtra sme mali odísť na dovolenku do Chorvátska :(

prasiatko30
6. aug 2021

@cairka vsak to je na mestskom urade a nikto nepovie, ze ide doklady vybavovat na policii 🤓lebo by isli uplne na opacny koniec mesta

prasiatko30
6. aug 2021

@tenerifka vsak to - ale obcianky sa vybavuju dost rychlo aj na sk - sa mi zda pokial sa na mna nevrhnu na mna detailistky a neroztrhaju ma tu 😂😂😂

denden77
6. aug 2021

ja som s tym v minulosti robila a zazila som xyz ludi, ktorych otocili na hraniciach, ci na letisku 🤷‍♀️

mikadooo
6. aug 2021

@datelinka31 áno, vrátili. Respektíve nepustili.

taga
6. aug 2021

A keby vas nahodou neskontrolovali a presli by ste, lebo ak by vas kontrolovali v zahranici a dieta bez pasu - to by bol pruser jak mraky! Bala by som sa, ze mi dieta vezme socialka do nejakeho zariadenia. Takze urcite neriskovat, radsej kratsia dovolenka

miadi
6. aug 2021

@prasiatko30 pas na letisku na pockanie? To neexistuje Mozno si to zle pamatas. Mimo Svk my slovensky pas urobia len v Ostrava na ambasade. Kanadsky pas na pasovom urade trva to 2t ked si priplatis tak ho mas za 2 dni. Na pockanie pas 😁mohli mu dat maximalne nejaky docasny extra dokument na ktory clovek moze jednorazovo cestovat ale urcite nie pas na pockanie. Obciansky urobia na policiii Podla bydliska na pockanie. (Na svk )

abbey1
6. aug 2021

@miadi Robia. Ale nie na počkanie.

miadi
6. aug 2021

@abbey1 kde ?

loginexistuje
6. aug 2021

@prasiatko30 pomylila si sa kedysi ked este neboli prepojene systemy sa chodilo najprv na mestsky urad na evidenciu obyvatelov tam ti dali potvrdenie o pobyte a potom si sla na policiu na doklady teraz uz des priamo na doklady lebo uz si v systeme

loginexistuje
6. aug 2021

a zadavatelka dloz dovolenku do pondelka a rano nabehni na policiu na doklady v mieste tp a daj si urobit obcianku pre dieta alebo pas ten najrychlejsi

abbey1
6. aug 2021

@miadi V Holandsku sme raz riešili.

miadi
6. aug 2021

@abbey1 to ako? Holandsky policajti vam na letisku vybavili novy slovensky pas . ? Hmm super teda Lebo mne z ambassady povedali ze musim prist do Ottawa a jedine tam osobne a potom mi to vybavia. I

prasiatko30
6. aug 2021

@loginexistuje nie nepomylila som sa - na stastie mi to potvrdila aj
@cairka - klienstske centrum - ktore sice spada pod policiu ale je umiestnene na mestskom úrade - cize technicky si na policii ale chodi sa na mestsky urad vybavovat tieto veci - maju to tam vsetko scentralizovane - co je naozaj velmi sikovne vymyslene lebo ak potrebujes nejake papiere tak to mozes vybavit prakticky vsetko v jednej budove.

prasiatko30
Autor odpoveď zmazal
miadi
6. aug 2021

@prasiatko30 to sa mi stalo raz ale to nie je pas to je len taky jednorazovy dokument ze sa stym vies vratit domov .co v tomto pripade ked chcu ist do chorvatska by im asi nedali.

prasiatko30
Autor odpoveď zmazal
tenerifka
6. aug 2021

@miadi u nas v Spain robia pasy aj OP na pockanie na policajnej stanici do 15 minut, takze verim, ze je to mozne aj na velkych letiskach

miadi
6. aug 2021

@prasiatko30 myslis ze to robia v kazdom letisku na Svk ? Je mi to divne u nas trebars ked vybavujem pas na pasovovom v meste 45min od nas - kde das ziadost a ides si potom ponho. Tak tam tie pasy ani nerobia idu postou do ineho mesta .. nechcem porovnavat dve rozne krajiny. Mne trebars na Svk na jednu otazku jednoduchu nevedeli odpovedat na 2matrikach az do tretice na Hlavne centralnej mi bola pani zlata a vysvetlila ako to je ( s dvojitym obcianstvom deti) tak mi je zvlastne ze pas vedia na letisku urobit . Ked aj z ambasady mi povedali ze len tam.

prasiatko30
6. aug 2021

@miadi no ved to, ze v ba ani neviem ci nieco take existuje

simca06022011
6. aug 2021

Pas na letisku neurobia hocikde (v Ba urcite nie, este aj na webe maju, ze bez platneho pasu nepustia na palubu...).. kazdy si ma pred cestou skontorlovat doklady a vybavit vcas... normalne to clovek ked je cestovatel kontroluje vopred🙂 a vybavi... na letisku sa robi nudzovy pas, ale to ma tiez rozne podmienky (napr. v AT iba obcanom AT...).
Ak sa strati doklad, riesi sa to cez ambasadu...

Dieta okrem prechodu cez hranice ten doklad potrebuje mat aj cely cas...
Vybavit sa da myslim do 3dni, vacsinou dost rychlo to pride. Ja myslim, ze aj ked som davala robit v beznom termine tak mi prisiel za 3dni. Zalezi kolko maju dokladov...

0silvia0
6. aug 2021

@simca06022011 v akych pripadoch sa vystavuje nudzovy pas?

misinka0611
6. aug 2021

@prasiatko30 Zajtra je sobota a OP robi policia. Najskor vedia urobit za 2 pracovne dni.. za poplatok.

julie19
6. aug 2021

@datelinka31 robila som v cestovke a nie raz sme riesili ze otočili rodicov aj s dietatom a jeho neplatnym pasom či už na letisku alebo na prvých kontrolovaných hraniciach... takže určite by som neriskovala ze či náhodou vás pustia... okrem ineho treba mat platný doklad pre dieta v zahraničí vždy, nikdy neviete kde ho budete potrebovat

bafka
6. aug 2021

@prasiatko30 pas sa od vzdy robil na policii. Ano, su urady, kde policajti nesidlia zvlast v budove ale na mestskom/okresnom urade. Poznam nejeden taky urad a ano, aj v BA sa robia pasy/OP okrem ineho v klientskom centre, ktore sluzi aj pre ludi ktori vybavuju normalne ine veci v ramci okresneho uradu. Ale teda urcite sobotu nie je ani jeden otvoreny.

zuzuliennka1
6. aug 2021

pockaj do pondelka, daj spravit zrychlene. Urcite by som neriskovala a Chorvatsko nie je dovolenka typu: zajtra o 6:00 mi leti lietadlo, inak mam smolu.. proste si to o par dni posuniete
@datelinka31

rachel36a
6. aug 2021

Nechce sa mi vsetko citat, ale u nas v meste sa doklady vybavujy tiez na Mestskom urade, ale to preto, lebo tam mame v ramci klientskeho centra aj pobocku Policie...cize OP, VP aj pas sa vybavuje tam...mozno to aj pani tak maju ze maju pobocku Policie priamo na mestskom urade...ale teda urcite nie OP na pockanie...teraz som davala robit synovi a trvalo to cca 10 dni

lenkakravcova
6. aug 2021

@datelinka31
podanie žiadosti o vydanie občianskeho preukazu urýchlene do dvoch pracovných dní na žiadosť žiadateľa 20 € + základný poplatok

datelinka31
autor
13. aug 2021

Ďakujem všetkým za reakcie, áno pas aj občiansky sa dá najskôr za 2 dni, lenže do toho ešte vikend, čiže by sa nám to predĺžilo o 4 dni. nakoniec sme to riskli a pustili nás, ale teda bol to strašný stres a nikomu by som neradila tak cestovať a dúfam že sa nám to už nikdy nestane

datelinka31
autor
13. aug 2021

@tenerifka fakt nerozumiem tomu, prečo to u nás nejde