Ako zvládnuť tretie dieťa po štyridsiatke?
Ahojte, uvažujeme o 3.dieťati mám 41r.
Máme dvoch chalanov 15r a 10r. Ešte také dievčatko by sa pridalo. Manžel veľmi túži mať ešte dcérku. Viacmenej máme kľud teraz keďže sú už samostatný. Ako ste fungovali pri takom vekovom rozdieli a ako ste to zvládli viacmenej bez ďalšieho príjmu.
Jaj,dovolenky.Ako keby tym detom nieco uslo,my sme zacali na riadne dovolenky chodit prave az s 5timi detmi,najmensi mal pol roka ked sme prvy krat leteli,odvtedy kazdy rok,dovtedy to bolo len o dome,co sme prerabali a kazde dieta podalo ruku k dielu.Naucili sa vela pri muzovi,aj co sa tyka aut.Syn najstarsi uz o mesiac aj co si moze uz jazdit sam,zatial s nami aj na jeho vlastnom aute.Ak budu aj ostatne deti chciet vodicak a auto aj im dame.Muz ma 8 miestne prave pre vsetkych,ja 5miestne.
Tie dovolenky si deti uzivaju prave az ked su väcsie a nie malinke.
bolo koze dobre, sla sa smykat na lad :D
Jaj,dovolenky.Ako keby tym detom nieco uslo,my sme zacali na riadne dovolenky chodit prave az s 5timi detmi,najmensi mal pol roka ked sme prvy krat leteli,odvtedy kazdy rok,dovtedy to bolo len o dome,co sme prerabali a kazde dieta podalo ruku k dielu.Naucili sa vela pri muzovi,aj co sa tyka aut.Syn najstarsi uz o mesiac aj co si moze uz jazdit sam,zatial s nami aj na jeho vlastnom aute.Ak budu aj ostatne deti chciet vodicak a auto aj im dame.Muz ma 8 miestne prave pre vsetkych,ja 5miestne.
@anonym_c17549 dovolenku si dieťa užije aj maličké. A nejde len o dovolenky. Ide o spoznávanie sveta, vypadnúť zo stereotypu a užívať si život a nie len žiť medzi štyrmi stenami.
@anonym_19df68 to je jedno čo to bude hlavne nech je zdravé ale potešilo by dievčatko
@angie11 kamarát s manželkou uvažovali o treťom podobne, narodili sa im dvojičky. Sú krásne a zdravé (chlapec, dievčatko), ale oni sú úplne v pr*eli🙊 Finančne, fyzicky, psychicky... Zvážte to dobre, niekedy sa plány úplne nepodaria.
@anonym_c17549 dovolenku si dieťa užije aj maličké. A nejde len o dovolenky. Ide o spoznávanie sveta, vypadnúť zo stereotypu a užívať si život a nie len žiť medzi štyrmi stenami.
@anonym_166da4 ale pamätat si to nebude,iba starsie deti spominaju na vsetko.Nemyslim si,ze nas maly 3r si zapametal prvy let,prvu jeho dovolenku.Za to ostatne deti na to spominaju radi tak ako aj na tuto dnesnu.A aj tak si ani tuto maly este pamätat nebude,ani dcera ako 2 a pol r si chorvatsko nepamäta,iba starsi chalani.Ale ano deti sa vzdy tesia moznosti vypadnut z domu a byt len s nami.Kedze my sa v praci striedame,nemame vikendy volne.A ked mame tak bud ja spim,alebo muz je v robote a ja doma.Nuz aj takto rodicia existuju,ze sa striedaju,aby pri detoch nemuseli cerpat ocr,pecka a ine srandy ale ma to aj tuto dan.
@anonym_166da4 ale pamätat si to nebude,iba starsie deti spominaju na vsetko.Nemyslim si,ze nas maly 3r si zapametal prvy let,prvu jeho dovolenku.Za to ostatne deti na to spominaju radi tak ako aj na tuto dnesnu.A aj tak si ani tuto maly este pamätat nebude,ani dcera ako 2 a pol r si chorvatsko nepamäta,iba starsi chalani.Ale ano deti sa vzdy tesia moznosti vypadnut z domu a byt len s nami.Kedze my sa v praci striedame,nemame vikendy volne.A ked mame tak bud ja spim,alebo muz je v robote a ja doma.Nuz aj takto rodicia existuju,ze sa striedaju,aby pri detoch nemuseli cerpat ocr,pecka a ine srandy ale ma to aj tuto dan.
@anonym_c17549 Autorka ma deti vo veku 15 a 10 rokov
@anonym_c17549 Autorka ma deti vo veku 15 a 10 rokov
@anonym_166da4 a preto nech sa rozhodnu ako to citia oni dvaja.Ona s jej muzom.Ta tuzba aj 3tom aj tak tak rychlo neodznie,len vekom este viac bude väcsia tuzba.Neni ani stara,ved teraz kolke rodia prave prve v jej veku.
@angie11 stvrté dieťa som rodila v 40tke, je to naše zlatíčko, zdravé šikovné, ale plánovane by som do toho nešla. Aj keď tehotenstvá a pôrody mi fakt idú na jednotku 🙂 Zdravotne som na tom bola a aj stále som ok, ale perimenoupauza už začína, hormony pomaličky klesajú, občas ma prepadnú obavy, aby sme tu pre decká vedeli byť ešte dlho v dobrej kondícii.
@angie11 ak chcete,zvládneš...ja som rodila ako 41 ročná. Výsledky vyšetrení lepšie ako keď som bola mladšia. Každý deň som sa hýbala, mám mladé kamošky s ktorými chodím von, zasmejeme sa spolu. Oni poradia mne, ja zas im, keď ,,stresuju,, 🙂🙂🙂
@anonym_211236 ďakujem za názor, ja to mám opačne hoci mám 41r. počúvam techno skáčem s malým na trampolíne, hráme futbal a to chodím ešte do práce a starám sa o domácnosť. Ale jasné že chápem každý sme iný. Môj manžel sa vie postarať o celú domácnosť a so všetkým mi pomáha vrátane detí, či navarí, operie, povysáva, deti vedie ku zodpovednosti a samostatnosti.
@angie11 no v 41 r. som aj ja mala "vrtuľu v zadku" teraz som tak na 40-50% energie čo som mala vtedy.
@anonym_211236 ďakujem za názor, ja to mám opačne hoci mám 41r. počúvam techno skáčem s malým na trampolíne, hráme futbal a to chodím ešte do práce a starám sa o domácnosť. Ale jasné že chápem každý sme iný. Môj manžel sa vie postarať o celú domácnosť a so všetkým mi pomáha vrátane detí, či navarí, operie, povysáva, deti vedie ku zodpovednosti a samostatnosti.
@angie11 len pre lepšiu predstavu: 6 mesiacov pre mojom dieťati sa mi narodil vnuk, vychovávala som 24/7, takže horšie ako dvojičky. Mali sme rozostavaný dom + 3000m2 záhrada, kde som všetko plánovala, vybavovala. Manažovala som mužovu firmu. V čase tehotenstva som pracovala na plný úväzok, a k tomu aj svoju vlastnú firmu, kde som mala na účtovanie cca 30 firiem. Po pôrode som som vypustila plný úväzok. Venovala som sa domu, záhrade, 4 deťom, ďalej som podnikala, starala sa o seba mala som postavičku ako v 20 ročná, varila zdravé jedlá atď.. Dnes mám +20kg, kortizol do nebies vystrelený, unavená ako pes, bez chuti do života. Proste nevládzem...
@anonym_c17549 Protirecis si. Najmensie dieta je stale male. Podla tvojej logiky by si teda dovolenku nemalo uzivat.
@angie11 rozhodnutie je len a len na vás s manželom, my vás nepoznáme 😉 ja by som už do toho nešla, ale to som ja, chcem si život užívať, chodiť na koncerty, dovolenky a nie plienky a plač, ale to som ja. Ty to môžeš cítiť ako tá moja kamoška, má 3 chlapcov 6r, 4r a 2 mesačného, muža na montáži, takže je na nich sama, ale ona je spokojná a šťastná.Takže ak to tak cítiš, choď do toho a držím palce, aby to bolo dievčatko 🩷
Ja som mala tretie tesne po 32 a mala som dost 😏 ale ja mam mensi vekovy rozdiel.
@anonym_c17549 Protirecis si. Najmensie dieta je stale male. Podla tvojej logiky by si teda dovolenku nemalo uzivat.
@anonym_19df68 pamätat si to rozhodne nebude,mozno iba utrzky.ako som sa dceri pytala ci si nieco z toho pamäta,ked sme boli v chorvatsku sama povedala,ze moc si toho nepamäta.Preto pisem,ze ani maly si to pamätat nebude,ani to ako pol rocny uz letel,ci plaval v mori,tak ani tuto dovolenku si este moc pamätat nebude,za to starsi si uz pamätat budu,ako aj tu kde mal maly pol roka.
Riziko
Ja mam 3 kamosky a zhodne tvrdia, samozrejme milujem ju-jeho ale uz by som do toho nesla.
My uz iba uzivame a ony riesia stredodkolakov, stuzkove v 60tke a este 5-6rokov budu tahat financne vysokoskolakov.
Vsetky 3 deti boli neplanovane.
@anonym_51dba0 Ale prosim ta, tie vyroky o stastnych familiach netreba brat tak vazne. Je x ludi, ktori lutuju, ze maju deti. Ale nezapada to do sablony "good vibes only", tak sa o tom nehovori.
@anonym_a51c79 Toto je zaujímavé, mám už po 35, poznám ľudí z rôznych sociálnych vrstiev a ešte som nestretla nikoho, kto by ľutoval, že má deti. Alebo že by ľutoval, že má to posledné „navyše“. Všetci len ľutujú, že nešli do ďalšieho, keď po tom túžili.
@anonym_70cae0 no čo, aj odpovieš ako to máte vymyslené, keby si na výchovu 5 detí ostala sama? Alebo tvoj muž? Či nad tým vôbec neuvažujete? Mňa to fakt zaujíma. Lebo narobiť 5 detí vieme všetci
@anonym_166da4 načo do nej rýpeš, o čo ti ide, ty nežiješ jej život čo ťa je do toho, komentovala môj príspevok na ktorý mi aj mimochodom relevantné odpovedala, ty si sa vyjadrila k danej téme či budeš tu iba robiť dusno ty anonym 👎
@angie11 rozhodnutie je len a len na vás s manželom, my vás nepoznáme 😉 ja by som už do toho nešla, ale to som ja, chcem si život užívať, chodiť na koncerty, dovolenky a nie plienky a plač, ale to som ja. Ty to môžeš cítiť ako tá moja kamoška, má 3 chlapcov 6r, 4r a 2 mesačného, muža na montáži, takže je na nich sama, ale ona je spokojná a šťastná.Takže ak to tak cítiš, choď do toho a držím palce, aby to bolo dievčatko 🩷
@extra ďakujem za odpoveď ☺️
Ja mam 3 kamosky a zhodne tvrdia, samozrejme milujem ju-jeho ale uz by som do toho nesla.
My uz iba uzivame a ony riesia stredodkolakov, stuzkove v 60tke a este 5-6rokov budu tahat financne vysokoskolakov.
Vsetky 3 deti boli neplanovane.
@natalka13 nenapadlo ti,ze tie stužkove v 60tke môzu riesit radsej ako dovolenky v zrelom veku a konecne bez deti? A financie? Ak ludia po 40tke ziju z ruky do ruky do ust a nevedia nasporit trebars aj na vs vsetkym detom,tak niekde robia chybu.
Mala som asi 50,v jeden den som v meste hladala masku na karneval pre syna 7r a aj saty na stuzkovu prw dceru.Po tazkom dni v praci som bola fakt unavena. Stretla som spoluziačku,motala sa po obchodoch bez konkretneho ciela. Bezdetná,bez partnera. A nie,nechcela zit bez rodiny,ale tak to vyšlo.Tak som potom doma vecer rozmyslala ake mam šťastie.
Tie tvoje kamosky si nejako protirecia.deti miluju,ale uz by do toho nesli. Takze co?lutuju,ze tie deti sú? Tak akosi nechapem ako mozem milovat nieco a pritom to vlastne ani nechcem.
Keď túžiš po bábätku, tak do toho choď, aby ti potom nebolo ľúto, že si sa nepokúsila a to jedno ti proste chýba. Aj ja mám po 40ke a nikto ma neodhovorí. Máme troch chlapcov, ja by som ešte jedného chcela, ale kľudne aj dievčatko. Z vlastnej skúsenosti mi bolo najťažšie sa starať o prvé bábo, som mala 26, druhé už bolo jednoduchšie (28) a tretie (37) už úplna pohoda. Starší dvaja sú už takmer celkom samostatní a aj pomáhajú, takže je toho celkovo menej. Sprav podľa toho, ako to chcete vy s manželom, aj tak to bude váš originálny príbeh. Prajem veľa šťastia akokoľvek sa rozhodnete ❤

@anonym_166da4 ja sa len k tomu vyjadrim, ze starostlivost je vyhradne na nas, rodicoch, ale som nazoru, ze starsie deti treba zapajat do roznych cinnosti a ked spravia na hodinku denne mladsim detom animatora, to automaticky neznamena, ze tu starostlivost som hodila na nich. Uz som to tu pisala v takych temach viackrat. Jedinacikovia nic nemusia, maju casto len prava a okrem skoly ziadne povinnosti, len rodicia musia zabezpecovat komplet cely komfort. A potom su nepouzitelni do vztahov, kde sa musia delit s niekym, ci uz o priestor, robit kompromisy je veeeelky problem.
@anonym_70cae0 no čo, aj odpovieš ako to máte vymyslené, keby si na výchovu 5 detí ostala sama? Alebo tvoj muž? Či nad tým vôbec neuvažujete? Mňa to fakt zaujíma. Lebo narobiť 5 detí vieme všetci