Ja už neviem ako ďalej, nedarí sa nám počať
Ahojte, už 2 roky sa snažíme o bábätko, navštevujeme centrum pol roka, podľa nich sme zdraví. Ja mám priechodné oba vajcovody, ovulujem dobre, mám pekné folikuly, cyklus pravidelný, AMH dobré. Testy mám aj na štítnu dobré aj hormóny. Manžel ukážkový spermiogram. Robili aj nejaký rozbor krvi v centre, tam povedali, žiadne choroby nemáme, nie som alergická na spermie a ani na plod, aj tie výsledky dobre dopadli. Už som po 2 IUI momentálne, test negatívny opäť. A to som mala pekné dva veľké folikuly, ovulácia dobre načasovaná keď sa robil zákrok, manžel výborné spermie. Ešte sme to doma asi 3 krát poistili. Neviem ako ďalej, pôjdeme za týždeň na konzultáciu, ale podľa mňa 3 IUI bude už zbytočné. A IVF by som nechcela, keď vravia že sme zdraví. Nevieme si vysvetliť kde môže byť už chyba a sme bezradní s manželom. Už nežijem len prežívam :(
@siska266 presne toho som myslela ☺ no ja som sa dozvedela najviac tu na konovi ( moj doktor ma pristup presne ako tvoj, este sa dozviem, ze chodime k tomu istemu😁) . Div ze mu rucky neodpadli, ked mi pisal vymenne listky na reproimuno 😂😂 ale zvladol to. 5 mesiacov sme cakali na termin, 2 na vysledky, odtial nas poslala na genetiku, zas dva mesiace na vysledky. Mala som ist uz davno do car, lebo tam mi zistili diagnozy, o ktorych som doteraz ani nemala tusenia, a moj dr tiez nie, co je smutne, lebo 5 rokov zijes v tom ze si zdrava a nie je to vobec tak.
@siska266 Ahoj,chcem ti len poradit,daj si urobit vsetky vysetrenia,aj ked je to velmi unavne a narocne,stale behat po lekaroch. Ja toto teraz riesim po dvoch neuspesnych IVF, predtym som ani netusila,ze treba mat tieto vysetrenia,lebo v centre neporadili,len tlacia do dalsieho kola. Takze treba endokrinologiu,ale nie,ze ti zoberie krv obvodny a povie,ze je to OK,treba ist priamo k endokrinologovi. Dalej tu reproimunologiu v Nitre,mna objednali az na marec,ale co uz. A este hematologiu,trombofilne stavy a lepivost krvnych dosticiek. A bolo by dobre vylucit aj celiakiu a laktozovu intoleranciu,aj ked nemas ziadne problemy. Mne teraz zistili tu laktozovu int. a to pijem mlieko,jogurty,uplne ma to prekvapilo. Citala som jednu poradnu od lekara z Brna,z CAR,a oni vyzaduju aj testy na celiakiu,lebo aj to moze byt problem pri oplodneni. A este si daj spravit vytery u gynekologa,ci je vsetko v poriadku, mne to v CAR vobec nerobili a ani ma nenapadlo,ze tam moze byt problem. Je to vsetko velmi zlozite a tazke,ja som dala aj vypoved v praci po 15 rokoch,len aby som mohla toto vsetko absolvovat. Ak nenavidis svoju pracu,co najskor odid,mas narok pol roka na podporu,oddychnes si a naberies nove sily. Drzim palce!
@ludasova To je o nervy zase ty kokos čo je toľko toho, hrozné a niekto si kúpi len tehu test ociká a má. Toto nepochopím a niekto sa môže s prepáčením aj posr....... A tu hematologiu,trombofilne stavy, lepivost krvnych dosticiek a celiakiu a laktozovu intorelanciu to kde vybavim toto všetko???Výtery mám v pohode. Veď toto ja som dovolenku si minula len na cesty do Caru a P-čka som moc nemohla používať, keďže by vedúca zistila kam chodím a čo riešim. Dala by som výpoveď ale čo ak neostanem aj tak tehu a bez práce potom :(
@topasitta Áno ale on je v Martine v centre, či má toho viacej? Gyn mám isto iného ja som z okolia Púchova. Na tú reproimunológiu môžem ísť aj keď som ešte nemala IFV? Inač človek nevie čo robiť, keď nechce na to myslieť a psychiku chce dať do kopy, alebo zase chodiť po vyšetreniach. To je začarovaný kruh toto už.........
@siska266 tak na hematologiu ti da vymenny listok bud tvoj gynekolog,alebo v CAR. Vo vasom meste je urcite nejaky dobry hematolog,treba sa spytat,ci robi aj taketo testy. Ja som si tiez najprv myslela,ze to robi len niekto specialny,ale robi to aj hematolog u nas v meste. A na tu celiakiu a laktoz. int. ti vezme obvodna len krv,popros ju,ze z centra ti to nakazali,ja som tak oklamala,bohuzial,vysledok mas za 3 dni. No mas pravdu,ak by si bola na urade prace a ostala tehu,tak by si po dobrati podpory ostala bez penazi. Ja som do toho isla aj napriek tomu,aj my mame hypo,nedokonceny dom. Je to vsetko nespravodlive a tazke,ale ja som to nemohla odkladat budem mat uz 38 rokov. Neviem ti poradit,ako to riesit financne, jedine nieco nasporit a potom dat vypoved...Mas velke plus,ze si este mlada,nemusis sa ponahlat kvoli veku.
@ludasova Ďakujem za info veľmi pekne odfotila som si to do mobilu čo si mi napísala aby som vedela čo kde a ako 🙂 No mám 29 to už je najvyšší čas podľa mňa, ak sa nedarí otehu riešiť veci. Ale čas beží a ako vidíš aj všetko dlho trvá kým povybavuješ veci. Presne hypo, dom nedokončený, ja mám slabý plat tak moc nenašetrím z toho......Uvidíme no....
@siska266 on je vyborny naozaj, mali sme z neho dobry pocit. Do nicoho nas netlaci, skus mu povedat, ze ivf e
nie, ze by si chcela zistit, kde je problem. A uz uvidis, co ti povie. No priprav sa, zebudes musiet zahodit kalendar, lebo vsade a na vsetko budes cakat. Napriklad aj do lubochne na endokrino som cakala asi tri mesiace ak nie viac. Objednaj sa vsade, nech cakas naraz, nie najprv na jedno, potom na druhe,lebo yo mas takna rok potom. Dokonca aj k urologovi sme cakali skoro dva mesiace....takze vela stastia zelam 😘
@topasitta Áno folikumetriu mi robil aj gyn stále a v centre vždy keď tam prídem mi robia dokonca aj na konzultácii. Pekné veľké mám folikuly vždy a aj to cítim a sa mi to strieda raz Ľ a potom P strana. Aj testy mi ukazujú pekne. Akurát ten hlien nemávam akosi. Aj hyfosy mám spravené.
@siska266 vidis to mas super. Mne dr f-metriu robil len ked som bola, ze aha folikuly mate, ale ziadne pravidelne sledovanie. Uz sa citim ze som ho otravovala, pritom som tam nikdy nebola so zapalom alebo s mykozou, vzdy len preventivka, s tym ze sa nam nedari. Aj laparku som si vypytala sama...nic navyse mi neponukol, ani clostil pregnyl a planovany styk, nic. Len chodte do car
Ja poznam osobne tiez pripad, kedy sa dlho snažili o babo a nic... az ked dala vypoved a nasla si pracu ktora ju naozaj bavila, hned otehotnela... mozno to tak malo byt... nikdy nevies preco sa niektore veci deju tak, ako sa deju... zelam vela uspechov a pevnu psychiku 🌺
A este jedna vec, aj keby si ostala bez roboty a bola tehotna... neboj sa... prezijete. Ja som otehotnela hned po skole, ziadna robota, 9 mesiacov doma, stavame dom, hypoteka, jeden plat, najom bytu, .. sme tu 🙂 nic nam nechyba. Neboj sa dopredu ! 😇
Asi to bude ten stres.ako tiez uz som pocula pripad ze dvaja zdravy nemohli mat deti koli genetike.nakoniec ani nemali.adoptovali si.my sme sa tiez snazili pocat strach je vzdy o to co bude.ale po pravde ja som nechala koli tomu pracu aby som nebola v strese a klude doma na liekoch a vysetreni kopec.a po 3 mes.doma vysledok !bud chcem prachy abo dieta. Povedala som si zijem len raz musim nieco preto obetovat.prve tehu som potratila koli praci a stresu a ziadny cas na vysetrenia.bola som hlupa.
@topasitta No mne robil gyn folikuly,potom plánoval nám aj styk, raz aj clostyl ale ten som nebrala, lebo povedal aby som ho užívala 3 mesiace a potom on má účinnosť ešte 3 mesiace ďalšie, že tak po pol roku na kontrolu. Tak som zistila doma keď som sa začala zaujímať aký to je liek, že bez pravidelnej folikumetrie sa nesmie bez dozoru len tak užívať . Teraz mi ho pred IUI dali, a to ma pozorovali. No ale ja som mu nepovedala že som ho nebrala a povedal, že on už nevie čo so mnou ďalej a povedal nech skúsim car. Ale že budem mať deti nemám sa báť len chce to čas.......no bla bla bla
@veverickav Áno je to všetko risk a ťažké rozhodnutia. Musím si všetko rozmyslieť a zvážiť.
@siska266 vies, nieco podobne som od neho ocakavala aj ja. Ine je, ked si na tu folikulometriu odbehnes z prace a ine, ked sa musis trepat hodinu a pol cez strecno plus nazad kazdy druhy den napriklad. To fakt mozem dat vypoved radsej 😁 a ano aj mne povedal, ze uz sa to urcite podari 😂
Alergiu mam, ked mi niekto vravi ze je to psychikou, raz ked nie je zdrave vajicko a zdrava spermia, nema sa to ako podarit. a tie sa vyvijaju skoro tri mesiace. Takze "prestali na to mysliet a vyslo to" figu borovu. Vajicko aj spermia uz mali za pol cestou vyvinu 🙈
Uprimne tomu nerozumiem.vysledky mas vsetky v poriadku? Ked ta pozeraju cez ultrazvuk po menstruacii mas tam dozrete vajicko? Tvrdis ze manzel ma v poriadku spermiogram.mna napada uz len genetika a stres.ja som bola v Ba v tom centre a odtial ma poslali prec a to mi ani vajecniky nedozrievali.za pco syndrom.ze mam ist ku gynekologovi.oni riesia neplodnost..ako si ta teda nechali v tom centre ked mas vsetko ok? Len sa pytam..
@zuzzulicek Áno mám vajíčka v poriadku dozrievajú, prečo si ma nechali lebo som u nich po 2 IUI a teraz sa bude riešiť čo ďalej.
@topasitta Presne tá cesta do centra je o nervy a zabiješ pol dňa, ja som si celú skoro dovolenku len na centrum. minula A takto tá folikumetria trvá dokopy so všetkým 10 min a jasné môžeš si odbehnúť z práce a tak podobne a nie zabiť pol dňa. Aj gyn aj centrum by mali spolu komunikovať. Ja som mala nervy keď v centre mi povedali že po IUI po 2 týždňoch si mam spraviť tehu test a zavolať im naspäť a keď som volala ako test dopadol povedali že ale oni potrebujú krvné výsledky. Ako u debilov, tak som volala gyn a on že ale on potrebuje papier na základe čoho mi má vziať krv., a ja že kvôli tomu sa zase trepať do centra?Horko ťažko som ho ukecala aby mi vzal krv a to mal nervy že takto bez papiera len tak brať krv....
@siska266 ahoj. prečítala som len začiatok, nechce sa mi zvyšok. Nám sa nedarilo 1,5 roka a ja som bola na prášky. Zrazu všade samé bábätka, kamarátky, kolegyne v práci, na dedine...a ja nič. Deptalo ma to, každý mesiac keď prišli kramy, som revala ako decko. V práci som neznášala všetko a všetkých. Žiadne osobné ohodnotenie mi nedali, hoci som mala 400 spisov a kolega robil to isté, mal 20 spisov a 300 osobné. Vraj on je tam 10 rokov a ja len rok, nemôžem sa porovnávať (tak snáď počet spisov mal byť naopak, nie?!) Jediné východisko z tej situácie som videla otehotnieť, ísť na PN a nikdy sa tam nevrátiť. Pol roka som chodila do práce s tým, že mi v mhd bývalo zle, doma večer som revala, ako to tam nenávidím, ani bábätko sa nám nedarí.... Potom v práci prišla vedúca a drbla mi na stôl nové spisy a tomu kolegovi ani jeden. + priradila novú agendu po kolegyni, ktorá išla dlhodobo PN. Keď som sa spýtala, čo to má znamenať, preo jemu nedá nič a mne všetko, tak že sa nemám starať. Do 5 minút mala na stole výpoveď. Ja si tam zdravie nezničím. Prišla som domov a mužovi oznámila, že som dala výpoveď. Išli sme na zákusok, osláviť to 😀 😀 😀 Dohodla som sa na výpovedi dohodou, mesačnej a minúť si celú dovolenku, takže som ten mesiac ani v práci nebola. Za ten mesiac som si našla super prácu, perfektný kolektív.....po 3 týždňoch v novej práci (t.j. od výpovede 1,5 mesiaca) som zistila, že som tehotná. Nevedela som či plakať od radosti alebo z porážky, že som v skúšobnej dobe 😀 Všetko sa vyriešilo. Všetky vyšetrenia boli super a problém bola len moja psychika, stres v práci, nervy a nehorázna túžba po bábätku. Pri nástupe do novej práce sme si s mužom povedali, že tak teraz bábätko ide bokom, som v skúšobnej, začneme sa zas snažiť potom. A hľa 🙂 Teraz bude náš zázrak mať 8 mesiacov a ja som hlúpa, že som z tej bývalej práce neodišla skôr 🙂 Držím palce!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zajdi na reprodukcnu imunologiu plus hematologiu,sa chodi ak sa dlhsie nedari a zevraj najlepsie centrum je v brne reprofit

@lusyc hehe zlaté :P gratulujem :D V prvý deň nasťahovania, čo sme sa odsťahovali od svokrovcov mojich tak sa snažíme, sú to dva roky už. Nočné nemám len ranné, len sedím celý deň na zadku za PC. Veľmi by som chcela prácu zmeniť, ale je to náročné, zatiaľ sa nedarí, bez dobrej známosti sa ťažko hľadá. Kyselinu listovú som brala od začiatku asi 1,5 roka, už neberiem nič.