Jonášová metóda počatia

lulu_lu
12. aug 2013

Žienky chcem sa spýtať, či máte niekto skúsenosti s výpočtom pána Jonáša a ak áno, aký je postup? Viete mi dat na neho kontakt? A kolko to môže stáť ten jeho výpočet?
Ďakujem 🙂

erika1988
12. aug 2013

Ahoj adresa na ktorej si to mozes vsetko pozret je www.centrumjonas.com tam su vsetky tie informacie. Ja som si to tiez davala pocitat a vypocital mi to uplne presne lenze nanestastie to u mna skoncilo potratom. Ale podla jeho vypoctu sa mi vtedy podarilo otehotniet.

lucypaba
12. aug 2013

Aj my sme si dali ratat kedy splodit chlapca ale moje velke nadeje a optimizmus v tuto metodu postupne klesal🙂. nakoniec sa nam to podarilo ale uplne mimo jeho vypoctov.

janinna11
12. aug 2013

@lucypaba mne akoze vyratal kalendar kedy plodit dievca a aj nam to vyslo, no uz v prvom trimestri mi dr naznacila, ze to vyzera na chlapca a tak aj bolo a nedala by som ho za nic na svete😉 a dr. Jonas ma mierne povedanw dost vytocil...

siska53
12. aug 2013

Mojej sestre nepomohol.. Mali rozpis, riadili sa podla toho a vobec sa im nepodarilo. Dieta nikde, dokonca sa idu rozvadzat...

radkanika
13. aug 2013

My sme chceli najprv výpočet plodnych dni, nepomohlo no ukázalo sa, ze som mala endometriozu, musela som sa najprv vyliečiť. Pred rokom sme si dali urobiť výpočet na chlapca, a nejako sme mysleli, ze kalendár je od roka 2013 :D tak sme to v decembri ešte podľa jeho kalendára neriešili a zrazu som na Vianoce zistila, ze som tehotna. Neskôr som si vo výpočte náhodu všimla, ze tam bol uz aj december 🙂 len na inej strane a podľa nášho dátumu počatia vychádzal chlapček. Samozrejme s manželom sme sa pousmiali, no o pár mesiacov nám lekár oznámil, ze to bude chlapček :D možno náhoda, možno osud, no viem, ze sme to zvládli bez Jonasa a o pár dni sa nám malicky uz narodí 🙂

lucypaba
13. aug 2013

@janinna11 my keby sme cakali na dokonaly termin na chlapca tak cakame aj pat rokov, vzdy sa nam to prekryvalo so zelenymi dnami. Tak sme sa na jeho vypocty vykaslali.

soniamalinik
13. aug 2013

Ja som velmi chcela otehotniet podla Jonasa, kedze som vzdy astrologii verila a mam kopu knih. Kupila som si vypocet za 65 EUR, vysiel mi vsak len jeden 100% den v roku, tak po 2 rokoch som to vzdala a na 3 krat som otehotnela uplne mimo jeho vypoctov, sledovala som si ovulacny hlien.

Su stranky, kde si to mozes vypocitat aj sama
http://astrologie.najdise.cz/doktor-jonas/jonas...

Tiez existuje aj cinsky kalendar
http://www.chinesegenderchart.info/gender-calcu...
Tema: https://www.modrykonik.sk/forum/o-tehotenstve/funguje-cinsky-lunarny-kalendar-na-urcenie-pohlavia/

viliama
9. nov 2013

Ak sa vám podarilo otehotnieť podľa Jonašových výpočtocv boli červené dni pre zelenými alebo až po zelených dňocjh? A ak si meráte teplotu- bazálnu, máte aj anovulačné cykly?

mery333
12. feb 2014

Ja som si dala tiež výpočet podľa Dr.Jonáša, ale nezabralo, otehotnela som úplne iný deň, ako bol vypočítaný. Ani jeden deň nesedel so skutočnou ovu, takže podľa mňa zbytočne vyhodené peniaze.

atlantisen
12. máj 2014

Najde sa niekto, kto mi vysvetli ten cinsky kalendar? Chcem to pre kamosku, ktorej ja nedari obabatkovatiet :D Ja viem, ze su to mozno len pokusy, ale snad....

karabashka
14. máj 2014

Mne plodné dni podla jeho metody vychadzaju par dni pred ms, pritom to je už viac ako týžden po plodnom období...

coralee_wiley
20. máj 2014

mne to tiez vychadza mimo plodnych dni, ale 🙂 tento mesiac to chceme vyskusat, uvidime, ze co z toho bude :D ked nic, tak ideme podla plodnych :D tak si drzme prsty :D

jadaniela
2. júl 2014

Keďže som pred časom tiež mala problém s počatím, a po zdravotnej stránke som bola ok, na doporučenie tehotnej kamarátky som si dala vypočítať plodné dni.
Môžem povedať, že to boli najlepšie investované peniaze. Celý priebeh tehotenstva až po pôrod bol bezproblémový... Rovnako sme postupovali aj pri druhom dieťati...opäť plná spokojnosť.
Pridávam link:
http://www.antear.com/Kalendar_pocatia.html

cukruska1920
14. júl 2015

Myslite ze sa na tu jeho metodu da spolahnut? dala som si online vypocet co je tu na nete zadarmo na rok 2016 a tam mi vysli skoro vsetky tie problematicke aspekty na 4...to akoze nemam otehotniet ci ako??

lucwika
15. okt 2015

@cukruska1920 ahoj, tak ako riadila si sa tym jonasom? Ja som si teraz nedavno objednala maly vypocet, ale zatial mi neprisiel, a uz je to takmer tyzden.. tak neviem ci mam cakat, aj som im pisala, ale zatial neodpisali... 😉

cheeky82
16. okt 2015

Ahojte. Mne ten vypocet prisiel dne a uz lutujem, ze som si ho dala spravit. Plodne dni mi vychadzaju bud na termin menstruacie, alebo 2-3 pred nou, co je totalna blbost. Vzdy mam ovulacne bolesti v strede cyklu, mam to potvrdene aj cez folikulometriu. Aj decka v skole vedia, ze zena moze otehotniet len pocas ovulaciu.

majula307
27. nov 2015

Ahojte. Ja som si výpočet dávala robiť pred 12 rokmi. Jedno dieťatko som už mala druhé som potratila a keďže som už mala 33 rokov a chcela som ešte druhé dieťa spolupracovala som aj s lekárom. Lekár ma volal dva krát do mesiaca na kontroly plodnosti vnútorným ultrazvukom uprostred ovulácie. A merala som si teplotu atď.. Vyšetrenie vždy skončilo tak, že už nemám plodné dni a nemôžem ostať tehotná. Po troch mesiacoch som sa v požičovni videokaziet stretla pani s ktorou som sa dala do reči a ona mi povedala, že má trojročnú dcérku, ktorú jej vypočítal Jonáš, že tiež nevedela deväť rokov otehotnieť. Tak som si vypýtala adresu a dala si urobiť výpočet. Tiež mi plodné dni vychádzali úplne mimo toho čo mi určil lekár. Dva dni pred menštruáciou. Vyskúšali sme to a na moje veľké prekvapenie a ešte väčšie prekvapenie pána doktora som otehotnela. Už po menštruácií som mala asi na 10 deň príznaky. Po dvoch týždňoch to potvrdil aj test. Dnes nám krásneho zdravého 11 ročného syna. Mimochodom to tiež vyšlo, že bude chlapec. Jediné s čím som sa celý čas potýkala bolo to, že pán doktor nechcel pochopiť, že som otehotnela mimo tzv. plodné dni a vypočítal mi pôrod o 14 dní neskôr, ako mal byť a tým pádom mi nesedeli žiadne testy a ani veľkosť dieťaťa nezodpovedala jeho výpočtom. Pri každej kontrole bol trochu väčší (posun 14 dní do plusu). Celý čas ma strašili, že bude postihnutý, chodila som stále na ultrazvuky atď.. Od prvých pohybov aj od počatia čo som si vypočítala ja, ako druho rodička, že sa má narodiť 4.6.. Lekár stále tvrdil svoje, že to bude 18.6. Narodil sa prosím pekne 5.6. a bolesti som dostala 4.6.. Takže baby príroda je všemocná a ja na základe výpočtov pána Jonáša mám dnes krásneho syna. Nevzdávajte to.

majula307
27. nov 2015

Ešte jednu vec som chcela napísať, keďže som tu čítala, že niektorým vychádza málo plodných dní. Inak mne tiež vychádzali len dva plodné dni v tom roku jún a september. Tým, že sa rok plelínal v tom druhom myslím, už si to presne nepamätám tiež len jeden za pol roka. Možno predsa na tom niečo bude. Mala som už skoro 34. Prvé dieťa som mala v 25-ke a vtedy som otehotnela hneď v prvý mesiac 🙂 .

lulu2907
7. jan 2016

Ahojte, chcela by som sa poradiť ohľadom už hotového výpočtu, ktorý som dostala. Podľa mojich kritérií mi vyšiel len jeden vhodný termín na celý rok 2016. Keď si ale značím zelené dni a sledujem červené, ktoré sú rozhodujúce, sú absolútne mimo mojej ovulácie. Máte niekto skúsenosť?

jarka1989
14. jan 2016

@cheeky82 otehotnieť sa da aj mimo ovulácie a aj počas menštruácie a su toho dôkazom tisíce žien 👍🏻

zuzanadringus
17. jan 2016

Co vam poviem... mne vychadza, ze splodit babo mozme posledny den po menstruacii... a vychadza mi to na cely rok takto...

lulu2907
18. jan 2016

@zuzanadringus mne so to nezdá...viem kedy mam ovulaciu a to je proste mimo dni, ktore mi vypocital jonas ☹ neviem, ci sa na to spolahnut.

zuzanadringus
18. jan 2016

@lulu2907 presne tak, pocas ovulacie su aj priznaky ako vytok ... a v posledny den menstruacie sa to neda... pri prvom som otehotnela presne tyzden po menstruacii... druhe sa nam nejak nedari :(

lulu2907
19. jan 2016

@zuzanadringus a skusala si uz nejaky termin podla jonasovho vypoctu?
ja som si dala vpocitat pohlavie, pretoze ja mam zas geneticky problem, ide o ochorenie, ktore je smrtelne a nevyliecitelne a maju ho len chlapci, preto som si dala vypocitat dievcatko. vysiel mi jeden termin na babu na cely rok, ale urcite to nevychadza na moju ovulaciu. v mojom pripade to ozaj neni sranda, neviem ci tomu mozem doverovat.

renitr
19. jan 2016

baby, chcela by som sa spytat ako funguje tradicny cinsky kalendar pocatia. Podla jonasovej metody ma byt pohlavny stak 12-24 hod pred datumom a casom pocatia. Takto isto funguje aj tradicny cinsky kalendar? Lebo tam tiez je datum a cas ale nikde nepisu ci treba styk tych 12-24 hod pred termínom .
Napr. podla jonasovej metody mam vhodny termin na pocatie 18.02.2016 o 10:17h a styk ma byt 12-24 hod pred tymto termínom. Podla TCM mam termin 18.02.2016 o 17:42h. Dakujem

zuzanadringus
19. jan 2016

@lulu2907 tak to ti neviem povedat mne sa pohlavie podla vypoctu strieda kazdy mesiac...

zuzanadringus
19. jan 2016

@renitr podla toho cinskeho kalendara a vypoctu lunarnych rokov mi vychadza ze som mala mat prve dievcatko a narodil sa nam chlapec... ale ked tie lunarne roky nevypocitam a pozriem sa na to len tak, ze v akom veku a v aky mesiac som ostala tehotna, tak mi to vychadza spravne chlapec

matilda72
24. jan 2016

ahojte. ja som tiež dnes obdržala výpočet jonáša a vyšli mi iba dva dátumy jeden v auguste a druhý v oktobri a netuším či sa mám tým riadiť, bojím sa že budem čakať a nič z toho nebude. ja viem, že niet sa kam ponáhľať nemám síce ešte 30 ale čo nevidieť ťahám na 29. no a ja som si dala vypočítať dobrú životnosť a tá mi vyšla len na tie dva dátumu a čo ked sa potom nezadarí a zase ma napadá čo ak otehotniem skôr zase budem mať postihnuté dieťatko??? už som o jedno prišla pred nedávnom a nerada by som si to zopakovať. a neviem či mám tomuto veriť či nie. lebo mi to príde čudné ak je plodné obdobie jeden den pred ms a čo ked sa mi za dva mesiace zmení cyklus akože teraz ho mám 28 dnoví ale som len dva mesiace po potrate môže sa to kedykoľvek zmeniť. a zase dr. hovorili, že čím skôr otehotniem bude to lepšie aj pre mna aj pre dalšie bábo. ako že ten výpočet aj celkom sedel, pretože som prišla o dievčatko a na ten mesiac mi aj vychádalo dievčatko, juj som bezradná ☹ ☹

lulu2907
25. jan 2016

@matilda72 Viem presne ako sa cítiš, zažívam niečo podobné. Mám už jedno zdravé dieťa, pri druhom som toľko šťastia nemala a museli sme sa rozlúčiť ☹
Teraz, keď už bolesť pominula a prešiel nejaký čas, videla som novú nádej vo výpočte. Tiež som si vravela, prečo až v auguste, prečo len jeden termín s dobrou životnosťou..každopádne, netreba sa unáhliť, radšej si počkať ako absolvovať opäť niečo tak strašné ☹ Ja som dlho dlho rozmýšľala, radila sa s manželom. A rozhodla som sa počkať. Termín zatiaľ absolútne nemá nič s mojou ovuláciou, ale dovtedy sa môže veľa zmeniť. Viem aké to je, už sa človek bojí riskovať. Neuvažovala si nad umelým oplodnením kde ti môžu urobiť predinplantačnú genetiku? ja som ho absolvovala ako pokus č. 3.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre