icon

Mať dieťa v 40-tke?

joysi
28. aug 2018

Ahojte 🙂 som rozvedená mama dvoch krásnych detičiek..dlhšie som bola sama, lebo...nebol zaujem...cas...a pod. na lásku..avsak keď som to najmenej čakala stretla som niekoho...s kým sa cítim dobre...sme priatelia...mame spoločne záujmy...ma rad mojich drobcov...vieme sa rozprávať dlhé hodiny a ano prišlo aj na tému mat spoločne dieťa...a ja by som aj chcela, ale keďže môj rozum sa mi stále pletie do života 🙂 neviem ci by bolo rozumne v mojom veku mat dieťa...viem ze v tomto je potrebné zájsť za gynekológom, ale skôr som dúfala že mi niekto povie možno ako sa rozhodol v podobnej situácii...vopred ďakujem za každú reakciu 🙂

kvetinka75
28. aug 2018

No rozhodnúť sa musíš sama. Pokiaľ by som už deti mala, asi by som do toho nešla. Mám kamarátky, ktoré mali deti v 38-40 rokoch. Majú deti rady, nič im ich nenahradí ale jediné čo im chýba, je energia a chuť niekedy niečo riešiť , ale musia. Majú od 45-55 rokov. Pribúdajú zdravotné problémy, starosti s rodičmi, únava. Deti majú vo veku 7-15 rokov. Stále riešia školu, krúžky, choroby. Nemajú čas si vydýchnuť a sily ubúdajú rýchlejšie ako v 30-ke. Ak si rozhodnutá pre dieťa, tak by som išla do toho hneď, už by som nečakala ani rok. Ak váhaš, neviem na koľko si rozhodnutá ísť do toho, tak by som to ešte zvážila. Znova prebdené noci, škola, choroby, krúžky. Či si ochotná znova do toho ísť a hlavne aby to neobrátilo váš vzťah hore nohami. Držím palce.

drakvak
28. aug 2018

@anazuz75 Nikto nevie, čo bude za 20 rokov... aj mladí ľudia môžu náhle ochorieť, zomrieť, to sa nedá predvídať. Deti si poradia aj bez drahej školy, cestovať môžu aj bez vás rodičov a dcéra zvládne svoje deti aj bez pomoci... treba myslieť pozitívne 🙂 Možno budete mať viac zdravia a energie vďaka mladým deťom v šesťdesiatke ako o 10-15 rokov mladší rodičia...

hettinka
28. aug 2018

@joysi ja som mala tiež také nápady, až kým sa kamoške nenarodilo dieťa v 39-ich ... vtedy ma to celkom rýchlo prešlo, to už nie je pre mňa, riešiť v tomto veku mlieka, plienky, nespanie a z predstavy, že by som mala ešte raz vybavovať škôlku a riešiť nástup do 1. ročníka ma oblieva pot. Ja už sa teším na vnúčatká o 10 rokov, dcera je skoro plnoletá.
Ale mám 2 deti s manželom, keby som mala nového partnera, možno by som chcela mať dieťa ešte s ním ... ale musel by chcieť aj on, nielen ja.

katrin21
28. aug 2018

@tinaa64 teba mala mama v 15r? Pises ze mas 28 a ona 43🤔

tinaa64
28. aug 2018

@katrin21 no tehotnela este v15 ja nuari mala 16 a v aprili som sa narodila

katrin21
28. aug 2018

@tinaa64 aha..tak ano..ja som len, ze ci si sa nepomylila.😊 radsej skor, ako nikdy..

tinaa64
28. aug 2018

@katrin21 ano skoro..co uz..nie prva ani posledna..tak to to malo byt..nie nepomylikla..aj ja to hovorim..radsej skor ako nikdy..🙂..no a dokopy sme siesti..😀😀aspon je o zabavu postarane..no hlavne pre mamu😅😅

katrin21
28. aug 2018

@anazuz75 presne toto., co si napisala..nejde o to ,co je teraz..teraz to zvladne kazda..ale o tych 15-20r... uz to bude ine, dieta v puberte a uz sme mohli mat klud a este budeme riesit stredne skoly atd... ja som stastna ,ze ju mam, velmi velmi, uzivam si tento cas, lebo starsia ma o par dni 18 a vidim, ako to uslo....len ci aj ona bude stastna o par rokov, ze sme ju mali tak neskoro..
Ja som mala rodicov, co ma mali v 33r, co bolo vtedy dost neskoro, prve segry mali v 20 a 21r..cize ja som to vnimala, ze akych mam starych rodicov, aj ked boli rodicka, nasi boli najstarsi..po 45ke zacali mat zdr.problemy, mama sla do dochodku , ocino o chvilu tiez.. Dnes je ina doba a mentalita, dnes sme dlhsie mladi, na druhej strane vsade je tolko rakoviny , ze aj mladi zomieraju..ake skor z pohladu energie clovek ten vek proste neoklame..
..
Toto ma niekedy mata, lebo priznavam, ze obcas sa mi ux nechce tolko blbnut s nou, ako mladej babe..ale snazim sa, duchom som stale besna a mlada..

eliska13
28. aug 2018

@anazuz75 toto aj mňa odradilo od ďalšieho taký strach, istota čo, ak...na to myslia skôr take, ženy bojazlivejsie, majuce radi všetko naplánované príliš zodpovedne.Mat tak carovnu gulu, že?🙂Prvé som mala v 30 tke a také myšlienky má nikdy nenapadlo to ide asi vekom.Netreba na to myslieť, ale tešiť sa z toho, že máš deti a ci život Ti prinesie nikto nevie.My sme teraz na dovolenke a starší ľudia malé deti, rodičia šedivi a teenegeri pri nich a nemám pocit, že trpia je to mama, otec blaznia sa v mori, chodia na zmrzlinu mám pocit, že u nás sa stále rieši čo je správne, do akého veku a stále sme tlačení do nejakých noriem čo by sa malo a čo nie a najviac mudruji ti, čo ich do toho nič nie je🙂

danula.ch
28. aug 2018

@joysi ja mam tretie bábo v 39r, prvých dvoch som mala ako 31 a 33 ročná. A už tam vidím ten rozdiel, mám menej energie, menej chuti niečo riesit. Na druhej strane si toho tretieho oveľa viac užívam, už to vsetko beriem s takým nadhľadom, akého som kedysi nebola schopná. Čo bude o 20 rokov to neriesim. V dnešnej dobe sú 60r ľudia culejsi ako kedysI, žiadne babičky v satke a dedkovia o palicke 🙂

hettinka
28. aug 2018

Ja myslím, že dnešní ludia sa sice modernejšie obliekajú, viac sa o seba starajú, viac cestujú, sú aktívni, navonok lepšie vyzerajú ... ale vek neoklameš. A choroby tiež nie.
U nás je dlhovekosť dedičná, moja babka zomrela skoro v 100 rokoch, posledné dieťa mala v 42, ale ja si chcem v tomto veku život aj užiť, cestovať bez toho, aby som musela riešiť predražené rodinné izby a podobne.

mmama
28. aug 2018

Ak sa mozem pridat,co si myslite ako je to s vekom u muza?Moj bude mat na buduci rok 40 a pride si uz stary na dieta.Vzhladom na dnesnu dobu kedy sa ludia malo dozivaju a aj k tomu ze ked bude mat 50 dieta 10.To uz je vraj ako dedko pri nom.Nuz neviem z jednej strany chapem a z druhej ked vidim ze su starsi v okoli co maju este babo.

mmama
28. aug 2018

@joysi inak tiez som nazoru ak sa zena citi zdravotne dobre tak netreba vahat.

popolusska
28. aug 2018

@drakvak suhlasim...moji rodicia su o 13 rokov mladsi, ako moji svokrovci a napriek tomu su svokrovci omnoho viac fit..svokor v 67 rokoch este behava maratony...alebo moj sused, ktory zas v 85-ke vyzera ako cerstvy 70-nik. Na bicykli cestou do obchodu ma vzdy predbehne. Podla mna je to dost o zivotnom style...clovek, ktory sa zdravo stravuje, ma dost pohybu a pozna svoje hranice, moze byt aj v 80-ke super fit...

eliska13
28. aug 2018

@mmama ľudia sa malo dožívajú?veď preto sa predlžuje vek dôchodku, že ľudia sa dlhšie dožívajú.40 tká pre chlapa je úplne v pohode.Ale každý chce niečo iné v živote.Toto mi príde ako výhovorka som starý... možno lepšie by znelo chcem už žiť inakšie, mať kľud, venovať čas aj sebe.Aj, keď radšej nech to povie rovno, že nechce
už deti ako chodiť okolo horúcej kaše.

joysi
autor
28. aug 2018

Ďakujem ešte raz všetkým za reakcie 🙂 tak našli sme sa neskôr...sme už dlhšie spolu...sme celkovo v pohode....na otázku či je pre mňa vhodný partner som si odpovedala kladne... len pri otázke ci by som zvládla všetko spojené s tehotenstvom so zreteľom na vek som si bola neistá....ale viete čo baby prečo nie mame sa radi...sme po zdravotnej stránke obaja v pohode...tak možno by bolo pekne mat spoločného drobčeka 🙂

dolynkag
28. aug 2018

@joysi určite to bude pekné...... nič krajšie predsa neexistuje..... ja asi skúsim opäť sa tiež snažiť, mám 43 a veľmi veľmi túžim po treťom 🙂 držím palce

mmama
28. aug 2018

@eliska13 zrejme si to zle pochopila.Mm ma rad deti ale ako som pisala berie to inak.dochodok predlzuju lebo vedia ze niekto sa ho bud nedozije alebo uzije len kratky cas.Zdaleka nam nechcu dobre 😉

janinah
28. aug 2018

@anazuz75 tak u nás už tých 10-skoro15 rokov prešlo,syn sa narodil v mojich 42r.,teraz mám 55,manžel ešte viac a syn skoro 13....a napíšem,že nič lepšie nás nemohlo stretnúť...stále sme mladí /aspoň sa tak tvárime🙂/,chodíme na výlety,dovolenky...dospelé dcéry sú už mimo,takže keby nie tento najmladší,tak asi sedíme celé dni pri tv a nudíme sa...tu s ním ide manžel na hádzanársky turnaj,tu ja s ním na nejakú akciu v meste...nehovoriac o tom,že stále sa ma ešte detský hoc už mierne mutujúci hlások opýta "mamka,ako sa máš"? mám ti nejako pomôcť"...objímať sa asi rok nechce a nevolaj ho zdrobneninkou,lebo puberta nastúpila,ale stále je to "naše malé" /síce 178centimetrové😉/ a nedali by sme ho za nič na svete...

maminuska
28. aug 2018

@mmama ja chápem tvojho manžela. Len je zaujímavé že niektorý chlap v 35 rokoch nie je zrelý na dieta , resp. sa necíti a tvoj sa cíti už starý 🙂

maminuska
28. aug 2018

@janinah ďakujem , osobne si pre mňa tak povzbudenie .

eeffka
28. aug 2018

@joysi vies len on sa partner naozaj ukaze az ked pride kriza. On nevie co su to prerevane noci ty ano. Ja osobne mam 41 a deti 13 a 7. A mat teraz 3.dieta je moja nocna mora 😂. A ani novy chlap by ma nepresvedcil. Ja mam svoje odrodene odkojene a odchovane.
Vela muzov v mojom okoli rozprava ako si najde novu mladu zenu a ked sa ich opytam ci rataju ze take chcu deti tak uz aj rozvedene 40nicky s detmi su zrazu super 😀

mmama
28. aug 2018

@maminuska ono je dolezite aky zivot muz ci zena preziva/prezil.Aku ma pracu.Moj ma uz co to odzite a premysla s nadhladom do predu.Tak preto ho chapem.Len som chcela vediet aky mate nazor na vek muza ;)

janinah
28. aug 2018

@mmama môj dostal k 50tke odo mňa syna,tak to máte ešte 10rokov čas😉

mmama
28. aug 2018

@janinah 😁

oli18
28. aug 2018

@janinah ty už máš asi aj vnúčatá, či?

katrin21
28. aug 2018

@mmama moj mal 43, ja 39..nuz, starsi uz asi nie..uz to je mox potom, ale mame kamosa, co ma syna 2r a oslavil trraz 50tku..ale on je aktivny turista a neviem co..ale zas o maleho sa moc nestara, vsetko je na mame..on si" este chce uzivat zivot".. mna by z takeho slahlo..ju tiez, ale nepmoze si, chcela dieta, tak ho ma aj za cenu, ze s nim je cele dni sama.. asi sa neda mat vsetko niekedy.

jankarec
28. aug 2018
bibyke
Autor odpoveď zmazal
ukulela
28. aug 2018

@bibyke aj ja som chcela dieta do 30. a prve som mala v 36 a druhe porodim teraz v 40. ano, moja mama mala uz v 40 prve vnuca - ale sorry, ja sa ako babka necitim. a nedozit sa maturity???? ved to este nebudem ani v dochodnu, preco by som sa jej nedozila .... btw, umieraju aj 40nici, aj 30nici aj 20nici. okrem toho, sorry, argumentacia maturitou ... ked budu moje deti maturovat, uz hadam ani nebudu mavat stuzkove s rodicmi, ale po vzore US ples bez rodicov a hotovo - takze sa za mna staru rarohu ani nebudu hanbit.
najlepsi kamos z VS mal starsich rodicov, mamu uz v dochodku a otca tiez - a nezanechalo to na nom ziadne stopy. dozili a uzili si aj vnucata. moja babka rodila tiez po 30ke, pomerne neskoro mala 2 deti a ma uz dokonca pravnicata. keby najstarsiemu vnukovi "uslo, tak aj prapravnuca este stihne - mlady ma 20. Druha starka rodila od 20ky do 40ky - aj v minulosti bezne rodili 40nicky, ved ochrana nebola a ani telky, tak co asi po veceroch dorabali za tymi pecami asi? keby priroda chcela, aby som v mojom veku uz nemala deti, asi by mi to nedovolila.