icon

Nedarí sa mi otehotnieť. Mám sa zdôveriť známym?

veji
16. aug 2011

Je to ťažké, ale je to tak. Som v tom sama, teda so svojím manželom, samozrejme. Všetci v našom okolí si myslia, že jednoducho zatiaľ nechceme bábo, že sa ešte chceme venovať práci, štúdiu... ale pravda je iná. Túžime po bábätku. Ale ako sa ukázalo, nie je to až také jednoduché. A najhoršie na tom je, že som sa s tým nikomu nezdôverila - mame preto nie, lebo určite by sa tým nekonečne trápila, kamoške preto nie, lebo by sa ma potom každý mesiac pýtala či sa to už konečne podarilo......, a ani švagrinej nie, lebo ja som s ňou prežívala obidve jej tehotenstvá dá sa povediac od počatia, tak na oplátku by ma ona určite zasypala množstvom "zaručených " trikov ako to zvládnuť a na to ja nemám silu. Poradte mi, čo je lepšie..... zaťať zuby, mlčať a počkať kým to konečne príde a potom ich parááádne prekvapit, alebo sa "vyliať" všetkým naokolo??? Má s takouto situáciou niekto skúsenosť? ☹

vejinka
18. aug 2011

@veji manzl je obetavi ale deti uz spia uspavame zasadne spolu..kym ja mladsieho kojim on starsieho drzi za ruku a ideme spolu z izby... 😉

veji
autor
18. aug 2011

@vejinka tak to uz asi nestihne.... ale na dalsie narodky by to mohlo byt

vejinka
18. aug 2011

jeej to je zasa tolko hodin? limit mam do desiatej furt to pretahujem 😀 😀 😀 😀

veji
autor
18. aug 2011

@vejinka cista romantika 🙂

vejinka
18. aug 2011

@veji to uz skor na vianoce... 😉

veji
autor
18. aug 2011

@vejinka tak chod pretahovat nieco ine 😀

veji
autor
18. aug 2011

dovolte mi, aby som vám vsetkym uprimne podakovala za vase rady a nazory na tento moj neprijemny problem. velmi si to vazim. este raz DAKUJEM 🙂

vejinka
18. aug 2011

dnes nepretahujeme...streda uz bola musi vydrzat tyzden... 😀

usjak
18. aug 2011

@veji zaujala ma tato tema, priznam sa ze som si precitala letmo len par prispevkov, nie vsetko. Situacia ked ti mama blahozelala mi pripomenula nieco podobne u mna. My sme sa sice nesnazili dlho, no prve tehotenstvo sa skoncilo neuspesne a tiez sme to prezivali s manzelom sami, skoro nikto o tom nevedel, ani rodicia a viem ze to zaboli ked spomenu ze sa tesia na vnucatka, no na druhej strane keby vedeli cim prechadzate tak by reagovali asi inac. Tiez som si potom zacala merat bazalnu teplotu pomohlo mi to spoznat svoj cyklus 🙂 prajem ti uprimne nech sa vam coskoro podari splodit vytuzene babatko..

vejinka
18. aug 2011

@veji no tak ja zasa prcham...pekny vecer dobru noc a dnes si to uzite mysli len na to ze to xces ze partnera milujes ze ti zalezi ked je s tebou ze si stastna ked si s nim...a ak motyka vystreli tak o dva tyzden budeme testovat 😉

sasie
18. aug 2011

Ahoj. Aj ja patrim do tvojho pripadu. So snubencom sa snazime nieco vyse pol roka a vie o tom iba moja mama. Planujeme svadbu a vsetci si myslia ze kvoli tomu, ze cakam babo ☹ a pre mna je to hrozne utrpenie, lebo by som chcela ale kazdemu hovorim ze este nechceme, ze si chceme uzivat zatial jeden druheho atd. no proste vyhovrky... vie o tom iba moja mama ktora sa ma nastasie nic nepyta a ani to nerozoberame ak sama nezacnem, iba mi povie, ze aby som na to moc nezameriavala a nechala to plynut a potom to uz pride necakane samo. Zatial sa mi neda nesustredit sa nato... 😒 ..ale snazim sa mysliet pozitivne, ze vsetko ma svoj cas... 😉

veji
autor
18. aug 2011

@usjak teplotu si nemeriam a nejak sa mi do toho nechce, ale ak to bude potrebne tak si ju budem meriat aj 3 x denen 😀

veji
autor
18. aug 2011

@sasie to, ze zatial nechceme.... 😒, tak to poznam.... 😒

usjak
18. aug 2011

@veji tak potrebne to urcite nie je, mne to pomohlo sustredit sa na nieco konkretne, spoznat ako funguje moje telo, kedy je ovulka a tak ale tiez si myslim ze to nie je potrebne prehanat.

17042010
19. aug 2011

@veji tak počkaj ešte chvílu a hovorím je to o psychike človeka nemyslieť na to uvolniť sa 🙂ešte raz držím palčeky

veji
autor
20. aug 2011

Baby, niekde som citala, ze snazilky piju grepovy dzus. Vie niketo nieco o pozitivach grepu v suvislosti s otehotnenim?

sasie
20. aug 2011

@veji to by aj mna zaujimalo, co pomaha... zatial co viem, tak zeny chvalia kyselinu listovu... tak ju pravidelne jedavam kazdy vecer 🙂

veji
autor
20. aug 2011

@sasie kysleina listova pomaha zdravemu vyvoju plodu, sluzi ako prevencia vyvinovych poruch. treba uzivat rano a vecer, aspon co ja viem 🙂

linda81
20. aug 2011

@veji Ahoj ...ja som na tom presne tak isto🙂...snazime sa uz 15 mesiacov a nic....mali sme teraz druhe vyrocie svadby, zo zaciatku sa stale vsetci vypytovali, tak som hovorila , ze ja deti nechcem a chcem svoj klud,ale dala by som hocico za babo.Je to niekedy strasne tazke, moji znamy , pribuzni, kamosi maju pomaly aj 2 deti , stale niekto tehotni....a ja dokola ocikavam ovu testy...takze neboj..je nas takych dost.Inak mam 29.

sasie
20. aug 2011

@veji aha .. ale ja som niekde citala ze je to vhodne brat aj pred otehotnenim, vraj to pomaha pripravit podu pre babo... no sak co... stratit nemam co, tak preco to neuzivat, no nie? 🙂

veji
autor
20. aug 2011

@linda81 je to tazke, ale netreba hadzat flintu do zita, no nie? najhorsie je ked mi niekto povie ze kedy uz budeme tat dieta, ja poviem ze ked bude ten spravny cas a oni na to ze aaaaaa ved ste mladi, mate cas....... ved ked mame cas, tak preco sa tolko vypytuju? 😒

veji
autor
20. aug 2011

@sasie ja ju uzivam uz vyse roka...... preventivne, keby nieco 😉 ale odporuca sa minimalne 3 mesiace pred planovanym otehotnenim, pocas tehotenstva a dojcenia

veji
autor
21. aug 2011

a je to tu zase. navsteva u manzelovej starkej dopadla ako vzdy otazkou: a z tej dovolenky ste mi nepriniesli darcek?? (ako inak, myslela vnucatko) kedze sa pozitivnej ospovede znova nedockala, zakoncila to vetou: uz by ste sa mohli posnazit, staci mi ked ho raz podrzim v naruci a potom mozem zomriet..... no co jej na to ma clovek povedat? ze sa snazime ako blazni, ale nedari sa? alebo som jej asi mala povedat: babi nebojte sa, asi budete zit este dlho... 😒

halienka
21. aug 2011

@veji toto samé som ja mala s mojou babkou, mala 15 vnúčat, ďalších 15 pravnúčat ale stále tvrdila, že ona sa ešte chce dožiť toho môjho...a to sme sa dočkali až po 15 rokoch manželstva...nuž ale dočkala sa, zomrela rok a pol po narodení mojej malej, tak sme potom s malou sa snažili čo najčastejšie za ňou ísť, aj keď ku koncu to už bolo ťažké, lebo už len ležala. No nechci vedieť, aké všelijaké sprosté myšlienky ma napadali kvôli tomu jej večnému, že čaká na to moje a že kedy to už bude...ja viem že to myslela dobre, ale ako píšeš, čo už som jej mala na to povedať?

sariloth
21. aug 2011

Ahojte dievčatá, rada by som sa podelila aj ja so svojou skúsenosťou. Keď sme sa s manželom zobrali, začali sme sa snažiť o bábo. A ja, plná optimizmu, ani len netušiac, koľko to bude trvať (zatiaľ je to rok a pol) , som to veselo oznámila nielen rodine, ale aj kolegyniam. Teraz si trepem hlavu o stenu a nadávam si, aká som len bola blbá. V práci i rodine si na mňa ukazujú a ľutujú ma (ľútosť je asi to najhoršie, nikto netúži, aby ho druhí ľutovali). Samozrejme, že som sa postupne prestala zdôverovať, čo všetko sme už vyskúšali-bylinky, vitamíny, stojky, ovulačné testy, meranie BT, folikulometrie i 2 inseminácie. Keď nedávno otehotnela mladšia kolegyňa v práci na prvý šup, šéfka sa nechala počuť:"Sáru(akože mňa) asi porazí."Keby sa dal vrátiť čas, už nikdy sa s ničím takýmto osobným známym nezdôverím. Jediným, komu neľutujem, že som to povedala sú moji zlatí rodičia. Jedinú výhodu, ktorú to má, je tá, že som sa vyhla hlúpim otázkam, ktoré my snažilky tak nenávidíme. Ľudia, ktorí o našom trápení vedia, sa nevypytujú. A ak nenávidím niečo najviac na svete, tak sú to dobre mienené rady, že na to netreba myslieť a podarí sa!

foaji
21. aug 2011

@sariloth Chápu Tě a přeju šíleně moc síly a štěstí do dalšího snažení!! Rok a půl není zas tak šílená doba 😉 My se teď snažíme 8. měsíc a rozhodně to nevzdávám. Vím, že musí být těžké poslouchat dobře míněné rady, lítost druhých lidí. U nás v práci se snaží otěhotnět moje starší kolegyně - je jí 35, samozřejmě bych jí to přála, ale bolelo by mě, že jí se to povedlo dřív než mě a myslím, že bych o sobě začala šíleně pochybovat a vzdávat to.. Máte s manželem nějaké problémy?? Nebo se prostě jen zatím nezadařilo? Já teď testuju taky bylinky - kapičky Gynex.. začala jsem je brát před ovulací minulý cyklus - otěhotněla jsem, ale vše odešlo se zpožděnou ms. Teď jedu druhý cyklus, jsem po ovulaci a doufám, že se třeba povedlo zase.. 😕 Bereš teď nějaký vitamíny, bylinky, léky?

pici
21. aug 2011

@veji ahoj moja, odpoviem ti zo svojej skusenosti. nikdy som sa netajila ze babatko s manzelom chceme a tri roky po svadbe, po skonceni vs a v pracovnom tempe by mi asi uz nikto neprestaval klast otazky preco to dieta nemame a naco sme sa brali atd. u nas to vedia vsetci, moja rodina, manzelova, moje kamaratky atd. mne to velmi pomaha ze mam v nich podporu a ked sa nam nedari/ chodim do car, prirodzene to asi urcite u ans nepojde/ moje okolie je pri mne a je to super. nedokazala by som to dusit v sebe. obcaqs stretnem nejaku spoluziacku zo zakladnej co mi povie, ze na to musime doma sexovat, alebo nech idemna dovolenku, ale to uz tak nevnimas. najma ak ten clovek nevie co je za tym...

sariloth
21. aug 2011

@foaji Ďakujem, si zlatá. Viem, že to nie je až tak veľa, ale aj tak mám občas depky...Zdravotne sme v poriadku, až na manželov slabší spermiogram- oligospermia ľahkého stupňa. Momentálne neberiem nič, podarilo sa mi pár mesiacov na to nemyslieť(a nič), ale teraz to na mňa opäť doľahlo,hlavne preto, že sa okolo mňa začalo intenzívnejšie otehotnievať.

sariloth
21. aug 2011

@pici Ohľadne tej dovolenky:koncom týždňa letíme na 3 týždne a všetci mi hovoria, že odtiaľ určite prídeme traja-vždy na to reagujem vetou:" Jasné, ja, manžel a trojmetrová pásomnica"(ideme totiž na trek do džungle).
Inak, musíš byť veľmi silný človek, že to tak berieš, ja sa snažím o polovicu menej a ako vidím,oproti Tebe som zatrpknutá a pesimistická..., máš môj obdiv🙂

foaji
21. aug 2011

@sariloth A nepomáhají na ten slabší spermiogram vitamíny? Selen, zinek jsem četla.. Třeba jste to už zkoušeli, ale v tomhle bych pokračovala, to určitě nebude na škodu 😉 A pokud nemáš problémy, tak třeba pít do ovulky jen maliník, prý je po něm spoousta plodného hledu, do kterého se spermijky nachytají, lépe se v něm pohybují a déle i přežijí 😉 To by bylo, aby se to nepovedlo 😉 Jinak ten měsíc, co jsem otěhotněla, mě taky chytaly depky, takže jsem každý den jezdila na kole, běhala nebo chodila na zumbu.. Držím palce, ať se zadaří a můžeš se ostatním těhulím taky chlubit těhotenským bříškem 🙂