Ovulačné testy
ahojte nemyslite si,ze som nejaka sprosta 🙂 ,ale mozte mi prosim vas aspon 1 povedat na co to je dobre? lebo nechapem a ani neviem na co to je ...je to tak,ze ak mam 2 palicky musim volat muzovi nech okamzite pride domov ? mam plodne dni :D ci ako? dakujem za odpoved
Ahojte zienky 🙂 Chcem sa Vas opytat. Uz pol roka sa snazime o babetko no nedari sa. Lekar mi odporucil ovulacne testy. Mam nepravidelnu MS tak mi poradil testovat sa od 13DC. Momentalne netusim ci bola ovulacia alebo nie. Podla testov mi to pride tak ze ovulku som asi mala na 19DC ale vobec si nesom ista. Viete mi povedat vas nazor na tieto vyslekdy ovu testov ? Mala som ovulaciu alebo nie? Testovat dalej alebo uz nie je treba az ked na dalsi cyklus. Poradteee prosiiiiiim
@lucita2707 ono nie je pravidlom, e ovulacia prebehla na 19.den. vtedy bol iba zaznamenany vzostup lh, cize ovulacia mohla prebehnut na 20, pripadne 21.dc. neskusala s to pripadne aj so symptotermalnou metodou? ja som tak otehotnela, sledovanim aj testov aj teploty a cervikalneho hlienu
@lucita2707 napr.,ja som skusala ovu testy 4mesiace a ani jeden som nemala pozitivny a otehotnela som.takze ja im neverím..a mas skor kratsí ci dlhsí cyklus?
@redlola Skusala som sledovat krcok. Ale bola som z toho pomylena. Ked bol otvoreny mala som pocit sucha a nie vlhka. Skusala som bazal.teplotu ale pri mojom nepravidelnom cykle to bolo nanic raz som mala 4dni zvysenu potom den znizenu den na to zas zvysenu dve dni po sebe. No katastrofa. A tak mi doktor poradil ovu test. Ten 19DC na obrazku bol vcera. Dnes je ten 20DC. Samozrejme sme sli naplno. Ale nie som si ista ovulkou. Ako to je. Musi byt na ovu teste viac dni po sebe 2x vyrazna ciara alebo staci raz. Teraz neviem ci s testovanim pokracovat alebo zacat az dalsi cyklus.
@lubka1983 Moje cykly : 32dni, 25 dni, 34dni, 54 dni, 51 dni, 39 dni, 37 a 27 ...no takze hruza des. Vcera a dnes si len tak pocas dna meriam teplotu. Chora niesom ale od vcera rana do dnes som merala 4x a to bola teplota 36.6 vcera rano..vecer to bolo 37,1. Dnes na obed som mala 37,1 a teraz mam 37,3
@lucita2707 no, ja som v case ovu robila po dva testy - jeden rano a jeden poobede. ukazalo dajme tomu takmer dve rovnake ciarky doobeda, rovnake poobede, na druhy den rano to uz postupne slablo. ono sa uvadza ze pozitivny test je 24-48 hodin pred samotnou ovulaciou, prave preto som davala 2 testy denne. do krcku som nesla, nechcela som to zbytocne drazdit a zavadzat si nejake infekcie. vravi sa, ze samotny vykyv teploty jeden den este nic neznamena, zalezi ci merias v ustach alebo v posve, ci s rovnakym teplomerom, pripadne, ci nahodou nie si chora, potom musis spat aspon 3-4 hodiny v kuse,... no, my sme boli spolu, ked vysiel pozitivne, ovu prebehla o 1,5 dna neskor a vedla mna lezi 8tyzdnove dievcatko. predchadzajuce dve deti boli tiez splodene podla stm metody. vela stastia. ved za vecerne tulenie s drahym nic nedate a on sa snad tiez potesi, teda ked ho nahodou neuhanas s kalendarikom v ruke, ze: "drahy, teeeeraz ideme robit deti! a SPONTANNE!" 🙂)))
@lucita2707 v teplotach sa nevyznam...ale to mas fakt hrozne cykle ja mam,mala som vzdy kratsie takze viem ze plodne som mala vzdy skorej..skus napisat dievcatam v teme bazalna teplota su tam skusene..
@lucita2707 tam musis brat do uvahy teplotu iba v jednu hodinu, najlepsie rano po prebudeni, bez akejkolvek fyzickej aktivity, meranu jednym teplomerom na tom istom mieste kazdy den. pocas dna teplota vselijako kolise.
@redlola Ako ja tiez neverim testom. Minule som mala vsetke priznaky tehu test mi vysiel skoro pozitivny, ta druha ciarka na tehu teste bola svetla..a lekar povedal ze to bol len falosny vysledok. A ako ja mozem verit ovu testom co ked vyjde tiez falosny vysledok heh :D Tak nic nebudem sa plasit do toho dam pauzu. Aj tak manzel siel na tyzdnovku 10 prec. Cize teraz dam pauzu a dalsi cyklus skusim pozorovat hlien a robit ovu testy. Manzela nesurim do toho to skor on mna :D Tak dufam ze to vyjde. Urcite si este popiseme a zhodnotime vec 🙂
@lubka1983 No sak to strasne cykly :/ Tak dakujem
ahojte . keď mi vyšli takto testy je to iste ...??? 🙂 🙂
@lauritka Ahoj Lauritka potrebovala by som od teba poradit,prides mi ako niekto so naozaj vie o ovu testoch vela.Ja nie a nie dosiahnut pozit.ovu test a nazory lekarov sa strasne lisia..Snazime sa s mm asi 4 roky a za ten cas som si robila ovu testy tak 10 cyklov a asi len raz mi vysiel pozit.Podla folikulometrie mam ovulku,aj podla bazalky tu som mala vzdy peknu,aj ked mi na zacitku cyklu na 2-3 den brali krv tak HP bol v poriadku,len prolaktin na hrane tak som si nasadila nieco prirodne na znizenie,teraz som bola na drilingu a pertubacii a dnes my vybrali stehy a s lekarkou som sa bavila o tom ci mi moze spravit folikulometriu a ze vraj az za 2 mesiace a mam si urobit ovu testy a ked som jej vravela,ze nemavam ich pozitivne tak vravela,ze zrejme nemam ovulku tak ja nevim..Prosim ta porad mi,lebo ja uz tomu nerozumiem..
@lauritka dakujem za rychli odpoved,,po minule mesiace tie testy zosilneli,ale boli o polovicu slabsie ako testovacia ciarka..pred testovanim som 2hodky nepila a robim ho medzi 10-20hod.a nerozumiem slovu" prekazena "ovulacia,a asi len dva mesiace som aj merala aj testovala a vtedy ked mi test vykazoval viac sfarbeny test tak aj graf vykazoval ovulku,ale nikdy to nebolo ze uplne pozitivne..
@spisanka prekazena?? mozno dozrel folikul, ale zlutenyzoval- nepraskol..
ale ked ti stupne BT a je zvysena a je dvojfazovy graf, tak musela prebehnut.. mozno mas vseobecne nizsiu hladinu LH.. a staci to na prasknutie folikulu..alebo tn vrchol LH nastane u teba nejak extremne rychlo, ze ho nezachytis.
ake testiky pouzivas ? lebo aj tie maju roznu citlivost.

@lauritka zajtra ti napisem ze ako to je