icon

Ovulačné testy pre skúsené i neskúsené

manamani1
15. dec 2011

Zakladám tému tak ako má "Bazálna teplota", nech majú aj "ovu testy"...Ja testujem druhý mesiac, ale stále v nich nemám jasno.Ako vy?

timi1210
14. apr 2014

@satanka1 no tak dnes bol rovnaky ako ten na obrazku nerozumiem tomu,lebo takyto test mam uz od piatku :(

corazon76
14. apr 2014

@lauritka Ahoj. Mohla by som si u teba kupit ovu testy? 🙂

lauritka
15. apr 2014

@corazon76 jasne, napis mi do Ip 😉

jaja9891
15. apr 2014

ahojte zienky a @lauritka mam otazocku,dnes som 9 DC, zacala som si robit testy skor,uz od 5DC,kedze neviem aky cyklus ma caka... doteraz som mala slabu druhu ciarku,zdalo sa mi,ze aj silnie,ale dnes na teste ani taka slaba ciarka,len nejaky duch.... nemali testy uz silniet?preco zoslabol???viem,ze moze hladina LH kolisat,ale aj tak sa mi to zda zvlastne,ze zoslabne,ak by mal silniet... kedy pred ovu zvyknu testy silniet???
prikladam aj moj graf:

http://www.fertilityfriend.com/home/4c16ae

ten teplotny vystup 8DC je asi z choroby
diky za rady a nazory 🙂

lauritka
15. apr 2014

@jaja9891 ahoj, kludne to moze takto kolisat, nemusi to kontinualne tmavnut, len testikuj dalej ;) dnes si aj vyrazne klesna, cize sa to mnoz blizi. tu teplotu ovplyvnenu chorobou ani nemusis zapisovat, zbytocne o skresli graf, alebo daj discard

jaja9891
15. apr 2014

@lauritka dakujem 🙂 aj som si myslela,ze tu teplotu asi radsej vymazem... inak ako chorobou si ju neviem vysvetlit 🙂 tak som rada,ze to moze aj slabnut,uz som sa zlakla,ze ovu nebude 😀

bejbinka
15. apr 2014

Dievcata, poradte...tento mesiac som mala dvojdnove kramy, nie spinenie - klasicky menzes, lenze na moje pomery strasne kratky...obvykle mavam min. 4 dni. Vcera ma priserne zacali boliet vajecniky...obidva a ta bolest akoby sa sirila dole do noh, dneska to iste, aj ked uz nie tak intezivna bolest. Pred menzesom, asi 4 dni predtym ako som to mala dostat, som si robila tehu test a negativny. Dneska som spravila ovu test (tehu uz doma nemam), skor zo zvedavosti - ale podla mna je to uplne na hlavu mat ovu po menzese a veru ta ovu ciarka je silna (o mini chlp slabsia ako testovacia). Co toto je? Ja som myslela, ze po menzese by som tam nemala mat takmer ziadnu ovu ciarku. Co to moze byt? Skusame otehotniet a uz x mesiacov sa nedari, tak sa bojim, ci nemam daco s cyklom. Alebo zeby psychika?

lauritka
15. apr 2014

@bejbinka no budes mat ovulku, su pripady, ze je ovu tesne po ms.. odporucam sa snazit 😉

vejula
15. apr 2014

@lauritka asi mu chýba ešte, len som chcela vedieť, že ak bude zajtra slabší, či môžem tento považovať za pozitivny

lauritka
15. apr 2014

@vejula no este by som pockala na zajtrajsi 😉

bejbinka
15. apr 2014

@lauritka dokelu, uz vcera sme sa asi mali posnazit...som to zrejme presvihla. Boze, uz som z toho jelen...ja tusim neotehotniem nikdy... ☹ ovulka po ms? to uz co toto je? Vsak to by som lahsie zvladla sa naucit kvantovu fyziku, ako sa trafime s mm do ovulacie...! 🙄

lauritka
15. apr 2014

@bejbinka ale preco ;) ve ovulaciu mas do 48 hodin od pozitivneho testu, cize staci sa snazit aj zajtra a pozajtra. ked si mala dnes vrchol LH.
a nepozorovala si nahodou aj hlien ?? vodnaty?? natahovaci ??

micikatka
15. apr 2014

@lauritka prosim ta vedela by si mi poradit ci v anovulacnom cykle skacu teploty hore dole, alebo sa drzia len v nizkych cislach? ja mam rozdiely minimalne a podla sona tento mesiac ovu nebude :o(
a kolko anovulacnych moze byt do roka?

lauritka
15. apr 2014

@micikatka no anovulaky su typicke tym, ze to nie je dvojfazova krivka.. cize nizsie teploty pred ovulaciou a vyssie po ovulke.. cize sa pohybuju viac menej v jednej urovni, sem tam mozu byt nejake skoky.
anovulaky ta do roka 1-2 cykly.. viac uz moze znacit problem

micikatka
15. apr 2014

@lauritka dakujem krasne za odpoved.

bejbinka
15. apr 2014

@lauritka praveze nie, ziaden hlien...v piatok rano dorazila mrcha a zrazu v nedelu si hovorim, dokelu, vsak dnes uz nic...ratam, ze ako dlho som ju mala a docvaklo mi, ze len dva dni. V pondelok som to nejako extra neriesila, ale podvecer ma zacali silno boliet vajecniky, az do noh mi to udieralo, ale tak vravim si, ze mozno som senzitivna na pocasie alebo co...ale dnes znova, aj ked uz nie tak silno. Vcera som test nerobila, si vravim, vsak som mala ms, tak naco...a dnes len zo zvedavosti. Akoze nebola ta ovu ciarka uplne taka ista ako ta kontrolna...silne sfarbena bola, len nie taka hruba. Ale takuto ciarku som mavala obvykle v strede cyklu a povazovala som ju za ovulacnu. Predtym som si robila ovu testy v strede cyklu a zdalo sa mi, ze ovu mavam cca v strede...ani by mi nenapadlo, ze dva tyzdne po ovu (teda ja som to povazovala za ovu) budem mat dalsiu - teda asi...ak to nie je daco ine. Lauritka, ja sa v tom uz fakt nevyznam.

lauritka
15. apr 2014

@bejbinka tak skus este zajtra ci budu rovnako silne, alebo ci to bude slabnut a pre istotu sa posnazte, ved co 🙂

mna tiez sem tam prekvapil aj 19 dnovy cyklus , ked prisla ovulka skor.. 🤐

bejbinka
15. apr 2014

@lauritka clovek sa cele roky boji, aby neotehotnel a ked chce otehotniet, tak to nejde ani za svet. Som nemala ani sajnu, ze je to taka drina 😀 Dakujem za odpisanie, mozno ked budem zas v koncoch, znova Ta tu budem otravovat 😉 A uz sme dali na Tvoju radu a posnazili sa 🙂

vejula
16. apr 2014

@lauritka no ahojky, dnes rano mi vystupila teplota o 0,4 stupne... Ten test čo som posielala včera bol zo včera z 18 hodiny... TEraz tu ešte hodím test zo včera z 11 hodiny... Možno je ešte kusok silnejší ako ten z večera... Mysliš, že mohol byť vrchol včera v noci a dnes v noci ovula?

vejula
16. apr 2014

@lauritka teraz som testovala a čiarka je omnoho slabšia ako včerajšia... Mysliš, že si mam zaznačiť do grafu včerajší test za pozitivny, či negativny

adamnela
16. apr 2014

Ahojte kočeny.
Ja sa chystam prvy cyklus robit ovu testy, tak ma tu asi budete mat nasackovanu, kedze nemam ani sajnu, co to u mna bude 🙂 Tak si pripravte na mna pevne nervy a aasi najma Ty @lauritka :D :D
Ale dnes som len 2 DC, takze o takych 13 dni zacinam 🙂 Nakolko mavam dlhsie cykly, tak zacnem az okolo 15 DC testovat, tak drzte palce 🙂

lauritka
16. apr 2014

@vejula ta potom bol vrchol predsa len vcera, len je cudne, ze uz ti stupla tak velmi teplota 😕
taky rychlo ? oznac teda vcerajsok ako pozitivny, a este sa posnazte dnes co najskor.

lauritka
16. apr 2014

@adamnela jasne, kludne otravuj 😀

vejula
16. apr 2014

@lauritka tak ja mam teplomer len na jedno destinne, takže kludne som včera mohla mať aj 36,19 a na tom mojom teplomery mi ukazalo 36,1 a dnes 36,5 mi mohlo ukazať presne. Takže teoreticky som možno stupla o 0,3 stupna 🙂

lauritka
16. apr 2014

@vejula ale aj tak to je dost, snazilkovali ste aspon vcera ? 🙂

adamnela
16. apr 2014

@lauritka dakujem si zlata 🙂

vejula
16. apr 2014

@lauritka včera sme využili, že deti pospali skoro 😉 ... lebo sa môže stať, že nasledujuce dni taka priležitosť nebude 😀 😀 Len som ešte zvedava, kolko bude trvať lutealka, lebo také pocity jak včera, som mala tyžden pred prvym menzesom, tak mam také podozrenie, že je skrátená

vejula
16. apr 2014

@lauritka a ešte sa chcem spýtať, je možné, že aj po ovu mam ešte plodný hlien????

lauritka
16. apr 2014

@vejula no este mozes mat kvazi dozvuky,,, 🙂

jaja9891
16. apr 2014

ahoj @lauritka mozem s ata spytat este na tvoj nazor?moj graf: http://www.fertilityfriend.com/home/4c16ae
dnes na ovu teste skoro ziadna ciarka,ale zaznamenala som veeelmi vela hlienu,asi prvykrat som si vsimla taky ciry a natahovaci hlien,no nie som si ista,ci to nemohli byt aj spermijky zo vcera,ale to nepredpokladam,asi by s atak nenatahovali... mohla som presvihnut vrchol LH a nezachytit to na teste?mam este tie citlivejsie 10 -tky.... a viem,ze to ukazu az dalsie dni a zeplota a aj testy budem robit dalej... no som z toho zmätena 😀 a kvoli prechladnutiu neviem ci verit teplote.... a este otazocka,staci sa snazit kazde dva dni,ake nazory si pocula?mne gyn. vravela,ze ano... ale citala som,ze mnohe zienky sa snazia aj kazdy den okolo ovu....