icon

Ovulačné testy pre skúsené i neskúsené

manamani1
15. dec 2011

Zakladám tému tak ako má "Bazálna teplota", nech majú aj "ovu testy"...Ja testujem druhý mesiac, ale stále v nich nemám jasno.Ako vy?

lauritka
15. jún 2013

@lenulikus tak to teda gratulujem ;) 😵 😵 😵

lenulikus
15. jún 2013

@tahivka @lauritka diky baby....to nevymyslite..to je zivot 😀 😀 😀 😀
uvidime co povie rozbor krvi u lekarky 😵

kucierkam
15. jún 2013

baby ja som s tych testov uplne ze paf, totalny antitalent na vypocty a grafy 😒 .....este som neskusala ale chcem zacat lebo planujeme druhe babo a nejko nam to nevyslo co pri prvom sa podarilo hned. Mam teraz rozhadzany ms predposledny mi prisiel na 28den a teraz na 24 obvykle mi chodil na 26.....cyklus mam 6dni , tak kedy mam zacat s testami alebo ktory den cca budem mat ovulaciu? Mate nejake skusenosti s digitalnym ovu testom. ja som mimo SR a zatial som v lekarni zbadala iba ten od BLUECLAER digitalny co je tam 7 tesov. a ukazuje 🙂 ...sice je drahy ale netusim kedy mam zacat. A pozeram ze si niektore merate aj 2-3 denne. Tak ako to mam robit. Je lepsie si merat rano alebo vecer, viackrat? a preco nepit vodu hodku pred tym?
inac stale mavam v´bolesti v podbrusku.....tak v tedy je ovu? ale teraz nez mi dosiel menses tak ma priserne boleli prsia a tak mi nafukli, ze som si aj pomyslela ze tehu budem, lebo sa mi to stalo aj pri 1 babu....ale figu....bolia stale aj ked mam ms. Menzes som dostala 13eho vecer koncia cca asi 18 eho tak kedy zacat s testami? dakujem za odpovede tolkych otazok.....ale dufala som ze to nebudem musiet riesit....co cert nechcel ma ☹

lauritka
16. jún 2013

@kucierkam ahoj. kuk ku mne do albumu, priklady testov, tam je tabulka kedy zacat testovat podla dlzky cyklu.
pit netreba preto, aby bol moc viac koncetrovany.
inac tu si mozes porecitat zakladne faktyo testovani : ;) http://www.ovulacne-testy.sk/nejcastejsi-otazky/
a ak zijes v zahrnici, skus si objednat cez ebay, tam maju lacnejsie testiky ako ten dgitelny. hlavne ak ich budes musiet pouzit viac.

lenulikus
17. jún 2013

dajak sa mi zapacilo testovanie 😀
ovu a tehu test, dnes 15,30
oficialne tehu este nie som..ze mam prist o tyzden dva znova na kref..

lauritka
17. jún 2013

@lenulikus oficialne nie si ?? to akoze z krvi nic nevyslo ci co ? 😀

lenulikus
17. jún 2013

@lauritka z piatka HCG 66 ..diagnoza - tehu/netehu 😀
zopakujem si to o tyzden,dva..

lauritka
17. jún 2013

@lenulikus podla mna jasne tehu ;) ved len teraz si mala mat mrchu... drzim palce. 😵

elinka84
18. jún 2013

Ahojte všetky snažilky...ja som sa k Vám pridala len tento mesiac. Preštudovala som si celú diskusiu o ovulačných testoch, nakúpila som ich viac, aby som začala testovať už od 7DC (pre istotu)...

lauritka ty si prvý človek, ktorý ľudskou zrozumiteľnou rečou vie vysvetliť, aký je princíp otehotnenia...bola som v tom, že šak viem ako to funguje a že ovulácia = plodné dni... 😅 , no ale už som poučená a naštudovaná.
Pridávam aj foto testov, 15DC je dnes, teplotu nemeriam, cyklus mávam pravidelný 28-29 dňový.
Lenže mám aj jeden problém, sexovali sme len na 13DC...a dnes to asi nebude možné kvôli práci..a ani zajtra... 😖 . Vidím to tak, že je malá pravdepodobnosť, žeby bojovníci počkali až do zajtra na vajko... ☹

lauritka
18. jún 2013

@elinka84 ahoj..dakujem, 🙂 no testiky mas krasne, ale to je skodaaa, prave by trebalo este aspon raz, neviem ci tak dlho vydrzia..ako stat sa moze vsetko.. ... aspon keby zajtra sa vam postastilo. 😉

elinka84
18. jún 2013

@lauritka musím to zajtra nejako vymyslieť...nechcem teraz mať pocit, že musím musím...ale šak dobre by bolo keby niečo bolo, škoda takých testov... 😀

lauritka
18. jún 2013

@elinka84 😀 ved to.. a potom, ze na to netreba myslit hihihi

elinka84
19. jún 2013

@lauritka ahoj, prosím ťa pozri na tie moje testy odborným okom...dnešný test je 16DC, fotila som cca 15 min. po ocikaní. Moc mi to nesedí, lebo cyklus mávam už rok naozaj presný, nikdy nie dlhší ako 29 dní. Podľa týchto testov to vyzerá, že ovulka bude asi zajtra a plus cca 14 dní do mrchy? Čiže 31 dňový cyklus.... 😨 ? Jaj a ešte chcem povedať, neviem či je to smerodatné, ale dnes už nemám žiaden hlien, včera bol ešte mokrý s trochou bielka a dnes už mám suchoty...aj bolesť brucha už ustúpila... 😕

lauritka
19. jún 2013

@elinka84 fiha tak dnes jednoznacne pozitivny.. no ale to nevadi, niekedy sa proste ovulak moze posunut o par dni.
to su asi citlivejsie tesitky nie ??? 😨

elinka84
19. jún 2013

@lauritka to su testy z DM Pepino citlivost 20....

lauritka
19. jún 2013

@elinka84 ja len preto, ze su az tri dni take silne 🙂

majuka73
19. jún 2013

Čaute, rada by som prispela do tejto témy pozvánkou na TURNÉ PLODNOSTI. Myslím, že ako snažilky by ste na tomto podujatí mohli získali veľa užitočných informácii. Teším sa, že sa uvidíme.

V júni sa už po štvrtýkrát opäť stretneme na Turné plodnosti. Tu je malá ukážka o čo vlastne ide:

Predovšetkým vám predstavíme nové možnosti vyšetrení. Novinkou na Slovensku je, že sa pomerne jednoducho dozviete, ako je na tom zásoba vašich vajíčok a podrobne je možné pozrieť sa i na kvalitu spermií. Súčasťou Turné plodnosti bude skúsená reprodukčná genetička, ktorú môžete osloviť aj mailom. Všetky otázky, ktoré máte ohľadom problémov otehotnieť, vyšetrení, liečby či dôležitej prevencie môžete gynekológom, urológom, andrológom či endokrinológom posielať na adresu bocian@bocianoviny.sk
Pre všetkých, ktorí sa chystajú byť raz rodičmi, pretože plodnosť nie je samozrejmosť, pre tehuľky a partnerov či maminy s kočiarikmi a pre tých, ku ktorým bocian mešká.
Termíny stretnutí:

Bratislava, utorok 25. 6.
Od 14.30 do 16.00 na Primaciálnom námestí
od 17.00 do 19.00 v Primaciálnom paláci (prízemie vľavo)

Banská Bystrica, streda 26. 6.
od 14.00 do 15.30 na Námestí SNP (pri Lazovnej)
od 16.30 do 18.30 v Knižnici na Lazovnej 9

Košice, piatok 28. 6.
od 14.00 do 15.30 na Hlavnej (blízko stĺpu Immaculaty)
od 16.30 do 18.30 v zasadačke na Hlavnej 68 (I. posch.)
Vstup zdarma

elinka84
19. jún 2013

@lauritka ano ano, viem preco si sa to pytala.... 🙂 No nic,ved uvidime ako to dopadne... 😉

ada12345
Odpoveď bola odstránená
lauritka
19. jún 2013

@elinka84 no preto, ze to vychadza uz treti den silne ;;) ci nie su citlivejsie. mne vyjde pozitivny maximalne jeden den.
ale mozno mas len vyssiu hladinu LH tento cyklus.

lauritka
19. jún 2013

@ada12345 a skusia si urobit napriklad aj dvakrat za den ?? niekedy to moze stupnut velmi rychlo a nevystihnes uplny vrchol, cize velmi tmavy testik

ada12345
Odpoveď bola odstránená
lauritka
19. jún 2013

@ada12345 hmm cudne, ci to nebudu velmi citlive testiky... 😨

baritus
20. jún 2013

Ukážem vám moje testíky .Nafotené mám len posledné dni ale už vyše 10 deň testujem. Však že sa ovu blíži? Robím testíky Peppino aj testy z ebay. Žlté sú pepino a modré z ebay. Dnes prvý deň aj na modrom vidím slabučičkú čiaru. Ale tie žlté sa silnejú však? Pomóóóóóc .

lauritka
20. jún 2013

@baritus ano silneju ;)

elinka84
20. jún 2013

@lauritka tak dnes to už konečne slabne, čiže vrchol bol včera a dnes alebo zajtra ovulka? Včera večer som môjho normálne zneužila 😀 .... takže teoreticky by šanca bola...už len čakať na výsledok ... už sa vidím ako budem testovať od 7DPO jak šibnutá 😅

lauritka
20. jún 2013

@elinka84 ano presne ;)este aj dnes by si ho mala zneuzit ?P

elinka84
20. jún 2013

@lauritka joooj dnes už to veru nepôjde, už som sama doma... s drahým sa vidíme až zajtra poobede...
Ale ja už to nebudem nijako siliť, čo sa má stať sa stane, veď sa snažíme len prvý cyklus, takže nebudem stresovať aj keby to nevyšlo....ale keby to vyšlo, to by som najšťastnejšia na svete... 😀 😀 😀

lauritka
21. jún 2013

@elinka84 jaaaj, tak potom .. ;)
no al dnes este v pohote mozte 😵

mirka251
21. jún 2013

@lauritka ahoj lauri moze byt ,ze mi teplota vyskocila na 37 ked sme si vcera vecer dali s mm za pohar cerveneho vinka,chcela som vyhnat mrchu 😀 ale ta svina dnes by mala a nic este a teplota vyskocila 😖