Ovulačné testy pre skúsené i neskúsené
Zakladám tému tak ako má "Bazálna teplota", nech majú aj "ovu testy"...Ja testujem druhý mesiac, ale stále v nich nemám jasno.Ako vy?
@lauritka a ostatne baby.. ahoj, ja sa chcem spytat, ci vsetko prebieha ako ma 🙂 tentoraz mam ovulku urcite z lavej strany, lebo minule som mala z pravej (to viem isto z folikulometrie) a teraz som mala teraz urcite z lavej strany, lebo ma tiez brutalne pichalo na lavo, az do chrbtice mi to vystrelovalo... ale co je zaujimave, ze ma pichalo na lavej strane najviac vcera, ale ovu test este nebol uplne pozitivny... no a dnes ma uz nepicha a test brutal pozitivny... tak nechapem to, ako to funguje..?? dakujem
@dius12 ahoj nevadi, niekto vobec nepozoruje vela hlienu.. staci ked je na krcu, aby prepustil spermie..
tak kedze si nemarala , tazko presne urcit kedy bola ovulacia.. ale snad to stacilo..
v podstae je dolezite sa snazit ked citis vlhko a mas tak vodovejsi hlien.. lebo po ovulacii sa potom rychlo meni na kremovy a husty. to je taka mala pomocka, ked sa inak nesledujes, teplotou alebo testami.
@lauritka ahoj, prosim ta lauritka, je v poriadku, aj ked ovu nie je presne v ten isty den v mesiaci? Napr. minuly cyklus som mala pozit. 13 dc, teraz az 16 dc. Niekedy sa to strieda. Kazdopadne ovu testy byvaju pozitivne a vzdy presne 14 dni od posledného pozit. dostanem MS. Uz som raz bola tehu ale bol to MA.
@lauritka Ahoj Lauritka, dakujem za koment 🙂 ano snazili sme sa, ale uz teraz viem, ze to ani tento mesiac nevyslo 😒 totizto uz teraz citim ze dostanem menstruaciu a to mam dnes 18 den cyklu. Menstruaciu mam pravidelnu priemerne 27 dnovy cyklus, ale posledne asi tri mesiace som zacala citit menstruaciu takto skoro a vobec netusim preco..Je to dost otravne, lebo mam priznaky ako keby mam dostat zajtra a pritom mam dostat az cca za 10 dni. V minulosti som to citila den max 2 dni pred, no ma to aj jednu vyhodu a to ze nemusim byt tak dlho nedockava a cakt na vysledok a minat peniaze na tehotenske testy kvoli nedockavosti 😀 Buduci tyzden idem k lekarovi tak uvidim co mi povie 😖
@lauritka ahoj,chcem sa spytat,ci je mozne aby som mala ovulaciu aj v den pozitivneho ovu testu?vcera vecer a este aj dnes na obed som mala jasne pozitivny ovu test a teraz ma dost boli a pich a v podbrusku a takto od porodu citim ovu,ale vzdy tieto bolesti boli cca 30 hodin od posledneho pozitivneho testu a taz nejako skoro.dakujem za odpoved
@lauritka dakujem,ja som myslela,ze bolesti znamenaju ovu,ze vtedy sa tam to vajicko vypukne vyleje sa ta tekutina a to boli.jasne ze to nechcem presne na hodinu urcit,ale mm je chory a momentalne neschopny akejkolvek fyzickej aktivity,takze sexik bol vcera vecer a dalsi bude dufam zajtra rano,ak tazka choroba nadcha ustupi 🙂
@lauritka ahoj a aj vsetky baby myslite ze je poz? One step dnes 13dc cyklus 30dni
@zuzkaa8855 uz skoorroo. urob este jedne poobede 😉okolo piatej
@lauritka ok tak skusim mam este 3hadam dam foto ako som natom dakujem ti 🙂
@lauritka tak testla som tak co myslis? Dakujem za odpoved horny na obed spodny teraz vecer ako si kazala
@zuzkaa8855 tak ten uz by som povazovala za pozitivny, ak bude zajtra na obed slabsi, dnes mas vrchol LH a ovulka teda do 48 hodin ;.-) zajtra-pozajtra
@lauritka ahoj tal teraz som si spravila co myslis?
@zuzkaa8855 no je pozitivny si myslim 🙂
@lauritka
ahoj pani doktorka lauritka, prosim porad smutnemu zemepanovi 🙂 Robim ovu testy od 8 dc, ale neviem, ci su citlivejsie, alebo je moja hodnota LH tento cyklus vyssia, ale viackrát mi vysli takmer pozitivne, Zacala som brat tento cyklus Gynex/ neviem,ci to bol dobry napad/...Vcera cely den ciarky rovnako silne, dnes rano zas rovnako silne... uz som myslela ze mam PCO co mam tolko toho hormonu, ale teraz test zosilnel, a to som len 11 DC! poslem foto. Ale nemam ziadny hlien! akurát len na krcku trosku, ale je biely a vôbec nie natahovaci. Prosim ta, vyved ma z omylu, ze to je PCO alebo ina pliaga.. 🙄

@lauritka ahoj 🙂 ja by som potrebovala od teba radu 🙂 vsimla som si ze rozumies tejto teme 🙂 tento mesiac som to nechala na nahodu. Ziadne ovu testy ani meranie bt..mavam 35 dnove cykly. Dnes som 28 dc. Plodny hlien som spozorovala na 13 dc, a potom na nejaky 20 dc..tento den bol iba raz ale bolo ho dost..nevadi ze som ho spozorovala len raz?, odvtedy som mala pocit mokra ale hlien uz nebol. Vcera som spozorovala biely hustejsi hlien. Ale naposledy sme sa snazili v utorok to bol 23 dc..myslis ze sa mohlo podarit?