Ovulačné testy pre skúsené i neskúsené
Zakladám tému tak ako má "Bazálna teplota", nech majú aj "ovu testy"...Ja testujem druhý mesiac, ale stále v nich nemám jasno.Ako vy?
Pokúsim sa a aj dodržiavať hodinu aka by bola najlepšia ? Na bazalnu teplotu a na ovu testy ?
ovulacne sa robia pocas dna, nie z ranneho.. pre porovnanie je lepsie robti pribliznu hodinu rovnako kazdy den, ak vyjdu skoro obidve ciarky rovnake, je dobre urobit este jeden v rozpati niekolkych hodin.
@lauritka neviem presne ako sa vola ta rozpravka,ale mm vravi,ze cista ja 🙂)
@vevericka13 ano sup do posteli🙂
@vevericka13 anoo
v pondelok mal folikul 16mm a dnes mam pozitivny test, zajtra idem zase na folikulometriu, kedy asi bude ovulacia?
@vevericka13 do 48 hodin po pozitivnom teste, uvidis zajtra, ale podla mna tam este bude.. takze mozno vo stvrtok..
@lauritka dik, zajtra tam asi bude, lebo idme rano,ale bude ten folikul dost velky, aby v nom dozrelo vajicko, v piatok mal 12mm a v pondelok 16mm, uvidim aky bude zajtra. ja mam len jeden vajecik a som po operacii endometrioznej cysty na nom :(
@vevericka13 dufam, ze to bude v poriadku. 🤐
@lauritka aky velky by mal byt ten folikul pred prasknutim? lekar hovori nieco o 20mm, neviem, ci tolko podrastie...
@vevericka13 20mm je zrely , praska okolo 24mm.. kazdy den narastie cca o 2 mm
@lauritka dakujem
@vevericka13 nz, napis ako di dopadla zajtra 🙂
@lauritka dnes rano o 9 tam uz ten 16 mm folikul z pondelka nebol a bola tam tekutina, neviem ci z toho ako praskol. myslis ze v nom stihlo dozriet vajicko? ja pochybujem
@vevericka13 hmm?? zeby fakt. no nejak sa to poponahlalo 🙂 este posnazte pre istotu, lebo zase nezrely by praskat nemal... tkaze ak pocitam.. 16mm rano pondelo, este v ten den mohol podrast.. vcera mohol mat teoresticky aj 22mm a mozno niekedy v noci to prasklo
@lauritka cau laurika ....
Kedze som mala vyvrcholenie folikul v nedelua v pondelok uz som mala na teste zretelne menej vyraznu ciarku ako v nedelu .... Co to znamena ?
Ze folikul prasklo a vajcko sa vyplavylo. Alebo ani nemuselo?
Priznaky som mala celu ovulku ,,, nenormalne unavena , bolesti pod bruskom a hlavne bolesti v krizoch ....
A este by som chcela vediet vyiem ze len tak informacne .... Mozem mat este dnes plodny den....
Hlien je uz kremovatelnejsi ale nie uplne je este elasticky tak 50% menej ako ma a mokry.....
@zuzannaaa no test ti to nevypovie.. 🙂 on nevie ci to prasklo alebo nie, to potvrdi jedine usg alebo meranie bazalky.. test len ukaze hladinu LH zvyseenu pred ovulaciou..
ak bola ovulacia do 48 hodin po pozitivnom, ked si ho mala v nedelu, teoreticky mbyt este dnes polodny, ak vcera bola ovulka, vajicko zije este cca do 24 hoin
baby ostali mi ovulacne testy women secreet right time pruzkove - 15 ks, kupovala som ich na stranke otehotnenie.sk, pouzila som z 20 ks len 5, ale viac sa mi pozdavalo meranie teploty, takze som ich prestala pouzivat, ak by ste mali zaujem za 10 eur su vase, v BA
@lauritka v piatok vecer mal 12 mm v pobdelok o 17h vecer 16 mm, pochyvujem ze byt rychlo rastol, aj keby praskol skoro rano, tak mal len 1,5 dna na rast...chce mi brat 21 dc progesteron ci prebehla ovulka, teplotu som rano nemala este zvysenu. no nic bud sa zadari alebo nie 🙂 uvidime o dva tyzdne 🙂
@vevericka13 TAK ZMERAJ ZAJTRA CI SA ZVYSI, ONA SA MOZE TROSKU ONESKORIT ZA OVU

@lauritka A môžem merať hneď prvý deň a testovať sa môžem začať od ktorého dňa ? A teht.test. ešte skúsim počkať a uvidím či prídu kramy ak nie tak skúsim test. A ďakujem 😉