icon

Ovulačné testy pre skúsené i neskúsené

manamani1
15. dec 2011

Zakladám tému tak ako má "Bazálna teplota", nech majú aj "ovu testy"...Ja testujem druhý mesiac, ale stále v nich nemám jasno.Ako vy?

anuliq
24. mar 2015

@lauritka A môžem merať hneď prvý deň a testovať sa môžem začať od ktorého dňa ? A teht.test. ešte skúsim počkať a uvidím či prídu kramy ak nie tak skúsim test. A ďakujem 😉

anuliq
24. mar 2015

@lauritka a ešte som. Sa chcela opýtať že keď je zena tehotná tak ovulačný test jej víde ako ??

lauritka
24. mar 2015

@anuliq musi vyjts pozitivny od urcitej hladiny hcg.. napriklad:

lauritka
24. mar 2015

@anuliq staci zacat po ms.

anuliq
24. mar 2015

Pokúsim sa a aj dodržiavať hodinu aka by bola najlepšia ? Na bazalnu teplotu a na ovu testy ?

lauritka
24. mar 2015

@anuliq jasne, hodinu treba dodrzat. tak kedy vstavas.. 🙂 hned po brebudeni

lauritka
24. mar 2015

ovulacne sa robia pocas dna, nie z ranneho.. pre porovnanie je lepsie robti pribliznu hodinu rovnako kazdy den, ak vyjdu skoro obidve ciarky rovnake, je dobre urobit este jeden v rozpati niekolkych hodin.

anuliq
24. mar 2015

@lauritka a keď napríklad vždy inak ale keď si dám budík skôr ako vstanem aj to môže byť som čítala ze by sa chodiť nemalo predtým ako si zmeraš teplotu a mala by som mať teplomer hneď po ruke

lauritka
24. mar 2015

@anuliq jj, maj to po ruke🙂

anuliq
24. mar 2015

@lauritka tak by som vstavat nemala a nevadi keď si zmeram teplotu co ja vie o 5 ale 6 hodine??

lauritka
24. mar 2015

@anuliq nie, ale rovnaky cas..

majuskabobi
24. mar 2015

@lauritka neviem presne ako sa vola ta rozpravka,ale mm vravi,ze cista ja 🙂)

vevericka13
24. mar 2015

ahojte, je pozitivny?

zuzannaaa
24. mar 2015

@vevericka13 ano sup do posteli🙂

lauritka
24. mar 2015
vevericka13
24. mar 2015

v pondelok mal folikul 16mm a dnes mam pozitivny test, zajtra idem zase na folikulometriu, kedy asi bude ovulacia?

lauritka
24. mar 2015

@vevericka13 do 48 hodin po pozitivnom teste, uvidis zajtra, ale podla mna tam este bude.. takze mozno vo stvrtok..

vevericka13
24. mar 2015

@lauritka dik, zajtra tam asi bude, lebo idme rano,ale bude ten folikul dost velky, aby v nom dozrelo vajicko, v piatok mal 12mm a v pondelok 16mm, uvidim aky bude zajtra. ja mam len jeden vajecik a som po operacii endometrioznej cysty na nom :(

lauritka
24. mar 2015

@vevericka13 dufam, ze to bude v poriadku. 🤐

vevericka13
24. mar 2015

@lauritka aky velky by mal byt ten folikul pred prasknutim? lekar hovori nieco o 20mm, neviem, ci tolko podrastie...

lauritka
24. mar 2015

@vevericka13 20mm je zrely , praska okolo 24mm.. kazdy den narastie cca o 2 mm

vevericka13
24. mar 2015

@lauritka dakujem

lauritka
24. mar 2015

@vevericka13 nz, napis ako di dopadla zajtra 🙂

vevericka13
25. mar 2015

@lauritka dnes rano o 9 tam uz ten 16 mm folikul z pondelka nebol a bola tam tekutina, neviem ci z toho ako praskol. myslis ze v nom stihlo dozriet vajicko? ja pochybujem

lauritka
25. mar 2015

@vevericka13 hmm?? zeby fakt. no nejak sa to poponahlalo 🙂 este posnazte pre istotu, lebo zase nezrely by praskat nemal... tkaze ak pocitam.. 16mm rano pondelo, este v ten den mohol podrast.. vcera mohol mat teoresticky aj 22mm a mozno niekedy v noci to prasklo

zuzannaaa
25. mar 2015

@lauritka cau laurika ....
Kedze som mala vyvrcholenie folikul v nedelua v pondelok uz som mala na teste zretelne menej vyraznu ciarku ako v nedelu .... Co to znamena ?
Ze folikul prasklo a vajcko sa vyplavylo. Alebo ani nemuselo?
Priznaky som mala celu ovulku ,,, nenormalne unavena , bolesti pod bruskom a hlavne bolesti v krizoch ....
A este by som chcela vediet vyiem ze len tak informacne .... Mozem mat este dnes plodny den....
Hlien je uz kremovatelnejsi ale nie uplne je este elasticky tak 50% menej ako ma a mokry.....

lauritka
25. mar 2015

@zuzannaaa no test ti to nevypovie.. 🙂 on nevie ci to prasklo alebo nie, to potvrdi jedine usg alebo meranie bazalky.. test len ukaze hladinu LH zvyseenu pred ovulaciou..
ak bola ovulacia do 48 hodin po pozitivnom, ked si ho mala v nedelu, teoreticky mbyt este dnes polodny, ak vcera bola ovulka, vajicko zije este cca do 24 hoin

tinulikk
25. mar 2015

baby ostali mi ovulacne testy women secreet right time pruzkove - 15 ks, kupovala som ich na stranke otehotnenie.sk, pouzila som z 20 ks len 5, ale viac sa mi pozdavalo meranie teploty, takze som ich prestala pouzivat, ak by ste mali zaujem za 10 eur su vase, v BA

vevericka13
25. mar 2015

@lauritka v piatok vecer mal 12 mm v pobdelok o 17h vecer 16 mm, pochyvujem ze byt rychlo rastol, aj keby praskol skoro rano, tak mal len 1,5 dna na rast...chce mi brat 21 dc progesteron ci prebehla ovulka, teplotu som rano nemala este zvysenu. no nic bud sa zadari alebo nie 🙂 uvidime o dva tyzdne 🙂

lauritka
25. mar 2015

@vevericka13 TAK ZMERAJ ZAJTRA CI SA ZVYSI, ONA SA MOZE TROSKU ONESKORIT ZA OVU