Ovulačné testy pre skúsené i neskúsené
Zakladám tému tak ako má "Bazálna teplota", nech majú aj "ovu testy"...Ja testujem druhý mesiac, ale stále v nich nemám jasno.Ako vy?
Ahojte, baby vy sa tu v tom určite vyznáte, ja testujem 1x ovulačné, dnes som dala 1test od @lauritka, tie predtým tie modé sú nejaké čudné, vždy mávam ovuláciu 13-14DC, viem presne lebo mávam silné bolesti tak 2 hoďky a potom je to už ok, ale môže to teraz byť že by bol cyklus anovulačný ? alebo len tie prvé modré testy sú špatné ? poraďte pls 🙂 lebo na tých modrých testoch je vidno len tú silnú testovaciu čiarku ale moja druhá ani chýru ani slychu :(
tak tento vyzera ukazkove 🙂
ano, ovulacia do 48 hodin, zajtra by mal byt slabsi
Caute baby. Mam zopar otazok na vas. Zatial sa nesnazime, ale chcela som si overit, ci vobec ovulaciu mam, ked este stale kojim. Maly ma 2roky. Cykly mavam nepravidelne a dlhe. Ale dlhe (34-38d) som mavala aj ked som otehotnela s malym (na prvy sup-mesiac).
No a teraz otazka. Testovat som zacala 11dc. V 25dc bola ciarka silnejsia ako testovacia a v 26dc este silnejsia. Dnes 27dc je uz ciarka slabsia. Tak netusim kedy bola, bude ovulacia? (28dc?)
Dalsia otazka? Kolko ma trvat ta lutealna faza, 10dni?
A co to znamena ked trva menej? Da sa nejak ovulacia posunut na skor?
@sara34valentina ahoj 🙂 pridavam aj ja prispevok sem, dnes mi vysiel pozitivny ovu test, 11DC, od 7DC beriem gynex. Jedine co ma prekvapuje, ze vacsinou mavam ovulku 15-16DC, ci mi to mohol tem gynex posunut skor? Prvykrat v zivote si testujem ovu, inak cely den uz citim lavy vajecnik.... ako sa citis, vyslo? My tento mesiac uz 5.pokus...
@fergiea ano som tehotnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 😉
@fergiea testik mas pozitivny milujte sa kazdy druhy den , mne to tak vyslo 🙂
@sara34valentina GRATULUJEM!!!! WOW odpadnem to je super!!!!!! Ja sa strasne tesim, ze sa mi ovulka aj posunula trosku skor...uvidime ci gynex zaberie 🙂
@fergiea dakujem stale tomu nemozem uverit............... si to este nepripustam vies..... neboj zaberie a budes tehu len mi slub ze sa budete v tom plodnom obdobi milovat podla chuti a len kazdy druhy den 😉
@fergiea dnes mas pozitivny takze ja ked som mala pozitivny sme sa na druhy den a vyslo to
@sara34valentina jasan hlavne nech vsetko dobre prebieha. My nie sme taki extra silni snazilci, aby sme to znasilnovali... milujeme sa naozaj len ked mame chut a ked sme plni energie, takze ano slubujem 🙂 💜
@fergiea ved ani my nie ale v tom obdobi to vyzaruje ze je nutne sa milovat a plodit a plodit 🙂 drzim ti palce vyjde to
@sara34valentina dakujem 💜 urcite dam vediet
@dejna20 no, vobec nemas nepravidelne cykli. To ti kto povedal ze niesu pravidelne? ked chodi ms stale na 34-38den co je na tom nepravidelne? to by si mala rozdiely medzi cyklami hala bala napr raz 44, raz 58 raz 35. Lutealna faza moze byt u kazdej zeny ina, ale nemala by sa menit. Moja ma 14dni, ked mam ovu na 20dc tak na 35 den uz mam ms =34 dnovy cyklus kedze ten 35den uz zapisujem ako 1dc. Musis sama odsledovat aku mas dlhu. Ked 26dc si mala testovaciu este silnejsiu ako kontrolnu to bol den ovu. Aspon u mna to tak bolo. Prvy pozitivny ovulacny, a druhy den testovacia silnejsia nez kontrolna. 14 dni na ten najsilnejsi test dosli kramy. Vzdy. Keby si nemala ovulaciu tak ti to asi ovulacny test asi neukaze nie??
@sara34valentina jeeeej gratulujeeeem!!! Len nech vsetko dobre dopadne. A dobre ste uribili, ze ste sa snazili kazdy druhy den 😉)) A uz si pozerala, alebo pocitala, ze na ktory termin ti vychadza termin porodu?
@fergiea daj na radu @sara34valentina 😉 Rada mojho gynekologa tak veru znela ... spermie preziju minimalne 2 dni v tele zeny a u muza sa stihnu dotvorit nove 😉 A najlepsie je v den pozitivneho testu a potom obden a to akurat na ovulku vychadza a popripade aj den po ovulke, tym uz nic nepokazis ... Tak vela stastia a ak sa podari, tak sem prilep tehu test, nech sa aj ostatne potesime s tebou 😉
@1234lubka no to pred prvym tehu boli 34-38 . Teraz su uplne larom farom. Kramy mi prisli ked mal maly rok, stale som kojila aj kojim. Mavala som aj 22-25dni, potom okolo 30, teraz aj 40. Proste teraz uz je to hocijak ale skor dlhsie viac ako 35dnove cykly.
K tej lutealnej faze, to som len niekde citala, ze ak je kratsia ako 10dni vraj sa vajicko nestihne zahniezdit, ale nejak blizsie som to nestidovala, preto sa tu pytam.
S tym dnom ovulacie hmm tak preco pisu, ze ovu prebehne 12-48h po pozit teste? Lebo mne tiez pride logicke, ze ovu je vtedy ked su ciarky najsilnejsie a nie az potom
@dejna20 lebo je to tak ako sa tam pise, ovu prebehne do 12-48hod po prvom pozitivnom teste. Druhypozitivny uz vela zien nema. Najprv musi lueizacny hormon dosiahnut vrchol (pozit test) az potom nastane ovu vtedy hned prudko klesne. Mozno nemam ovu v ten den druheho testu mozno mam len 12-13dnovu fazu. Vsetko je odhad. Orientovala som sa podla fertility friend a ta appka mi to tak vyznacila tak podla toho som sa oriemtovala. Teplotu som nikdy nemerala tak nemozem ma 100%potvrdit ze je to maozaj tak
Najlepsie ked kombinujes aj testy aj meranie bbt.
Ano citala som ze kratka faza moze byt problem, ale niesom gynekolog aby som potvrdila ci to tak naozaj je.
Ahojte kocky. Vcera som mala 14 dc bola som u dr pozriet folykul. Bolibtam dva dost velke lebo ma bolel vajecnik strasne aj na dotyk. Dr nakazal sex ;) poobede som urobila test cisrka nebola az tak silna ako testovacia takmer. Dnes rano som si robila test a ciarku ani nevidno je to normal?

@zuzannaaa zamlcany je to ze babatku prestane bit srdiecko ale nevies o tom. Vo mne bolo 2 tyzdne mrtve kym pre zle tusenie som nesla na pohotovost.