Ovulačné testy pre skúsené i neskúsené
Zakladám tému tak ako má "Bazálna teplota", nech majú aj "ovu testy"...Ja testujem druhý mesiac, ale stále v nich nemám jasno.Ako vy?
@lauritka zdravím ťa aj tuto 😅
keďže som tento cyklus začala skúšať ovu-testíky, tak píšem sem a nie do grafov,
potrebujem sa totiž spýtať na pár vecí:
-je možné, aby prebehla ovulka a testy by ju nezachytili? 😕
/prikladám foto-ako mi v grafe FF vyznačil ovulku (o ktorej ja nie som vôbec presvedčená, že by ozaj bola) a aj testíkov, ktoré vôbec neukazujú dostatočnou silou potenciálnu ovuláciu/
-za pozit.test sa považuje OZAJ tmavá druhá čiarka, nie také ako sú na foto, však?
-po akom čase sa na ovu-teeste odrátava výsledok? lebo na tehutestoch som bola zvyknutá do tých 5minut, ale na týchto ovutestoch (One step) sa mi tie druhé čiarky objavia až o hodne neskôr 😕
/ešte chcem dodať, že toto je v podstate prvý "poriadny" cyklus od pôrodu (aj keď malý už bude mať 5 mesiacov a plne ho kojím), takže predpokladám, že aj hormóny, aj BT ešte môže byť rozhádzaná, aj preto som chcela vyskúšať ovutesty/
ďaku za odpovede!
@lauritka prosim ta, stretla si sa s niecim takym, ze dva dni po sebe pozitivne ovu testy (mozu vobec byt dva dni pozitivne? zatial som vzdy len jeden mala) a na folikulometrii mi povedala, ze nevidi dominantny folikul a aj sliznica je nizka, ze ovula nebude.. nemohla sa posunut? pripadne myslis, ze fakt nebola? prekvapilo ma to, doteraz som sa spoliehala na testy a terazky neviem ☹ vopred vdaka za odpoved 🙂
@inka070707 ahoj, jasne mozes mat vyssiu hladinu LH a mozu byt aj dva dni pozitiv.. a na kontrole si bola pred tym ci po ???
@lauritka na kontrole som bola v den pozitivneho testu, tusim 11 den cyklu to bol, na dalsej v 15 den a tiez mi povedala, ze nic sa nechysta
@inka070707 hmm to je cudne, ked bol uplne pozitivny ovulacny.. 😨 .. teplotu si nahodou nemerias co ???
teplotu si nemeriam, ale planujem od najblizsieho cyklu zacat... zeby to dokina zle videla?
@inka070707 no nestalo by sa to prvykrat.. 🙂
@lauritka ok, skusim teda zacat aj merat, ale to je total spanielska dedina pre mna 😀
@inka070707 nie je to tazk,e hlavne dodrzuj zakladne pravidlo, meraj hned po prebudeni a rovnaky cas.
po niekolkohodinovom spanku.
@lauritka jasne, dakujem, budem sa snazit 😀
ahojte babulky, možem sa aj ja zamiešať?vidím, že ste prešli na BT, tak prosím....4 dni mám nonstop bazálku 36,9-37...nechápem, čo za tým može byť?
práveže nie, iba tento mesiac som začala s meraním, doki mi kázal začať hneď po mrche, takže poctivo meriam a doteraz vždy okolo 37...je to normálne?
Som 11 DC, ale od konca mrchy sa mi takto drží hore, nerozumiem tomu, meriam vždy v rovnaký čas, hneď po zobudení, 7.00...vo štvrtok mi skončila mrcha, odvtedy každý deň 37, iba v sobotu 36,9...može to byť nejaký zápal?Páni, si pokladík, ďakujem velmi pekne...
ahojte nevie mi niekto poradit mam 37,5 bazalnu teplotu mozem mat plodne dni mrchu som zacala mat 28 a ciklus 33 dnivi dakujem

@lauritka posud sama...aj ked na fotke to nie je az tak dobre vidno ako nazivo... je to normalne mat 3 dni za sebou taky silny test???