icon

Ovulačné testy pre skúsené i neskúsené

manamani1
15. dec 2011

Zakladám tému tak ako má "Bazálna teplota", nech majú aj "ovu testy"...Ja testujem druhý mesiac, ale stále v nich nemám jasno.Ako vy?

sofi88
30. aug 2013

@lauritka posud sama...aj ked na fotke to nie je az tak dobre vidno ako nazivo... je to normalne mat 3 dni za sebou taky silny test???

sofi88
30. aug 2013

@lauritka vsetko v pohode len mam trosku zvyseny testosteron...

lauritka
30. aug 2013

@sofi88 hmmm.. tak su kocky co mali aj tri dni, mas vyssiu hladinu LH.. hmmm. no nic, tak potom by si mala cca z adva dni stupnut, ak uz zajtra bude slabnut

sofi88
30. aug 2013

@lauritka ako tak pozeram na ten test, tak si myslim, ze je jasne pozitivny, vsak??? sama som zvedava co z toho bude, mam aj pekny hlien 🙂 je ho menej, ale je.. krcok je makky, otvoreny

lauritka
30. aug 2013

@sofi88 j pozitivny. 😉

pesa29
30. aug 2013

@lauritka ahoj. Tak ja som dostala mrchu presne na 28Dc takže podľa ovu testov čo mám v albume mohla byť ovu podľa Teba ten 14 Dc?

lauritka
30. aug 2013

@pesa29 no tak by to vychadzalo 🙂

magimary
2. sep 2013

@lauritka zdravím ťa aj tuto 😅
keďže som tento cyklus začala skúšať ovu-testíky, tak píšem sem a nie do grafov,
potrebujem sa totiž spýtať na pár vecí:
-je možné, aby prebehla ovulka a testy by ju nezachytili? 😕
/prikladám foto-ako mi v grafe FF vyznačil ovulku (o ktorej ja nie som vôbec presvedčená, že by ozaj bola) a aj testíkov, ktoré vôbec neukazujú dostatočnou silou potenciálnu ovuláciu/
-za pozit.test sa považuje OZAJ tmavá druhá čiarka, nie také ako sú na foto, však?
-po akom čase sa na ovu-teeste odrátava výsledok? lebo na tehutestoch som bola zvyknutá do tých 5minut, ale na týchto ovutestoch (One step) sa mi tie druhé čiarky objavia až o hodne neskôr 😕

/ešte chcem dodať, že toto je v podstate prvý "poriadny" cyklus od pôrodu (aj keď malý už bude mať 5 mesiacov a plne ho kojím), takže predpokladám, že aj hormóny, aj BT ešte môže byť rozhádzaná, aj preto som chcela vyskúšať ovutesty/
ďaku za odpovede!

lauritka
2. sep 2013

@magimary no ak este klesnes zajtra a bude nizsie, tak ovu nebola.. ani podla testov sa mi to nezda.. teoreticky sa nemusi vystihnut vrchol, ale aspon SKORO rovnake by mali byt.. a ty ich mas par dni take nijake... takze skor si myslim, ze este mas rozhadzane hormoniky.

magimary
2. sep 2013

@lauritka vďaka! potvrdila si mi moju teóriu,
takže-aktuálen to ozaj môžem brať tak, že OVU ešte nebola (teda súdiac podľa testov)
a dá sa na testy 100% spoľahnúť?

lauritka
2. sep 2013

@magimary ano urcite, pekne zvyku ukazat ovu u kociek a potvrdi sa to aj zvysenim teploty.

magimary
2. sep 2013

@lauritka a ešte to technické okolo toho-kedy sa odrátava výsledok-po akom čase?
ďaku, si POKLAD (ako vždy)!

lauritka
2. sep 2013

@magimary ja odcitavam tak po 10 minutach. 😉 namacam cca 8-10 sekund

inka070707
2. sep 2013

@lauritka prosim ta, stretla si sa s niecim takym, ze dva dni po sebe pozitivne ovu testy (mozu vobec byt dva dni pozitivne? zatial som vzdy len jeden mala) a na folikulometrii mi povedala, ze nevidi dominantny folikul a aj sliznica je nizka, ze ovula nebude.. nemohla sa posunut? pripadne myslis, ze fakt nebola? prekvapilo ma to, doteraz som sa spoliehala na testy a terazky neviem ☹ vopred vdaka za odpoved 🙂

lauritka
2. sep 2013

@inka070707 ahoj, jasne mozes mat vyssiu hladinu LH a mozu byt aj dva dni pozitiv.. a na kontrole si bola pred tym ci po ???

magimary
2. sep 2013

@lauritka ešte predsa len niečo 😅 😉
-ako sa na FF zaznačuje ovutest?
keď si tam rozkliknem záložku "tests", tak tam mám v ovutestoch 4 rôzne okienka:
"OPK" - "monitor" - "ferningtest" - "ovwatch"
do ktorého to mám zaznačiť?

inka070707
2. sep 2013

@lauritka na kontrole som bola v den pozitivneho testu, tusim 11 den cyklu to bol, na dalsej v 15 den a tiez mi povedala, ze nic sa nechysta

lauritka
2. sep 2013

@magimary OPK a tam len plusko zvolis

lauritka
2. sep 2013

@inka070707 hmm to je cudne, ked bol uplne pozitivny ovulacny.. 😨 .. teplotu si nahodou nemerias co ???

inka070707
2. sep 2013

teplotu si nemeriam, ale planujem od najblizsieho cyklu zacat... zeby to dokina zle videla?

lauritka
2. sep 2013

@inka070707 no nestalo by sa to prvykrat.. 🙂

inka070707
3. sep 2013

@lauritka ok, skusim teda zacat aj merat, ale to je total spanielska dedina pre mna 😀

lauritka
3. sep 2013

@inka070707 nie je to tazk,e hlavne dodrzuj zakladne pravidlo, meraj hned po prebudeni a rovnaky cas.
po niekolkohodinovom spanku.

inka070707
3. sep 2013

@lauritka jasne, dakujem, budem sa snazit 😀

keksik28
3. sep 2013

ahojte babulky, možem sa aj ja zamiešať?vidím, že ste prešli na BT, tak prosím....4 dni mám nonstop bazálku 36,9-37...nechápem, čo za tým može byť?

lauritka
3. sep 2013

@keksik28 nic extra, normalne zrejem poovulacne teploty ;) ROBIS SI GRAF ???

keksik28
3. sep 2013

práveže nie, iba tento mesiac som začala s meraním, doki mi kázal začať hneď po mrche, takže poctivo meriam a doteraz vždy okolo 37...je to normálne?

lauritka
3. sep 2013

@keksik28 napis kolky den cyklu si. ake mas teploty namerane den po dni. a este o ktorej merias. hned po brebudeni ?? rovnaky cas ??

keksik28
4. sep 2013

Som 11 DC, ale od konca mrchy sa mi takto drží hore, nerozumiem tomu, meriam vždy v rovnaký čas, hneď po zobudení, 7.00...vo štvrtok mi skončila mrcha, odvtedy každý deň 37, iba v sobotu 36,9...može to byť nejaký zápal?Páni, si pokladík, ďakujem velmi pekne...

majusik26
4. sep 2013

ahojte nevie mi niekto poradit mam 37,5 bazalnu teplotu mozem mat plodne dni mrchu som zacala mat 28 a ciklus 33 dnivi dakujem