Ovulačné testy pre skúsené i neskúsené
Zakladám tému tak ako má "Bazálna teplota", nech majú aj "ovu testy"...Ja testujem druhý mesiac, ale stále v nich nemám jasno.Ako vy?
@sara34valentina ja mavam 28-29.a predpokladam,ze ovulaciu 13-14ty den,vzdy!som celkom aj zvedava,ci mi to testy potvrdia..zatial som sa vzdy riadila len mojimi pocitmi🙂mozno budem prekvapena..
@eva2809 aj ja som si myslela ze ovulujem na 15dc a pozitivny bol az na 17dc cize ovulka na 19dc 😉
@sara34valentina sranda🙂 no na to som aj ja zvedava...mozno aj v tom je chyba..nespravny odhad.pouzivala si ovu testy od zaciatku snazenia???
@eva2809 ovu testy je najlepšie robit po 11h a najmenej 2h predtým nič nepit.Niekto testuje napr o 15h,tak ako aj ja a vždy v tu istu hodinu som robila ovu test.Ja som pol roka robila aj ovu aj merala BT no už to nerobím tento cyklus.No a moja bt pred ovu je tak 36,5- 36,7 po ovu od 36,9-37,3 a to aj v den ms mávam37,2 tak ja sa moc na moju BT spolahnut nemožem.Dnes som 9DC od 5Dc som brala clostil do dnes potom na 15Dc mám íst na folikulometriu tak uvidím čo mi povie.
@eva2809 ano 3mes, a na 4mes sa nam podarilo 🙂 a to som si robila ten mesiac len jeden ovu testik a bol silno pozitivny 🙂 snazili sme sa v tu noc ked bol pozitivny druhy den pauza a na treti den rano o 7mej (tu sme spolodili nasho drobceka, cize cca o 37hodin nastala ovulka , snazili sme sa po 39hod...vajicko zije dalsich 12hod cize tak a dolezita je pred sanzenim pauza cca4-6dni 🙂 na tuto moju uspesnu metodu otehotnelo na koniku uz 17zien 😉 drzim aj tebe palce
@sara34valentina To vážne musia mat muži nejaku určitú dobu oddych pár dni?
@butterfly333 Ahoj moja.Už si dobrala ten clostil?A brala si ho teda od 5DC?
@monika1791 ahoj moja dnes som dobrala piatu čiže poslednu a od 5DC do 9Dc,somzvedavá aké budu foliky,Dnes sme dali aj sex a nejak som cítila dost tie vaječníky ma tak boleli,No na 15Dc mám íst na folik tak som zvedavá.
@michhaela no že pred pozit ovu aspon 3-4dni pauzu že nie moc velka pauza lebo aby neboli zasa stare tak mi povedal gyn.
@butterfly333 Ja som počula že najlepšie dať každý druhý deň cca no neviem či na tom pravdy je :-\
@michhaela no vies prve3mes sa snazili tyzden cez plodne dni kazdy den skoro a NIC...som bola smutna...na 4mes sme sa pozabudli lebo sme mali okolo bytu prerabky no a ma bolelo podrbusko (vzdy ma bolelo 4-6dni a potom bola ovulka ) takze sme sa tusim 6dni nemilovali.............. no a ovu test jeden urobila bol pozitivny a podarilo sa z 2 milovani 😉 myslim si ze je dolezita ta pauza 4-6dni na dozretie spermii, a to rano o 6-7mej sa milovat su spermie aktivnejsie ako vecer 😉 som si ista ze sme vtedy pocas ovulky splodili nas pokladik 😉
@michhaela my sme tak boli že sex každý druhý den a nič no neviem niektom sa to može podarit.
@sara34valentina
@butterfly333 Tak potom cca 3/4dní och to je vážne ťažké sa trafiť ajajajaj
@sara34valentina nieje 6dni už moc velká pauza to už budu spermie staré prezreté mne gyn povedal 6e max 4,5dn ipauza.no neviem ja už tomu neverím rok skušame všeliako a nič.No snád nový rok bude lepší.
@michhaela ved to presne sa trafit.ja ked som čakala syna tak som bola u gyn a povedal mi presne den kedy má byt sex a za dva týždne na kontrolu a vyšlo to.
@butterfly333
@kakatulik Ja tomu rozumiem ved logika ked žene žije vajíčko pár hodín a tak ďalej ale vysvetľujem už môjmu že každý deň nemôžeme a on si mele aj tak svoje že musia byt obnovene hned čo už ked je tvrdohlavý a darmo mu to budem vysvetľovať 100x :-\ o to viacej mi kazí deň a ja už chut nemám na každý deň lebo stoho nič zase nevýjde....
@butterfly333 no vies 4-6dni (si nepamätam presne ako dlho sme sa nie ) je pauza, ale kedze sme mali vecer sexik a na druhy den pauza a treti den rano sme ho splodili,tak boli to tie naj spermie na babätko 😉
@michhaela rob si ovu testiky,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, a az ked bude silno pozitivny sa v ten vecer milujte , druhy den pauza treti den rano6-7hod.....................co je na tom tazke? ved zhruba vies kedy pride ovulka, a ovu testy su 99,99% iste 😀
@michhaela ano vajicko zije kratko,ale spermie dokazu prezit dlhsie a pockat si vajicko. Preto netreba kazdy den...vysvetli mu to takto. Ano moj drahy najmilsi. Mas pqavdu,s tym,ze sa musid obnovovat. Oni sa aj oanovuju aj bez toho aby sa tych starsich zbavil.,ale musia aj trosku dozriet😀. Vies,ale z milovania by nemal byt ritual. Dohodnite sa nd nejakom kompromise .

@eva2809 tu takke zhrnutie 😉
Ako sa vyhodnocuje ovulačný test? Je to rovnaké ako pri tehotenskom teste?
Ovulačný test sa vyhodnocuje inak ako tehotenský test. Ovulačný test je pozitívny iba vtedy,
pokiaľ je testovacia čiarka rovnako tmavá alebo tmavšia ako kontrolná čiarka. Ak je testovacia čiarka svetlejšia (akýkoľvek svetlejší odtieň) než kontrolná čiarka, alebo sa neobjaví vôbec,
je test negatívny.
Pri tehotenskom teste je akýkoľvek odtieň farby testovacej čiarky vyhodnotený ako pozitívny test (na sýtosti farby tu nezáleží).
V ktorej časti dňa je najvhodnejšie robiť ovulačný test?
Na rozdiel od tehotenského testu sa pri ovulačnom teste neodporúča robiť testovanie z prvého ranného moču, pretože LH hormón je v tomto moči príliš koncentrovaný a nemusí sa už objaviť
v popoludňajšom moči. Najvhodnejším časom na uskutočnenie ovulačného testu je čas medzi 10. hodinou predpoludním a 20. hodinou večer. Dve hodiny pred uskutočnením ovulačného testu sa odporúča znížiť prísun tekutín, aby moč nebol príliš zriedený.
Mal by sa ovulačný test robiť každý deň v tom istom čase?
Áno. Na dosiahnutie čo najpresnejšieho výsledku je potrebné robiť ovulačný test každý deň približne v rovnakom čase.
Ktorý deň mám začať testovať?
Prvý deň testovania odvodíte z dĺžky Vášho menštruačného cyklu - pozri tabuľku v návode
na použitie.
Ako často mám ovulačný test opakovať?
Ovulačný test stačí robiť 1x denne vždy približne v rovnakom dennom čase. Niektoré ženy,
keď tušia, že sa blíži výrazný vzostup hladiny LH hormónu, testujú častejšie – 2x alebo viackrát počas dňa.
Je svetlý odtieň farby testovacej čiarky na ovulačnom teste prejavom výrazne zvýšenej hladiny LH hormónu, ktorá spustí ovuláciu?
Nie. Svetlá testovacia čiarka nie je pozitívnym ovulačným testom a nie je prejavom výrazne zvýšenej hladiny LH hormónu. Zatiaľ čo pri tehotenskom teste je slabá testovacia čiarka výsledkom pozitívneho testu, pri ovulačnom teste ide vždy o negatívny výsledok. Svetlá testovacia čiarka môže byť tak prejavom narastajúcej hladiny LH hormónu, ako aj prejavom určitej prirodzene nízkej hladiny LH hormónu, ktorá je v ženskom (a niekedy dokonca aj v mužskom) tele prítomná počas celého obdobia menštruačného cyklu. Ovulačný test je pozitívny iba vtedy,
ak je testovacia čiarka rovnako tmavá alebo tmavšia ako kontrolná čiarka. Preto, ak je výsledkom Vášho testovania iba svetlá testovacia čiarka, pokračujte v testovaní ďalší deň.
Mám pozitívny ovulačný test dva dni za sebou. Čo to znamená?
Niektoré ženy zaznamenajú výrazne zvýšenú hladinu LH hormónu (pozitívny ovulačný test) 2 alebo dokonca aj 3 dni za sebou. Tento výsledok znamená, že testovaním bol zachytený vzostup hladiny LH hormónu na ceste k jej vrcholu a potom jej pokles. Hladina LH hormónu, ktorá spúšťa ovuláciu, sa u jednotlivých žien môže líšiť. Pohlavný styk je dobré mať v deň prvého pozitívneho testu.
Za aký čas po pozitívnom výsledku ovulačného testu nastane ovulácia?
Ovulácia nastane za 12-48 hodín po pozitívnom výsledku ovulačného testu. Toto časové rozpätie je uvádzané preto, že každá žena môže mať hladinu LH hormónu potrebnú na spúšťanie ovulácie inú a tiež doba pôsobenia zvýšenej hladiny LH hormónu na zrelý folikul vedúci k jeho prasknutiu sa môže líšiť.
Kedy mám mať pohlavný styk, ak mi vyšiel pozitívny ovulačný test?
Maximálnu šancu na otehotnenie budete mať vtedy, ak budete mať pohlavný styk už v deň pozitívneho ovulačného testu a nasledujúce 2-3 dni (odporúča sa mať pohlavný styk každý druhý deň).