icon

Ovulačné testy pre skúsené i neskúsené

manamani1
15. dec 2011

Zakladám tému tak ako má "Bazálna teplota", nech majú aj "ovu testy"...Ja testujem druhý mesiac, ale stále v nich nemám jasno.Ako vy?

kakatulik
1. feb 2016

@dejna20 no ale PCO a endometrioza su dve rozdielne diagnozy.Je ale pravda,ze mozu ist ruka v ruke.
Mala si nejake konkretne tazkosti?

dejna20
1. feb 2016

@kakatulik ziadne preventivka. Mam 3 a 5 cm cystu. Po kramoch mam dojst kuk na kontrolu, ak nepraskne je to skor endom ak hej tak pcos. A bral mi krv na nej ca125, aj podla toho to ukaze alebo nie endometr

monika1791
1. feb 2016

@dejna20 Ahoj.A to nevedel urcit ci je to klasicka vodova cysta alebo endo cysta??Ja som mala 2 endo cysty a 1 vodovu a aj mi ukazoval na sone aky je v tom rozdiel(endo je krvava cysta).Som prekvapena

dejna20
1. feb 2016

@monika1791 ovaria bilat.cysticke formacie charakteru endometriomu s jemne disperznym obsahom dobre ohranicene, nesusp.pre neo, naznacena polycysticka struktura okoliteho ovarialbeho tkaniva, volna tekutina v cd nepritomna.
Toto mi napisal. Myslim, ze on vie, len ma nechcel deptat hned. Myslim ze to bude podla tohto dnfo cysta

monika1791
1. feb 2016

@dejna20 Sak uvidis aky budes mat ten onkomarker..ale na ten sa neda spolahnut 🙂 pretoze u mojej gyn som ho mala zvyseny..pred LPS mi brali krv a mala som ho v norme zas

dejna20
1. feb 2016

@monika1791 a to si toho mala kolko, ze si isla na laparoskopiu?

monika1791
1. feb 2016

@dejna20 Mala som 6cm vodovu cystu ktora mi sposobovala bolesti+2cm a 3cm endo cystu..nedarilo sa otehotniet...a na LPS som mala aj zrasty neake a tak.Je to svinstvo..co ti poviem ☹

dejna20
1. feb 2016

@monika1791 hmm a mas uz deti? Ja msm jedno a ako tak citam. Druhe bude riadny problem 😓
Aj ked ja si myslim, ze som tie cysty vselijake musela mat uz odkedy mam menzes. Prve babo vyslo na prvy sup, ale zrejme to bol zazrak.

monika1791
1. feb 2016

@dejna20 Tak ty to mozno ani nebudes mat take..ak vlastne endo mas.Po LPS(teraz som ju mala v Septembri) som po 3 mesiacoch otehotnela🙂 teraz som 8tt

andrejta
1. feb 2016

@domi4nika ja myslim, ze by ste mali sexovat osto patsto 😀

janulka_1
2. feb 2016

@dejna20 ahoj, aj ja som bola v septembri operovaná na endo a CA125 som mala úplne v norme, takže to je individuálne a nemusí byť vždy zvýšené. A @monika1791 má pravdu, gyn veľmi dobre vie odhadnúť podľa sona a aj palpačne či sa jedná o PCO alebo endo, má to rozdielnu štruktúru. Aj keď je pravda, že môj prvý gyn to vôbec nevidel ale to je iná kapitola a na dlhšie

denidi
2. feb 2016

dievcence dobre ranko prajem,mozno je to zbytocna,alebo blba otazka,ale predsa sa opytam,mam akurat plodne dniproste ovulka zajtra.pozajtra a zajtra mam ist na sono brusnej dutiny,nebude to mat nejaky vplyv na ovulaciu,nedaj boze na vajicko?mozno mam zbytocne obavy,ale radsej sa opytam,ako mam potom mat vycitky

janulka_1
2. feb 2016

Baby je normálne, že sa mi od 4DPO drží teplota na 36,9? Resp, že už 5deň mám stabilne tú istú teplotu? Teplomer je v poriadku, skúšala som ho aj inokedy.

denidi
2. feb 2016

@janulka_1 aj to sa stava,ze par dni namerias tu istu teplotu,studovala som grafy na fertilityfriend,pretoze som mala po sebe 10 dni tu istu teplotu,uz ma porazalo,bolo to sice pred ovulaciou,ale stava sa to,takze je to okicko,hlavne ze sa pekne drzi hore 😉

janulka_1
2. feb 2016

@denidi to si sem aj dávala, že máš už niekoľko dní po sebe tú istú teplotu, pred ovu som mala aj ja 3dni tú istu, potom to trošku skákalo, resp postupne zvyšovalo a od 4DPO mám tú istú

kakatulik
2. feb 2016

@janulka_1 jasan,ze ok.

kakatulik
2. feb 2016

@denidi ale nie,neboj sa,to nie su take hrozne vlny a trva to len kratko.
Pekny dnik

denidi
2. feb 2016

@kakatulik dakujem,asi som potrebovala toto pocut,teda precitat 🙂 pekny dnik aj ja prajem 🙂

adika84
2. feb 2016

@kchan no ja zatial uz 3 den spinim ak zajtra nedorazi tak robim test 🙂 ale velku nadej si radsej nerobim lebo mozno dorazi zajtra ale nevadi ved buduci cyklus svita nova nadej 🙂

patka33
2. feb 2016

Vcera som mala prvy test dnes trn druhy obidva su pozitivne kedy sa treba snazit? Dik

kakatulik
2. feb 2016

@patka33 vcera sa uz neda,teda urcite dnes. Ja by som to poistila este pozajtra rano a popozajtra vecer.

patka33
2. feb 2016

@kakatulik cize dnes zajtra a pozajtra?

kchan
2. feb 2016

@adika84 ja som skúsila včera večer ale velkaaa bieloba na teste 😁a možno je ešte len skoro, lebo som len 8-9Dpo.. Šak uvidím ako dopadnem tento týždeň s mrchou 😮

kakatulik
2. feb 2016

@patka33 neee. Dnes vecer,zajtra pauza,pozajtra rano a popozajtra trebars vecer.

patka33
2. feb 2016

@kakatulik myslim ze pozajtra uz bude neskoro

lalia87
2. feb 2016

Neviete kto predava vyyyhodne ovu testy?

janulka_1
2. feb 2016

@kchan ahoj, aj ja som 8DPO

kakatulik
2. feb 2016

@lalia87 korytnacka81

kakatulik
2. feb 2016

@patka33 nebude,ak mas este dnes poz. testik,ovulka este len bude.Ale pre tvoju spokojnost,mozes aj dnes aj zajtra aj pozajtra.😉

denidi
2. feb 2016

@lalia87 aj @lauritka 🙂