icon

Ovulačné testy pre skúsené i neskúsené

manamani1
15. dec 2011

Zakladám tému tak ako má "Bazálna teplota", nech majú aj "ovu testy"...Ja testujem druhý mesiac, ale stále v nich nemám jasno.Ako vy?

lauritka
19. nov 2013

@sara32 podla coho vies , ze vo stvrtok ;) ovu sa neriadi podla cyklu ale podla tela ;) moze prist aj skor.

sara32
19. nov 2013

@lauritka no vidis, zase som mudrejsia, vies 1mes ako som merala prisla ovulka na 21den 🙂 2dni bolest a sup ovulacia......... min.mes 4dni bolesti a az na 25den ovulka🙂 teraz ma boli silno dnes, to len tak pocitam ze zhruba stvrtok vyjde pozitivny test, ale ako pises moze dojst skorej, takze nasledujuce 3dni testujem 2x denne 😅

isabella22
21. nov 2013

Ahojte ....chcea by som sa spytat mudrejsich a skusenejsich 🙂 vcera vecer ked som si robila testik o 21:00 hod som ho mala takmer pozitívny,dnes o 10:00 hod už bol pozitívny no teraz pred 10 min čo som si urobila mi už slabne. Čo to teda znamená? ďakujem...snáď ešte stíham večer snažilkovať 🙂

sara32
21. nov 2013

@lauritka dnes mam ten 20den 🙂 cize pocitam , pozitivny az pozajtra bude ( :

sara32
21. nov 2013

@isabella22 to znamena ze vrchol bol vcera a teoreticky to znamena, ze dnes musite tutu mutu a este aj zajtra ,,,aj ked staci dnes,))))

isabella22
21. nov 2013

@sara32 vdaka...ked toto je moja prva ovulka od vysadenia HAK....je to v poriadku ked ma boli v podbrusku ako keby mam dostat menzes?

sara32
21. nov 2013

@isabella22 to su tie ovulacne bolesti moja, ja ich mam 4dni a az na 6den ked dorastie folikul mam pozitivny testik 🙂)) ja len druhy mes skusam a treti uz testujem, snad sa mi uz ''zadari'' drzim aj tebe palcoky 😀

lauritka
21. nov 2013

@sara32 no mozno uz aj zatra

isabella22
21. nov 2013

@sara32 no mohlo by sa zadarit aj tebe drzim palceky 😉 tak nech bolííí ale nech sa aj zadari 🙂

sara32
21. nov 2013

@lauritka vies ze sa tak UZ citim, min mes dosla teda poz test bol az na 25den !! predmin,mesiac presne na 21den, a 21 den podla MS je zajtra ♥ otestujem, myslis ze mam testnut aj dnes vecer, zeby zu bol pozitivny, ??

lauritka
21. nov 2013

@sara32 no teoreticky to moze stupnut aj rychlo. tak skus pre itsotu este jeden vecer

sara32
21. nov 2013

@lauritka vies lebo ak by bol uz dnes pozitivny ( ja myslim ale ze bude az sobotu) tak by sme museli tutu mutu, lebo drahy chodi domkov az vecer,,,,20hod a tak ...... no a teraz nis nebolo 🙂 😠

lauritka
21. nov 2013

@sara32 jj. tak skus ;)

sara32
21. nov 2013

@lauritka mam poslednych par testikov, na 3dni uz len,,,,,tak skusim vecer a uz len zajtra, a v podstate ak zacen tmavnut a dojdu testiky, bude musiet byt tutu mutu zajtra, aj pozajtra a popozajtra tiez haha uvidim co ukaze vecer test a zajtra poobede 🙂 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄

miriam24
21. nov 2013

@lauritka .. draha, podla toho co tu uz nejaky cas citam viem ze ty mas veela skusenosti co sa ovu tyka .. vedela by si mi poradit ci dnesny test je uz pozitivny alebo skor az zajtra bude? bohuzial dnes muzik nie je doma, zajtra zasa ja nebudem takze budeme spolu najskor v sobotu poobede .. a sa obavam ze to uz bude neskoro .. ci moze tam byt este nejaka sanca? vlastne vzdy je sanca 🙂

lauritka
21. nov 2013

@miriam24 ahoj, este mu chyba, neboj sa. urob aj zajtra a uplne potom staci, ak bude zajtra pozitiv, snazenie sobota-nedela 😉

miriam24
21. nov 2013

@lauritka vdaka.. juj si ma ukludnila .. prvy raz v zivote robim ovu testy .. a muzo sa pyta kazdy den ze ako to vyzera tak som bola trochu mimo ... som sa rozhodla ze to tento mesiac vyjde tak to nechcem prepast 😀

lauritka
21. nov 2013

@miriam24 neboj, len testikuj, mali by byt obidve rovnako silne. a sleduj si hlien, pred ovu je taky vlacny, vodovy ciry... niekedy ako vajecny bielok.

sara32
21. nov 2013

@lauritka tak toto mi vysvetli, preco tu pisu inak???????o ovulacnom teste ???
'' Je zbytočné mať pohlavný styk v tento štvrtý deň, kedy vlastne dochádza k prasknutiu vajíčka, pretože je to už neskoro na pohlavný styk. Práve v tom je lunárny výpočet presný a vhodný pre plánovanie. Ovulačný test napomôže pri kontrole, ale zase je pravda, že ukazuje najvyššie hodnoty v posledný 4 deň, kedy už je neskoro mať pohlavný styk a preto to ženu niekedy aj trošku pomýli alebo znervózni. Ale je to v poriadku nasledujte dni podľa nášho kalendára . Najvyššiu šancu majú páry, ktoré majú pohlavný styk posledný tretí ovulačný deň a to v tú najposlednejšiu možnú hodinu podľa výpočtu alebo pár hodín pred koncom ovulačného obdobia. '' citovane jednou lekarkou

lauritka
21. nov 2013

@sara32 jezis maria co to su za bludy ? 😕 😕 😕 jake lunarne vypocty ?? jaky ovulacny treti den ??
ovulacia je len kratky moment vypudenia vajicka z folikulu a potom je vajicko schopne oplodnenia 12-24 hodin.

prave ovulacny test ti ukaze cca 48 hodin PRED ovulkou.

citujem, lebo sa mi nechce pisat znova.

Za aký čas po pozitívnom výsledku ovulačného testu nastane ovulácia?

Ovulácia nastane za 12-48 hodín po pozitívnom výsledku ovulačného testu. Toto časové rozpätie je uvádzané preto, že každá žena môže mať hladinu LH hormónu potrebnú na spúšťanie ovulácie inú a tiež doba pôsobenia zvýšenej hladiny LH hormónu na zrelý folikul vedúci k jeho prasknutiu sa môže líšiť.

Kedy mám mať pohlavný styk, ak mi vyšiel pozitívny ovulačný test?

Maximálnu šancu na otehotnenie budete mať vtedy, ak budete mať pohlavný styk už v deň pozitívneho ovulačného testu a nasledujúce 2-3 dni (odporúča sa mať pohlavný styk každý druhý deň).

bombonka
21. nov 2013

@sara32 presne mi to takto potvrdil môj gynekolog. Minulý štvrtok som bola u neho a testy som si robila od pondelka....do stredy boli negatívne iba slabá čiarka a štvrtok úplne pozitívny ...a povedal mi podľa ultrazvuku,že ovulácia už prebehla cca utorok....takže tieto info sú podľa mňa presnejšie ako názor laika....môj názor a radšej verím lekárovi,ktorý má dlhoročnú prax

sara32
21. nov 2013

@lauritka oukej, ved tak skusim aj ja , len v den pozitivneho a nasledujuce dva dni) ☹

sara32
21. nov 2013

@bombonka to vazne?kurnik tak kedy sa mam milovat a sa trafit, ???? vies lebo man to boli cez ovu(((

sara32
21. nov 2013

@bombonka a v ktory den si Bola u lekara?

lauritka
21. nov 2013

@bombonka ja som sa tu od roku 2007 praveze stretla s tym, ze sa lekari velakrat mylili v urcovani ovulacie..

tvrdili, ze cyklus je anovulacny, baba ovulovala a dokonca to bolo tehu.

cize ani lekar nie je boh a neomylny. nejde tu o laika. ale o fyzinogomiu zeny. LH spusta ovulaciu a jeho hladina musi byt vyssia aby to prasklo.
ty si mohla byt vynimka z miliona a stacila mozno nizsia hladina LH este pred tym uplnym vrcholom, kora ti spustila ovulku.

bombonka
21. nov 2013

@sara32 štvrtok a štvrtok bol test pozitívny a povedal mi,že ovulka už bola v utorok a test v utorok bol úplne slabulinký

@lauritka vieš,mne je jedno ako dlho si tu. Ja verím odborníkovi,ktorý má dlhoročnú prax,je uznávaným lekárom v zahraničí a liečy ženy,ktoré nemôžu otehotnieť...takže asi vie o čom hovorí

lauritka
21. nov 2013

@bombonka v poriadku. nemam chut sa hadat. ver komu chces.

bombonka
21. nov 2013

@lauritka nikto sa neháda...Ty píšeš o niečom čo nie je nijako potvrdené. Ja to mám potvrdené ultrazvukom a preto píšem,že verím lekárovi a nie laikovi. Treba vedieť prijať aj názor a skúsenosť iného.

lauritka
21. nov 2013

@bombonka je to potvrdene., tisickami zien a grafmi BT..
ja prijmem nazor, ale nie bludy ako pisala sara vyssie, lebo to vobec nedavalo zmysel. ako sorry.
STM sa zaoberamrokmi a ver mi , nie kazdy lekar do toho rozumie. a nie kazdy vidi na usg to , co by mal vidiet.
to je cele.

a tvoj pripad sa tiez moze stat ale ojedinele, ako som ti vyssie pisala.

vedela by som ti porozpravat ako tu dievceta verili lekarovi, zbytocne ich vystresoval, ze neovuluju. a nakoniec z toho bolo tehu.

ale ok, nechajme to tak.