icon

Ovulačné testy pre skúsené i neskúsené

manamani1
15. dec 2011

Zakladám tému tak ako má "Bazálna teplota", nech majú aj "ovu testy"...Ja testujem druhý mesiac, ale stále v nich nemám jasno.Ako vy?

simusiacik
9. jan 2017

... Pridavam aj foto ovu testov

stevvvka
9. jan 2017

ahojte vsetky,. daju sa tu najst uzitocne rady ohladom testov, ale mam dost dolezitu otazku -

plati to aj v pripade, ze som tri mesiace po porode a kojim?
ja sa skor chcem vyhnut dalsiemu tehotenstvu, tak chcem sledovat bazalnu teplotu a ovulacne testy, ale neviem, ci kojenie na to nema vplyv...

predvcerom som mala bolesti v oblasti vajecnika, aj som si myslela, ci nemam ovulaciu, ale nemala som ziaden hlien, tak asi to bolo nieco ine...ako si mam odsledovat, ci nahodou sa neblizi ovulacia? mozno nedobehne aj polroka, ale preistotu to musim sledovat...dakujem za tipy 🙂

131313
10. jan 2017

@tuqanqa to neviem presne, ale zda sa mi, ze B6 mozes az 50mg denne a kludne cely cyklus .. @senselinka by ti vedela povedat viac

senselinka
10. jan 2017

@tuqanqa ja som zacinala B6 20 mg, potom 40 mg, ale to vobec neposobilo. Az davky 60 mg trochu a nakoniec som skoncila na 100 mg denne, Swanson ma tbl. s tymto mnozstvom a cenovo najvyhodnejsie http://www.swanson.sk/p/414/vitamín-b6-pyridoxín
Neviem, nakolko ti to realne predlzi LF, ale urcite odstrani spinenie. Ja som mavala aj 3-4 dni a teraz nic, len rovno MS. A kludne uzivaj vkuse cely cyklus, ja beriem uz asi pol roka vkuse

majuska77
10. jan 2017

Dnes som zacala s ovu testami a teda cakala som iba 1ciarku a oni sa objavili dve.Asi mam teda ovulku skor ako som myslela.Lebo dnes som iba 7DC,ledva skoncila ms.

majuska77
10. jan 2017
stevvvka
10. jan 2017

@majuska77 toto nie je pozitivn test. pozzitivny je vtedy, ked su ciark ROVNAKO silne

majuska77
10. jan 2017

To viem,ale myslela som ze cim silnie ciarka tak tym sa blizi k pozitivnemu.Preto som myslela ze na 7DC budem mat este len 1ciarku.Ci tak to nie je?

alilka
10. jan 2017

@majuska77 ja som mala takú čiarku 9dc a potom 19,11,12,13 nič..Dnes som 14dc a ovu ešte nebola 😁

bienennest
10. jan 2017

@stevvvka Ahoj, pocas kojenia sa ti vylucuje hormon prolaktin, ktory ma vplyv na cyklus (brzdi ho). avsak po istom case si na nove hladiny hormonov tvoje telo zvykne a tvoj cyklus sa ti vrati (u niektorych zien je to po 2 mesiacoch od porodu, u inych to trva aj rok). na tvojom mieste by som si sledovala bazalnu teplotu a hlien, tieto by ti mali ukazat ci opat zacinas ovulovat. Tiez si mozes robit z casu na cas, ked mas bolesti v podbrusku ovulacne testy. K tomu ako funguju si mozes precitat toto - https://www.modrykonik.sk/blog/bienennest/article/ovulacia-a-ovulacne-testy-nkevxs/

nata308
13. jan 2017

@stevvvka ono s tou bazalnou u kojacich zien je to take vselijake... lebo odporuca sa min 5hod neruseny spanok. A kedze predpokladam ze kojis aj v noci, tak ho asi nemas... plus este ked aj fyzicky vstanes a ides do postielky, prip nosis v noci,hojdas, tak to je uplne prerusovany. Ak by to malo mat vypovednu hodnotu tak ti odporucam dat mimco k sebe na veľkú postel,aby si mala co najmenej ruseny ten spanok.🙂

cvikla12
15. jan 2017

Ahojte kočky potrebovala by som poradiť.Stačí robiť ovu testy raz za deň? Mam 30 dňový cyklus a začala som testovať od 5DC test robím o 13:00 každý deň, teraz je 10DC a zdajú sa mi stále rovnaké. Od dnes rána pociťujem vlhko môže to byť že sa blíži ovulácia? Prikladám aj fotku. Prosím poraďte mi. Umrelo nám bábätko v 25tt a moc túžime po ďalšom.

tuqanqa
15. jan 2017

@cvikla12 keď si porovnám s mojmi ovu testami tak Tvoje sú zatiaľ negatívne.
Držím palce aby vám to vyšlo.

butterfly333
15. jan 2017

@cvikla12 ak maš cyklu 30 tak stači od 10dc robit ovu testy.

cvikla12
15. jan 2017

@tuqanqa takže testovať ďalej....A stačí teda raz za deň? Ďakujem za odpoveď už dlhšie sa nám nedarí tak to skúšam takto.

cvikla12
15. jan 2017

@butterfly333 áno už tretí mesiac mám 30 dňový cyklus. Predtým to bolo nepravidelné od pôrodu mŕtveho bábätka ale teraz sa to už upravilo.

crazy_girl1
15. jan 2017

@cvikla12 ja som tiež raz denne, väčšinou o tej 14-tej a pekne mi to ukázalo, mala som ovu až neskôr cca 17 DC, takže buď ešte trpezlivá. Keď mávaš 30 DC cyklus, tak zrejme bude ovu niekedy okolo 15 DC a vyššie. Držím päste, nech sa zadarí bábenko. Už tento cyklus. 😍

laydy7777
15. jan 2017

Myslite ze je pozitivny uz ? Dnes 15sty den a mavam az 17sty ovulku.

cvikla12
15. jan 2017

@crazy_girl1 ďakujem 😀 budem pokračovať a dúfam že sa nám to podarí. Keď bude test pozitívny tak do 12 až 48 hodín dôjde k ovulacii však? Takže keď bude pozitívny šup šup na to a je dosť veľká šanca že sa podarí .

alilka
15. jan 2017

@cvikla12 ja mávam ovu testy bez zmeny .Vždy..Iba raz sa mi zmení a to hneď na pozitívny..Pozri ..😁

cvikla12
15. jan 2017

@alilka no a keď je pozitívny do 12 až 48 hodín má byť ovulácia je to tak?

lauritkatesty
15. jan 2017

@cvikla12 ano po pozitívnom do 48 hodin ovulka

cvikla12
15. jan 2017

@lauritkatesty ďakujem hádam sa nám podarí otehotnieť 😉

alilka
15. jan 2017

@cvikla12 áno tak 😁 mne doki vravela že deň po pozitívnom teste je ovu 😁😉

cvikla12
15. jan 2017

@alilka ďakujem 😉 😀

crazy_girl1
15. jan 2017

@cvikla12 je to tak, max.do 48 hodin od pozitivneho testu. Drzim päste 😊

vilma30
16. jan 2017

A je mozne, ze test nie je 100% pozitivny a ovulka aj tak prebehne?

lauritkatesty
16. jan 2017

@vilma30 ano, je nemusiš vystihnut vrchol 😉 preto ke dobre kombinovat testovanie aj s merani BT.. aby si človek potvrdil v domácich podmienkach, že ovulka prebehla.
ak uz poznas svoje teploty, uz sa ani nemusi merat cely cyklus.

majuska77
16. jan 2017

Uz viem kde som robila doteraz chybu..ja som myslel ze na dalsi den po pozitivnom teste uz nie je ovulka a ona prebieha do 48hod.od pozitivneho 😠

stevvvka
17. jan 2017

@nata308 dakujem za radu. 🙂
@bienennest ano, rozumiem, viem, ako funguju testy a bazalna teplota, ale kojim, a neviem, ci samotne kojenie ma vplyv na BT. ak by som teoreticky v noci nevstavala vobec k malemu, mozem sa spolahnut na nameramne hodnoty? neovplyvnuje prolatin teplotu? toto ma zaujima.