icon

Ovulačné testy pre skúsené i neskúsené

manamani1
15. dec 2011

Zakladám tému tak ako má "Bazálna teplota", nech majú aj "ovu testy"...Ja testujem druhý mesiac, ale stále v nich nemám jasno.Ako vy?

jaja9891
13. jan 2014

@besnota dakujem, ja mam na teste napisane "withim 10 min.",len si nie som ista ci do 10 min. to mam odcitat,ci az po 10 min. 🙂

erijan
13. jan 2014

Ahojte dievcata, som tu nova a chcem sa poradit ohladom pozitiv.ovulacneho testu...testujem sa prvy mesiac a mam v tom trosku nejasno...neviem ci uz mam testik pozitivny alebo este nie 😒 viete mi niektora poradit ktora ma s tym skusenost? Dakujem 🙂

angi07
13. jan 2014

Podľa Vás to je dosť silná, nie? mali sme včera nechránený sex..... 😖

ketrinn
13. jan 2014

@erijan vyzera to na pozitivny🙂

angi07
13. jan 2014

@ketrinn takže ovu som mohla mať aj včera? robila som to prvý krát.... nemám s tým skúsenosti... Začiatok ovu znamemá že čiarka je slabšia? vyvrcholenie : dve silné čiarky? a koniec zase slabšie čiarky? alebo to len predpovedá ovu? cítim sa jak hlúpa ale fakt nemám skúsenosti 😅

ketrinn
13. jan 2014

@angi07 ja som tiež z tych testou debil xixixiix 😲,aj z bazalnej teploty ale viem že 2 rovnake čiarky ---možeš sa snažit.doteraz som merala teplotu ale teraz chcem začat merat aj ovu testami

erijan
13. jan 2014

@ketrinn ahoj, teraz neviem ci si komentovala moj testik alebo angi07 😀

ketrinn
13. jan 2014

@erijan obidve šup na to🙂

erijan
13. jan 2014

@ketrinn aaa, super 🙂 dakujem za odpoved, tak snad vecer bude tutu-mutu 😀

besnota
13. jan 2014

@erijan
@angi07
sa mi zda, ze dve silne ciarky na ovu teste znamenaju, ze ovu prebehne do 12 az 24 ci 48hodin

@jaja9891 tak ked prejde 10minut kuknes na test 😉

angi07
14. jan 2014

@besnota OK, ale odkial viem, že napr. den pred tým som nemohla mat také čiarky? alebo s ato objaví len raz? - jeden den?- a potom len slabšie čiarky? ..... 😖 😖

besnota
14. jan 2014

@angi07 ano zevraj len jeden den su take silne dve ciarky, slabsie su negativne, najlespie je merat si este BT a ta ti potvrdi ze ovu bola, ja teraz tiez cakam na // stale len slabunka alebo ziadna a to som uz 18den a ovu nikde, teplota sa tiez drzi dole 😒

besnota
14. jan 2014

@lauritka prosím ta dnes je ten den D ale zajtra bude ešte silnejšia? Môžeme dnes a zajtra? Keby dnes nevyšlo môžeme ešte zajtra tutu-mutu. Dakujem za pomoc. To jeden a ten istý len viac krát foteny 🙂

lauritka
14. jan 2014

@besnota este trosicku mu chyba, kludne snazte az zajtra. mozno bude uplne pozitiv. 😉 ak aj dnes bude vrchol a zajtra zoslabne, tak nevadi, ovulka jje do 48 hodin.

besnota
14. jan 2014

@lauritka dakujem krasne

besnota
14. jan 2014

@lauritka jej a prosím ta a teplotka by sa zajtra ako mala tváriť? Resp. Pozajtra? Dakujem

lauritka
14. jan 2014

@besnota no cca 2-3 dni by mala stupnut a potom by sa mala drzat uz hore, to bude dokaz, ze ovulka prebehla..

majka_3
14. jan 2014

@lauritka vidis to lepsie?

lauritka
14. jan 2014

@majka_3 zlatik takto sa mi to zda, ze je to skor rozpite taka machulka. 😕

pravy zaciatocny duch na tom pro matris vyzera takto :

majka_3
14. jan 2014

@lauritka 🙂 dobre dakujeem 🙂 ja som aj tak tomu nevenovala pozornost lebo som vedela ze to je nejaka haluzina 😀

lauritka
14. jan 2014

@majka_3 ak nahodou ti to bude vrtat v hlave, skus est ejedne zajtra.

majka_3
14. jan 2014

@lauritka 😀 😀 😀 nemozem sa namotaavat 😀 ale aj tak by ma zaujiimalo ako by vyzeral 🙂 😕

besnota
14. jan 2014

@lauritka čiže by od zajtra mala stúpať?
Idem trochu špekulovať 😀 co ak vrchol bol včera v noci, aj v noci ked som išla spať som mala veľa hlienu, a dnes uz ta čiarka slabne? Síce včera na obed ked som robila test, čiarka bola slabá, ale ju konečne bolo vidno. Dnes momentálne nemám ani skoro hlien iba mokro. Mohlo to aj tak byt, ci uplna blbosť? Teplota je ešte dole, dva dni 36,7 na vedľajšej strane mam graf. Dakujem prvý krát meriam tak sa pýtam ako blbcek

lauritka
14. jan 2014

@besnota no mozes az od pozajtra.. ;) nemusi sa stale hlienik zhodvoat presne s testami.. niekedy sa uz v den ovu hlien kazi...

flocik
14. jan 2014

@besnota
Ďakujem, pýtala som sa sestričky u doktora a ona mi povedala, že je v ten deň, keď sú dve čiarky :(
Tak ja už sama neviem. Snáď to vyjde.

besnota
14. jan 2014

@flocik nechcem urážať sestričky, ale ... Možem ti povedať, ze
@lauritka toho vie 100 krát viac o ovu testoch kedže sa s nimi denne zaoberá a podľa nej ovu je do 12-48 hodín 😉
Tak neostáva len čakať držím palce, aj ja sa pohrával s myšlienkou ci uz dnes prepadnúť manžela alebo až zajtra.

lauritka
14. jan 2014

@besnota no mna to ani neprekvapuje, oni neveria ani teplote :D ;)
@flocik teoreticky moze byt aj v den pozitivne, ale v drvivej vacsie, je bud na druhy den , alebo az na dalsi .. do tych 48 hodin je tam rezerva. ;)

uzitovne info o testoch este kuk sem : ;) http://www.ovulacne-testy.sk/nejcastejsi-otazky/

flocik
14. jan 2014

Občas mám pocit, akoby som mala dostať "návštevu", hoci má prísť až o 2 týždne. Môže to niečo znamenať?

flocik
14. jan 2014

@lauritka
Môžem sa Ťa prosím spýtať, že v deň asi ovulácie som mala taký ťahavý priesvitno biely hlien. To mohla byť ovulka? V ten deň boli aj 2 čiarky. Na druhý bola už len jedna. V odkaze, ktorý si dala, sa píše(viď nižšie). Teoreticky ak somna druhý deň mala styk a aj ďalší, tak by sa to mohlo podariť, či? A občas mám pocit, akoby som mala dostať "návštevu".

Za aký čas po pozitívnom výsledku ovulačného testu nastane ovulácia?
Ovulácia nastane za 12-48 hodín po pozitívnom výsledku ovulačného testu. Toto časové rozpätie je uvádzané preto, že každá žena môže mať hladinu LH hormónu potrebnú na spúšťanie ovulácie inú a tiež doba pôsobenia zvýšenej hladiny LH hormónu na zrelý folikul vedúci k jeho prasknutiu sa môže líšiť.

lauritka
14. jan 2014

@flocik ahoj, no to sa neda jednoznacne tvrdit, ze presne ktory den je taky hlien.. byva aj viac dni pred ovulkou, to ze je po ovulke vacsinou zistis, ked sa zmeni na husty a kremovy a teda nepriechodny pre spermie.. mne sa uz kazi v den ovu, ale je to individualne..