Ovulačné testy pre skúsené i neskúsené
Zakladám tému tak ako má "Bazálna teplota", nech majú aj "ovu testy"...Ja testujem druhý mesiac, ale stále v nich nemám jasno.Ako vy?
@ria294 presne moja aspon niekto ma pochopil a aj ja som vravela že na kvalite sa da popracovat s vit.
@majamat myslím, že sa da popracovať na kvalite vajíčok , v oocytoch je tekutina myinozitol, ktorá chráni vajka pred oxidačným stresom, na to tiež vraj pomáha melatonín, ktorý sa prirodzene tvorí a ten pomáha počas spánku ochraňovať pred oxidačnym stresom. Tiež antioxidant ako napr l carnosine, obnovuje bunky, povedané, že pomáha pri obnove starých.... a tiež aj zinok, vitamín E aj na kvalitu a obnovu buniek a samozrejme D3.
@majamat ved aj na inofolicu sa piše že na kvalitu vajičok tak ja verim ze nieco pomože.Hp v poriadku.
@butterfly333 neboj, nemaš žiadne stare vaja 🙂
inak zase ta nerovnopravnost.. muzi si veselo plodia este aj v 60ke.. nemaju stare spermie.. 🙄
@majamat ono ešte je pravda, že sa hovorí, AMH je vraj nemenne a neda sa zvýšiť jeho hodnota. A to je pre mňa tiež záhadou, lebo poznam už viacej žien a ja som tiež príklad toho, že všetko je možné. Ale je pravda, že hodnota AMH znamená ovarialna rezervu, ale nevykazuje kolko skutočne kvalitných vajok sa este nachádza. Tak si myslím, že naozaj všetko je možné a možno , je niekedy zapracovať viac na kvalite aj keď kvantita je mala 😉
👏👍
@majamat inak ja nepijem ani nefajčím. No sem tam po ovu si dám 1dcl červeneho vinka ale to je zdrave.
@butterfly333 ja tiež nefajčim a akurát dnes som si dala dva poháriky prosecca s jahodami 😂, ale tak zase budem mať pokoj aj na 3mesiace 😂
@slniecko527 to by bolo fajn,lebo by sa ti potvrdilo,ci ovulka prebehla. Ovul.testom zistis ze mozno pride.
Zacni hned zajtra. Zachytis uz aku mavas pred ms(ak pride). Vtedy malala trosku klesnut. Nemusi. Cez ms nemusis merat. Potom zacni po ms. Pred ovlacna je trochu nizsia. Po ovulacii by mala stupnut min o 0,2 a viac a tam by sa mala drzat plus minus az do ms. Pri tehu sa drzi stale hore. Ak nestupne,hovorime o tzv.anovulacnom cykle.
Merat by sa malo rano prv nez vstanes z postele,priblizne v rovnaku hodinu. Inak je teplota skreslena.
Merat je najlepsie vaginalne.
Idelne je zapisovat si vsetko do grafu. Ja pouzivam womenzone.cz,ten mi vyhovuje,ale existuju rozne ine apky.😀
@butterfly333 draha,ale c.vinko by si mala este pred ovu pit. Je dobre na sliznicu maternice.😝
@kakatulik ved aj pred ovu si dam občas. No briem aj vit E
@lala1501 ahoj takže dnes bt klesla a už aj krvácam.
@butterfly333 ach tak to mi ke luto velmi ka som fakt myslela ze teraz to uz vyjde 😒
@lala1501 dakujem a vidíš aky pekny graf vždy mám a nič z toho nechápem tomu 😯
@butterfly333 neskusala si ty ten agnucaston ?ten je na vyrovnanie hladiny hormonov a na udrzanie teploty
@lala1501 nie neskušala a ako by mi to mohlo pomoct??
@butterfly333 no mne ho odporucila dr .ze mi upravy cyklus a na otehotnenie ze pomaha k udrzaniu plodu spravnou hladinou hormonov
@lala1501 no ja mam cyklus pravidelny jak hodinky aj ovu presne. A beriem aj duphaston.
@butterfly333 on je aj na psych nevyrovnanost ze pomaha dokoncit cyklus u nas snaziliek ktore sme na to upate.ja ho uzivam dryhy mesiac a mne pekne zabral uoravil mi cyklus nebolia ma vobec prsia ako inokedy pred ms a aj teploty mavam vyssie.citala som ze pomohol aj s otehotnenim a je prirodny
@lala1501 no vyzera to zaujimavo. No ja ked som minule spomula gyn že či mi pichnu pregnyl a že to kde som počula to oni nedavaju len v centrach. Ja už by som reku skušala všetko možne.