icon

Ovulačné testy pre skúsené i neskúsené

manamani1
15. dec 2011

Zakladám tému tak ako má "Bazálna teplota", nech majú aj "ovu testy"...Ja testujem druhý mesiac, ale stále v nich nemám jasno.Ako vy?

saska697
28. apr 2017

Zeby zacinal byt ovu testik trosku pozitivny?😁 som 24DC. Vcera som netestovala. Testiky mam od pondelka(prvy...)

elly23
29. apr 2017

@saska697 skus este dnes, este kustik mu chýba 😉

saska697
29. apr 2017

Skusim ;). Vrr len drahy ako na potvoru dnes nie je doma :(.

elly23
29. apr 2017

@saska697 uvidis aky bude dnes 😉

majamat
29. apr 2017

pisala som to uz aj inde, ale teda netusila som, ze je to take dolezite, takze mozno to bude pre niekoho dolezita a nova info.

nedostatok vit. D sposobuje neplodnost a zvysuje potratovost. ja mam za sebou MA v septembri, aj ked po lete by to snad nemalo byt take zle, ale predtym som otehotnela na prvy sup a teraz sa uz niekolko mesiacov nedari.
a tedfa vo vysledkoch mi vysiel tazky deficit vit. D. a klesa mi aj zelezo, resp. transferin. celkove Fe mam zatial v norme. to je pre mna celkom prekvapive zistenie po tom, co mam 20r nadpriemerny krvny obraz. vzdy som mala pomerne vysoke hdnoty hemoglobinu a cervenych krviniek.

majamat
29. apr 2017

a ozaj, je mozne, ze toto bude dovod mojho rozsiahleho ekzemu, s ktorym sa trapim niekolko mesiacov. mala som obdobie, kedy sa to zmiernilo, az vymiszlo a bolo to vtedy, ked sa oteplilo a zacala jar. potom sa ochladilo a znovu sa ukazal, aj ked menej. idem na kozne testy na konci maja.

elly23
29. apr 2017

@majamat tak šup šup dopovať vitamíny ;) ja som si kupila kvoli kramom povodne magnezium + B6, to Bcko som si povedala a ze ved Bcka su zdraveee, kramy som nedostala, ale ostala som tehu a dokonca som citala, ze B6 pomaha pri rannych nevolnostiach, ze zeny co zvracaju ho maju nedostatok a treba ho doplnat

elly23
29. apr 2017

@majamat este doplnim, ze ja som pred tehu jedla vela kaviaru 😉

majamat
29. apr 2017

@elly23 neviem ako je to s liekmi,a le vraj zo stravy ziskavame vit. D malo. 90% ho mame zo slnka. no vsak uz sa snad niekeedy aj otepli a bude aj to slnko.

laydy7777
30. apr 2017

Takze tehu test negativny 36Dc Vcera zeleny hlien a mrchy nikde. Nechapem tomu mojmu telu......

elly23
30. apr 2017

@laydy7777 zeleny hlien? S tym by som sla asi k dr

laydy7777
30. apr 2017

@elly23 idem v stredu lebo neviem z coho to mam . ako nebol uplne zeleny skor tak bielo zeleny husty. Zle som to napisala.

lauritka
30. apr 2017

@laydy7777 zelený ?? 😲

laydy7777
30. apr 2017

@lauritka hej taky bleducko. Co to znamena?

lauritka
30. apr 2017

@laydy7777 ne neviem o takom som ešte nepočula, ci to nebude nejaky zapal.. hmm

renimac
30. apr 2017

@majamat Vit. D je vo vnútornostiach, treščej pečeni a pod. To asi nie je bežná strava. Teda ja to rada nemám a tiež som mala nedostatok Dcka. Tak som sa minulý rok 3 mesiace dopovala čistým Dckom z lekárne, v auguste sa slnila (dala som výpoveď) a konečne po 3 rokoch uvidím výsledok 😊.

majamat
30. apr 2017

@renimac super. ja mam rada aj pecienku,a j ryby,a le teda nie je to tak casta strava v nasom jedalnicku, ako ine druhy potravy. nastastie ide jar. teda snad uz aj bude pokracovanie, po tom peknom zaciatku a potom leto, tak sa musim slnit.

renimac
30. apr 2017

@majamat len toho Dcka pri nedostatku potrebuješ veľa. Ja som brala 2000-ku denne, kocky pred IVF až 4000 a viac.

majamat
30. apr 2017

@renimac no tak dam asi vyssiu davku. no s D-ckom sa da predavkovat, preto sa s nim musi opatrne.

renimac
30. apr 2017

@majamat to by museli byť veľmi vysoké dávky a dlhodobo.

butterfly333
30. apr 2017

@renimac mne tu kamoška porada vit D3 5000

renimac
30. apr 2017

@butterfly333 kľudne. Ja som brala len tu 2000-ku, ale to bolo leto. Verím, že aj to pomohlo. Už ho užívaš?

butterfly333
30. apr 2017

@renimac ano asi 2tyždne aj VMK aj tu fytosoju

renimac
30. apr 2017

@butterfly333 🍀✊❤ nech pomôžu!!!

majamat
30. apr 2017

@renimac no cez leto si telo dokaze zabezpecit vdaka slnku 90% dennej spotreby vit.D, cize netreba vysoke davky ak chodim na slnko. teda urcite sa chystam obcas slnit.

simkamatko
30. apr 2017

@butterfly333 ahoj aj ja by som chcela ten vit D 35000 da sa kupit alebo je na lekarsky predpis

butterfly333
30. apr 2017

@simkamatko kupit sa da iba cez net v lekarni maju len 2000.

renimac
30. apr 2017

@majamat to určite, ale leto ešte nie je 😉. A musíš vystaviť na slnko čo najväčšiu plochu, nestačí ruky a nohy. Ďalšia vec, slnenie samotné stačí, ak je hladina D v norme. Ak je výrazne pod jej hranicou, ani slnenie stačiť nemusí. Ja som to radšej poistila, 2000 veľa nie je 🙂.

simkamatko
30. apr 2017

@butterfly333 tak sa to vola ako som ti napisala? Skusim si to objednat mne raz endokrinologicka dala ale neuzivala som iba paru ja skor milujem slnko ale som za aby som to vyskusala

majamat
30. apr 2017

@renimac ked je v norme, vraj staci 30min denne na slnku, takze ak by som sa slnila viac a dlhsie, tak by to nemuselo byt zle. no a davku budem mat 2000. to co mi dr. doporucila, vychadza 1500 a napisala som, ze si dam viac. este mi doporucila obcasne aj zelezo, ale nemam nic predpisane.