Po očkovaní sa mi nedarí otehotnieť
Mame s manželom 2 deti, ktoré sme splodili bez problémov. Manžel je očkovaný, ja nie lebo ešte kojim dvojročneho (ale len pred spaním), tak som sa nedala. Snažíme sa už pol roka. Ja som po gynekologickej stránke ok. Myslíte že to môže byť tým ze sa manžel dal zaočkovať?
absolútne nie, u niekoho aj dojčenie môže byt forma antikoncepcia ale u nie všetkých ale u niekoho funguje
určite to nemá suvislost s očkovaním , zase ste starší spermie su pomalšie od prirody stači fajčenie,stres a ide všetko dole
Jedná kamoška nemohla 2 roky otehotnieť, už bola v CAR dlhšie. Nakoniec otehotnela pár týždňov po astre prirodzene. Druhá kamoška na prvý šup tehotná, tiež pár týždňov po astre. A obe majú ockovanych aj chlapov. Takže očkom to nebude.
Inak tiež som si študovala zo zaujímavosti o Tom. A čo som sa ja dopatrala tak zdravotníci pripúšťajú krátkodobé zhoršenie spermiogramu. Ale to sa stáva napr. aj po prekonaní chrípky, keďže je to stres pre organizmus a môže byť krátkodobo zvýšená telesná teplota, ktorá ovplyvňuje spermie. Ale určite by to nemalo trvať dlhšie než 2 m.
@slavkajurko môže to mat súvis, nech sa da manžel vyšetriť.
@matkahelka áno, tiež som to čítala nechcem ju označovať a bolo to odberom potvrdené, že rapídne klesol počet spermií.
Ja som stratila menzes a nikdy som problémy nemala a problémy s cyklom pokračujú ..onkogynekolog mi povedal, že po očko sa telo s vakcínou vysporiadava po svojom a telo "upustí" bez čoho vie fungovať.Uz to je na dobrej ceste, ale sám povedal, že má veľa žien, ktorým sa to stalo
To, že xy ľuďom ničom nie je neznamená, že niektorým môže byť🙂
Prve 3 tehotenstva vysli na prvy pokus, 1 skoncilo ako MA a 2 deti som donosila. Potom sme sa zacali snazit o tretie bejbe -zacali sme daaavno pred ockovanim, ale slo to uz ovela tazsie. Neviem kolko rokov si mala ty pri prvych pokusoch ale u mna vek urcite zohrava rolu, a sice ze casom nemladnem a zrejme mi pribudaju anovulacne cykly aj nekvalitne vajicka. Po 8mes.snazenia som sice otehotnela, ale bol z toho dalsi MA, nasledne kyret, hned na to ockovanie Astrou ja aj manzel a 3mesiace povinna pauza kvoli kyretu. V lete sme sa rozhodli znovu to skusit a uz po 2 mesiacoch snazenia som otehotnela. Takze co sa tyka osobnych pribehov a skusenosti, za mna ockovanie jednoznacne odporucam na podporu plodnosti😉
Možno preto že si sa nedala ty.... skús sa zaočkovať a možno to pôjde.... zaočkované spermie hľadajú zaočkované vajíčko...a zatiaľ nič nenašli 😮
@slavkajurko my sme tiez splodili dve deti bez problémov a tretie trvalo dlho. A je milión takých párov, to že ste boli ok pred pár rokmi, neznamená, že ste aj teraz. Manžel nech sa ide dať vyšetriť, aj môjmu sa do troch rokov zmenil spermiogram tak že by to nikto nečakal, veď pár rokov dozadu sme to dali na prvý šup. Ale jednoduchsie je to zvaliť na očkovanie....
Zaujímavé aké jednoznačné odpovede dávate dievčatá 🙂 A pritom ani jedna z nás naozaj nevie na 100% odpoveď 🙂 Účinky tej vakcíny uvidíme o zopár rokov, možno nič negatívne, možno áno. To len súčasná propaganda okolo vakcíny zakazuje kriticky o nej premýšľať 🙂
@slavkajurko Áno môže to byť tým, no nie nemusí (skôr sa prikláňam k tomu druhému). Pol roka je krátka doba, ani gynekológ by to neriešil skôr ako po roku "snahy". Hlavne neklesajte na duchu. My sme na prvé tehotenstvo čakali niekoľko rokov, to úspešne prišlo dokopy o cca 4 roky od začiatku. Asi nejakú extra liečbu by som po tak krátkej dobe neriešila, no možno Inofolic? No neviem ako je to s ním pri kojení. Pre chlapa napr Zinkosel, nim nepokazíte nič, max si muž doplní hladinu zinku a selénu 🙂
Držím palce 🙂
@slavkajurko no neviem, ale skôr by som brala, že je to možné, keby si sa ty dala očkovať. Nie je to tým, že kojis? Niektoré ženy vtedy vôbec nevedia otehotnieť.
ja som nemohla otehotnieť viac ako 10 rokov. a bolo to zároveň 10 rokov pred covidom a očkovaním 🙄
Kym som dojcila syna, hoc som aj mala menstruaciu, tak sa mi otehotniet cca pol roka nedarilo. Otehotnela som az po jeho odstaveni.
Kazdy konspirator a antivaxer ti povie, ze urcite to je tym
@slavkajurko to, že kojis, MÔŽE zabraňovať otehotneniu. nemusí ale môže... Závisí od hladiny prolaktinu, aj od toho, či vôbec ovulujes ....ja kojim čiastočne a menštruáciu som mala len dvakrát za rok.
Spermatogeneza je proces dlhy cca 3 mesiace.
To znamená, laicky povedané, že ak bol manžel očkovaný pred 3 mesiacmi a mal potom napr dva dni vysokú teplotu, alebo ak bol v saune, horúcej vani a podobne....momentálne v semenníkoch nosí kopu mrtvoliek. Tie sa však "minú" a dozreju zas normalne spermie, ktoré budú ovplyvnené všetkým tým, čo robí zasa teraz.
Vakcína ako taká ovplyvňuje spermie rovnako ako napríklad pohár vína alebo zoskok padákom. Nijako.
Nákup si ovulacne testy a over si, či vôbec máš ovuláciu. Jeho posli na spermiogram a budete vedieť.
@matkahelka napísala si toto: tie, co pisu, ze nie, urcite maju spermiogramy svojich chlapov pred a po ockovani, ze s istotou vedia napisat, ze nie.
A ja ti hovorím, že ja ich v rukách mám, lebo môj muž bol na testoch v apríli a na konci augusta, očkovaní sme boli obaja v júni a testy sú úplne porovnateľné, ani náznak rozdielu. Počet spermií dokonca nadpriemerný. Takže netreba všetkých hádzať do jedného vreca, každý sme iný... Takisto ako ty, aj my to máme odkonzultované s niekoľkými odborníkmi, rôznymi centrami a nikto nám nič podobné nepovedal. Ani sa pri testoch nepreukázali žiadne rozdiely ani u jedného z nás. Dokonca ja mám ešte lepšie výsledky, ako som mala predtým a nabehla aj ovulácia... A nemám za potreby to akokoľvek spájať s očkovaním. Mám pocit, že z očkovania je tu už hotová prupovídka. Kedysi sme boli očkovaní úplne automaticky, naši rodičia ani netušili, čo nám ako deťom pichajú, medicína bola pozadu a teraz za všetko môže očkovanie...
Mimochodom tie dva príklady z našej rodiny - švagriná, ktorá má zdravotné problémy a je zaočkovaná, otehotnela neplánovane pár týždňov po vakcíne. Druhej sa nedarilo 3/4 roka otehotnieť a dva-tri mesiace po tom, čo zaočkovali jej muža, tak otehotnela.
Moja svokra otehotnela ako nic na neviem kolkom rande, potom druhy raz a presne po 2 rokoch sa narodil dalsi chlapec, moj muz. A tretie dieta velmi chceli a nedarilo sa im dalsich skoro 9 rokov. O korone sa vtedy ani nechyrovalo. Takze toto je taka otazka, ze moze a nemusi to suvisiet...
Moj muz ockovany je, Astrou, ja nie som, lebo nemozem byt zatial zo zdravotnych dovodov a aktualne riesim meskajuci menzes, islo by o 4. dieta...Jedna znama po ockovani normalne otehotnela, ockovana je ona aj jej muz. Toto su take individualne pripady, samozrejme. Az cas ukaze, ako to presne je.
Ovuláciu máš ? Predsa si len staršia ako pri prvých dvoch deťoch ,môžeš mať aj cyklus častejšie anovulačny - prispieva tomu stres i choroby, aj dojčenie.
My mame 3 deti, o to tretie sme sa snazili skoro 2 roky a teraz v lete som uplne neplanovane otehotnela a rovno dvojicky..sme obaja ockovani..
To že máš 2 deti na prvý šup, neznamená, že toho budeš schopná zakaždým do 40tky. My ženy to máme trochu zložitejšie na rozdiel od mužov. Pol rok je krátka doba. Dajte tomu ešte ďalší pol rok. Daj si prípadne vyšetriť ten prolaktín, či nemáš ozaj vyššie hodnoty ako sú obvykle počas dojčenia. Držím palce 🍀
@slavkajurko chapem, že ťa napadá už všetko. Ale ja som napríklad podobný prípad ako ty. Nedala som sa zaočkovať kvôli snahám o tretie dieťatko. Našťastie sa nedal ani moj muž, takže v tomto sa nás prípad líši. Prvé dve deti na prvý šup. Snažíme sa od mája a až teraz sa podarilo. Mam teda len 29 rokov. Odstavila som 17mesačnú v júli a dosť to pomohlo. Cyklus sa upravil, ovulačne testy začali vychádzať pozitívne, predtým boli z dvoch tretín negatívne. Aj som sa trochu dala dokopy psychicky, leto bolo hekticke. Začala som brat doplnky stravy, nakoniec som sa prestala sledovať. A keď mi moje telo povedalo že DNES tak dnes a bum ❤
Ak si môj príspevok prečítas, daj mi prosím aspoň lajk, lebo tu sa to zas zvrhne na mudrovanie o očkovaní. Inak ti to pošlem do správy.
@slavkajurko určite áno
@slavkajurko neexistuje jedina studia, ktora by potvrdzovala problemy s plodnostou po ockovani.
Nie 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ otehotnela som po očkovaní a manžel bol očkovaný tiež... toto je strašný blud 🤦♀️
@slavkajurko ja som pri prvej kojila a neotehotnela rok, hneď po odstavení som otehotnela. Pri druhej som kojila viac ako pri tej prvej a otehotnela som po prvom nechránenom styku. Takže je to individuálne. Po pol roku to ešte ani nie je hodne hľadania dôvodu neotehotnenia, ale určite ako prvé zruš dojčenie ak chces otehotnieť, potom po čase nasad bylinky, a potom po roku, dvoch smer doktor. Očkovanie za to určite nemôže.
@slavkajurko Áno, môže. Ešte sa daj aj ty očkovať a dovi.
Tiez si myslim, ze treba odstavit... dcerku asi uz kojis len na spanok alebo tak (neviem...), no prolaktin blokuje hormony potrebne na otehotnenie a skracuje uhniezdovaciu fazu. Ja som tiez otehotnela s druhou pocas kojenia prvej, prva mala len 15 mesiacov a preto som bola presvedcena, ze tento uspech zopakujem este raz. No neslo to... bez odstavenia to neslo.
@slavkajurko urcite. Ved aj ti co nie su zaockovani a nemoze otehotniet to maju z ockovania😂😂😂😂
Ja zasa poznám 4 páry z okolia, o 5tom mám iba podozrenie (ešte to oficiálne neoznámili), kde sú obaja plne očkovaný, a baby otehotneli jak nič. Dve dokonca tak, že už boli objednané na umelé oplodnenie a 2 mesiace po očkovaní ani na umelé ísť už nemuseli 🤷♀️

@sardinka32 presne tak ako hovoríš. Zbytocne som zakladala temu