Prvosnažilky ozvite sa
Ahojte nájdu sa tu aj nejaké prvosnažilky? My začíname teraz na zimu a čo vy?
@lucecita nemáš za čo, dúfam, že aj vám bude chutiť 🙂 varím ju už vyše dvoch rokov, predtým sme mali paradajkovú len z vrecúška, ale to mi už išlo krkom a jedli sme ju len my dve s mamou, túto jedia všetci 🙂 kapustový idem ešte len hľadať, zvýšila sa mi kapusta, keď som robila fliačky a chcem ju zúžitkovať 🙂
@kikaneu určite áno a ešte otázočka, tie rajčiny aj olúpeš, že? či dávaš so šupkou? moja mama robievala kapustový šalát tak, že do nakrájanej kapusty dala sterilizovanú kukuricu, osolila, okorenila a dala trošku octu na skyslenie...len ja to nikdy neviem tak dochutiť ako ona 😀 😀 😀
@lucecita tento sa mi pozdáva Potrebujeme:
- 1 maličkú hlavu kapusty alebo polovicu veľkej
- 0,5 l vody
- 0,2 l octu
- 110 g cukru
- 4 guľôčky nového korenia
- 4 guľôčky čierneho korenia
- 2 bobkové listy
- 2 ČL soli
- cca 40 guľôčok horčičného semena
Všetky ingrediencie okrem kapusty dáme do kastrólika a privedieme k varu. Kastról dáme preč zo sporáka a necháme 15 minút postáť, aby sa vylúhovali koreniny. Zatiaľ nakrájame kapustu na tenké rezančeky. Hotový nálev precedíme a zalejeme ním kapustu. Teplý nálev obarí kapustu a tá následne trochu zmäkne. Šalát premiešame a môžeme podávať. Ak je ešte šalát príliš teplý, môžeme ho nechať ešte chvíľu ochladiť.
@spula22 je to super mňamka, len vyskúšaj určite si aj tvoji chrústikovia na tom pochutia a je to zdravé 😉
nehovoriac o tom že to hlavne ty mamina teraz potrebuješ 🙂
@mata_ba 😒 tak vieš, bohužiaľ dva krát do roka má žena anovulák čo sa považuje za normál. aj keď ma to dosť prekvapilo, škoda že nemeriaš dvojdesatinným teplomerom A aké mávaš cykly? Nebola si na folikometrii?
@purina12345 hehe skusim 🙂 mne sa to paci 🙂 a mangel uvidim, ci spapa 🙂.zajtra idem na nakup, tak si aj cicer kupim.a myslis, ze aj na slnecnicovom by to slo?
babenky mna pobolieva brucho a dost to boli bojim sa aby bolo vsetko v poriadkju ☹
@spula22 ????? tak možno áno ale si myslím že ten olivový dodá fajnú chuť tomu cícerku 😕
povedala by som že chutia ako oriešky 😝 😝 😝
@purina12345 fiha 🙂 tak si aj olivovy kupim 😀 oriesky su mnamka 😀
@spula22
@purina12345 baby, ja keď tak nad tým rozmýšľam, tak manžel si jeden čas kupoval praženú sóju, sa jej nevedel dojesť, a myslím, že cícer by mohol chutiť podobne, no nie? 🙂
@aliaxa mala by si si radšej zbehnúť lebo sa ti mohol urobiť aj zápal s tej mykozy, tak radšej choď s drahým nech sa na teba pozrú
@purina12345 bojim sa ale asi zbehnem do sprchy a pojdem
@aliaxa choď moja a tiež im spomeň že ťa trápy tá pliaga
@purina12345 no prečo nie 🙂 môžeš to možno aj mixnúť 🙂 och, už sa teším, kedy pôjdem do mesta a kúpim si aj ja 🙂
@purina12345 len ja to velmi nekupujem, tak neviem aky.... podla coho mam kupit ten spravny? 😒
@kikaneu júúúj ty si mi teraz dala super nápad, asi hneď zajtra urobím 🙂

@kikaneu ďakujem moja za receptík, ak je overená a dobre chutí, spravím ju podľa teba a dám ti vedieť 😉 😉 😉 😉 a aký kapustový šalát? aj naň vieš recept? 😀 😀 😀