Som 6 mesiacov po pôrode a túžím po bábätku
mam 6 mesacneho synceka a s priatelom tuzime este po jednom babatku.bojim sa ako to vezme rodina a okolie ze mam male babo by som mala brusko pred sebou.mate niekto podobni problem,dakujem za odpovede
@mishhel ked chcete mat dalsie dietatko, tak ho majte...vobec neries, ako to vezme rodina, alebo okolie, je to predsa vas zivot aj deti budu vase, nie ich 😉 a mimochodom vobec nebudete nijaka rarita, alebo vynimka, ved je kopec rodin s detmi, medzi ktorymi je rozdiel 1-2 roky... 😉
fakt nieste rarita kludne ho majte ale je to zaberák toho si budte vedomí a pripravení bez pomoci to bude šialené.Máš pomoc?
no na tie deticky budem skoro sama s partnerom on pracuje ale cas na syna amna si najde stale,no prave aj toho sa obavam ci zvladnem vychovu dvoch deticiek .ako ste to zvladali vy?da sa to?ak nie radsej pockame aby sme sa vedeli venovat obom .
ahoj, ved ked po tom túžite obaja, nie je čo riešiť 😝 ja som tiež chcela rýchlo druhé dieťatko aj napriek tomu, že prvorodená dcérka je hyperaktívna...aj som sa bála, ako to zvládnem, lebo manžel v zahraničí a rodičov nemáme 😖 nakoniec mám dve dcérky s 1,5 ročným rozdielom -inak nevydalo 🙂 - tá druhá je tiež riadny šinter, ale je to super, takto sa aj zahrajú, síce sú furt ešte na mne nalepené...ale je to dáko lepšie ako s jedným...stačí "prežiť" prvých pár mesiacov (rokov) a bude fajn! 😀
no a okolie sa tiež čudovalo, bože, už druhééé??? a kámošky mi teraz závidia, že už to mám za sebou 😀
No celkom vela mamiciek v mojom okoli porodilo svoje druhe alebo tretie dieta po roku a 2 mesiacoch a funguju len je to dost tazke. Aj mna lakalo hned mat druhe ale som si rozmyslela (na maleho som skoro sama). Povenujem sa poriadne jednemu a potom az druhe. Teraz ma maly 16 mesiacov a neviem si predstavit ze by som mala teraz doma male babo. 🙂
Ja som otehotnela po 5.mes od porodu a som tu... Zatial to zvladam, uvidim ako to bude potom, ale moja teta otehotnela po 3mes. a vsetko zvladla. Ano, bude to narocne, ale na vsetko sa da zvyknut a najst system 🙂
2 roky sme sa snazili o babo a nakoniec sa podarilo sme stastny ze ho mame ,len nevieme ci sa podari aj druhe.moj drobec je riadny zbojnik,musim sa mu venovat nonstop,mozno ak by mal surodenca tak bi sa mal skym hrat🙂 dakujem za rady🙂
@mishhel
druhe dietatko nie je problem, hadam je to vasa vec, ale ak ti mozem dat radu, je velmi nebezepecne pre zenu ostat s dvoma detmi a priatelom, ktory moze kedykolvek odist, kedze je slobodny... ale deti ostanu tebe, preto davaj si na toto pozor. Najprv sa vezmite a potom take zavazne rozhodnutie ako dalsie dietatko...
@julianax ked sme mali dvoch, tak spavali s nami v spalni, samozrejme kazdy vo svojej posteli....spavat chodia spolu doteraz....takze ked isli spat, vzdy si s nimi niekto lahol a pokym zaspali tam bol.....pred prichodom tretej sme ich oddelili a "ucili" spat samych....ale ziadne vyplakanie....rozpravali sme sa s nimi, vysvetlovali....a tak to trvalo asi tyzden a potom v pohode....lahli, otocili sa a hotovo.....
@katren tiez mi znama hovorila, ze nech este maleho nedavam prec, ved ani nechcem, lebo on je taky bojko a je velmi citlivy na zmenu, tak ze budeme mat obidve v spalni, len dufam, ze sa nebude budit ked male bude vstavat na kojenie... Ale aj ked vam to tak vyhovovalo, tak skusim to tiez tak porieisit, aj tak si ja mozem planovat a realita moze byt uplne ina.
@mishhel - okolie a rodina ta trapit nemusi. Ale zamysli sa nad sebou a nad svojim telom. Ma za sebou tehotenstvo, co je narocne obdobie a kojenie ho viacej vycerpava. Tvoje zasoby zeleza su na nule, vapnik je na tom podobne. Donosit zdrave babatko bez ujmy na tvojich zuboch, kostiach a tone liekov pre tehotne je dost nemozne...kludne mozes cele tehu prevracat, ci byt v nemocnici s nohami hore a babo same doma. Kazde tehotenstvo je ine, nemozes si vraviet, ze mne sa to nestane. Teraz ano mas doma 6 mesacneho anjelika, ale o pol roka to cele bude vyzerat inak. A ty s bruskom budes nahanat tornado, co vsade vylezie, vsetko na seba stiahne, vsade utecie, co absolutne nepocuva (lebo to v tom veku nevie), co ti neodpovie,co sa ani minutu same nezabavi, co mu je (lebo to este nvie), co chce stale na ruky (lebo sa proste unavi), co treba prebalovat, krmit, davat mu flasu s mliekom, co ti ani nespi celu noc.... miesto jedneho dietata vstavat v noci k dvom... plus rozmyslajme dalej, narodi sa ti babo, co bude mat koliky, co bude na tebe nalepene den-noc, to povies tomu rocnemu, ze uz je velke, ma sa zahrat samo, zabavit samo, byt ticho, ked mladsie spi ci ty kojis? Ved to je take NEFER. Voci tomu starsiemu. Vobec si mamu neuzije.
My mame rozdiel medzi detmi 4 roky a budeme mat 3 roky. Nemenila by som. Plus aj teraz sa mi nas 3 rocny zda nezrely na surodenca a viem, ze to pre neho bude tazke nebyt moj jediny. Uzivaj si babatko, co mas, lebo je to este babatko. Zasluzi si mamu.
@anjelicek26 tak napríklad môj synček bol do 2 rokov anjelik a potom to začalo... Poidla mojej skusenosti by bolo tehotenstvo jednoduchšie skôr ako po tych 2 rokoch 😀
Ale každopadne, ja by som tak skoro otehotnieť nechcela kvôli dojčeniu
@mishhel zvaž si riziko, že sa ti synček po otehotnení v takom skorom veku môže odstaviť a to by som videla ako dosť velku stratu. KEd je dieťatko staršie okolo toho roka a pol a ma dojčenie pevne ukotvene, tak sa dieťatko už tak rychlo neodstavi aj napriek klesaniu množstva mliečka v tehotnestve.
Ale je to na tebe. Mna by tento fakt asi odradzal, ale nebyť toho, tak mam chute babatko aj ja znova... asi som prepnuta 😅
@mishhel noooo co povedat...ja som otehotnela ked mala prva dcera 8 mesiacov mam medzi detmi rozdiel 18 mesiacov presne...je to vellmi diskutabilne pretoze kazdy mame ine skusenosti...ja som mala mnapriklad veeelmi tazky prvy rok z dvoma detmi...obe moje deti maju vrtule v zadku 🙂 a navyse mladsi syn je strasne narocne dietatko po dnes...estazujem sa,len zavisi strasne vela od toho ake mas deticky...moje su obe ako s divich vajec...starsia napriklad uz od 19 mesiaca nespavala cez den 😒 takze som bola pomaly perpetum mobile...pretoze drobec zas nevedel spavat do 18 mesiacov ☹ jedine kao spal bolo mne na rukach alebo somnou v posteli 😒 starsia sa prve 3 mesiace bala ked plakal najme v noci ...a 18 mesacnemu babu bolo tazk evysvetlit co sa deje a ze je to v poriadku...zvykla si o tom pokoj...ale celkovo je to dost napor...je to jeden velky kolobeh...jedno prebalis druhe s apokaka...prebalis pokakane male sa pogrca...prezlecies ho naolko s amuselo ogrcat cele uz starsie od teb apyta jest...ledva mu urobis chlebik s masielkom uz drobcek pyta mliecko...dokojis drobceka treba ho dat hajat ale neda sa lebo starie sa chce hrat a jasne ze ono nechape ze teraz ot nejde tak ked konecne drobec zapsava starsie dostane sajbu lebo si ho nevsimas a tak zacne revat a tak aby zobudilo to mensie a kedze zobudi to mensie revu obe...toto si treba trosku uvedomit z etoto je zaberak...apson u ans trosku bol nakolko zijem v cudzine nemala som vikendy ani sviatky ,volne ani vecere ani dni proste v jendom kole...a vtedy by s ata pomoc nesutiocne zisla...no na strane druhej zvladla som to ine mi neostalo nam s asmyklo 😀 a odstupom casu som si uvedomila ze ot nebolo aaaaz take strasne ,ale je ine ako som to citila vtedy ked s to dialo...obcas som bola n apokraji sil aj tych fyzickych aj psychickych...nieje nic zle na tom mat babtko v kociku a dalsie uz v brusku 😉 ja som este dokonca prvych 12 tyzdnov est ekojila ale bol t strasny zaberak na telo nevladala som atk som ukoncila kojenie...
teraz su decka uz v celku velke a uz sa da strasne vela s nimi robit inak a som rada z eje medzi nimi taky vekovy rozdiel...lebo maju jedne druheho...ked sa syn nepodeli somou o jahodky so sestrou aj o poslednu 😉 su skoro ako dovjicky a je to s nimi uzasne ale rovnako aj tazke obcas hlavne ked mau sarvatky ae to je vsade tak bez ohladu na rozdiel veku deti 😉
takze je na tebe ci si poznas pve babatko a vies si predstavit kay bud ez neho cloviecik...moji su jak vychrica 😀 a hlavne mladsi...vela krat s ama ludia pytali ked som bola s nim niekde kym starsia bola v play gorup ze ako to s nim zvladam z eoni su unaveny len ked na neho pzeraju a ked som povedala ze mam est ejedno take iste tak prevratili ocami ppotlapkali ma po pleci a povedlai good luck 😀 ja uz dnes bez nich neviem co robit ...sa budim ked idu obaja do play group 😀
takze treba si take veci tiez zvazit pokial to planujete 😉 mys em neplanovali a prezili sme to a vcelku fajn... 😉
moja svagrina otehotnela velmi rychloo po sebe...medzi jej detmi je rozdiel 14 mesiacov...byvali u rodicoch a tak jej pomahala mamina..obe deti su o.k. a to druhe neplanovane dieta je take na zjedenie,sikovne...vsetko sa da,aj mat 2 deticky po sebe a kazdy ti da iny nazor na to...medzi mnou a sestrou je rozdiel 1 rok a 5 dni...sme tu a obe zdrave...nic nam nechyba...takze pocuvaj svoje telo a nie druhych...medzi mojimi detmi je rozdiel 3roky3 mediace...ja som to tak chcela.. 😉
aaa tak nechela som nikoho vsytrasit vsekto je relativne 😉 ja s anestazujem ...da sa to zvladnut jasne ze sa da 😉 ale treba rata s tym ked uz to clovek planuje ze to nebude len med lizat 🙂 ja som vladala kojit prvu 12 tyzdnov este z bruskom ale ked to potom uz zavadzalo pti tom ako som ju stale tahala s postielky k sebe tak som ukoncila kojenie... vtedy to bol zaebrak...ale zvladla somt o a da sa to ...tak isto dve deti..ked clovek prilis riesi nedobre ...my sme nahdone otehotneli a mala som strach al esme tu a zvladli sme to a deti sa lubia...a co jena tom super ...to druhe u nas napreduje milovimi ktorkmi ma niekoho kto ho taha...vsekto robia spolu ;) takze je tam urcite vela pozitiv 🙂
@katren no presne toto má dorazilo :x ! A reči takého typu, to teraz čo ked sa narodi druhe, tak na prve budem Kaslat ? Môj bratranec mal 5rokov, ked sa mu narodila sestra a do roka potom mal aj braceka a pamätám, veeelmi žiaril, nie žeby sa mu nikto nevenoval, ale z princípu sa cítil ohrozený, že uz tu rodičia nebudú len pre neho. Za ten cas si zvykol, že má všetku pozornosť a odrazu tu boli 2dalsie male deti. Moja svokra otehotnela tiez nejak pól roka po svadbe a hovorila, že neskôr boli chlapci sebe perfetknymi kamarátmi, vedeli sa spolu zahrať, lebo v podstate mali rovnaké záujmy. Takze tak som sa uklunila, že o vek tu ani tak nejde, ale skôr o to ake je dieta. A ja beriem to, že to bude strašne ťažké, ale nie že budem krkavcia matka preto, že Mam dve male deti :(
Ešte dobre, že sú to mamičky, ako ty že môžu hovorit z reality aké to je, nie len z nejakých dohadov (:
@itwasajoke tu ide skôr o mamičky, čo s tym nemaju skusenost ...

@mishhel Keď to takto obaja cítite, prečo nie. Kamarátka porodila svoju druhú dcérku a o 10 dní potom mala jej prvorodená dcéra ešte len prvé narodeniny. Čiže do roka. Takže je všetko možné.