Som stará na tehotenstvo?
Nebali by ste sa tehotenstva (nie prve) tesne pred 40tkou? Kvoli zdravotnym rizikam matka/dieta.
Už áno, deti treba mat skôr, ale je to každej osobná vec
@pink_lady tak nie je pravda, že kvôli deťom sa človek dlhšie drží. V mojom okolí sú ženy ktoré majú odrastené deti také kľudnejšie, vyrovnanejšie. možno tým, že už neprežívajú tie stresy, venujú sa sebe a niektoré aj vnúčatám. A autorka asi nie je taká blbá, že sa rozhodne podľa cudzích žien, ale je normálne, že chce počuť aj názor iných, ľudia bežne diskutujú a vymieňajú si názory. Rozhodnutie je aj tak na nej a jej mužovi.
@kvetinka75 a v mojom okoli (a je ich teda hodne, lebo v eozvetvenej rodine bolo bezne rodit po 40, už Moja babka začala napr v 19 skončila tusim v 44, 11 porodov,ročník 1902) prave tie matky co rodili po 40 sú ovela kludnejsie a vyrovnanejsie, deti tiez..aj v neskorsom věku. Moj Dr mal dieta v 63 (zena 40) a drzi sa kvoli nemu, ale to už bol extrem to hej.
@pimpulienka mozem s istotou potvrdit ze co sa tyka kondicie a zdravia mate uplnu pravdu je to trocha zataz ale poviem vam uprimne ze mne vdaka tehotenstvu a porodu a samozrejme to ze sa sustredite v prvom rade na dieta a jeho potreby presli velke bolesti a zle pocity,paychika sa oveľa zlepsila na svet sa divate uplne inak ako predtym a ten neopisatelny pocit ani nejdem prezentovat je to naozaj pre zenu v zrelom veku len velke plus predlzi sa jej mlady zivot mate chut do zivota musite jednoducho rano vstat a žiť naplno a s elanom.
Akurát sme sa o tom s mamou včera rozprávali. Bola som na hodinku vo fitku a ona strážila 2,5r syna a 4m dcéru. Keď som prišla domov tak bola KO, že ona obdivuje všetky ženy, ktoré majú deti po 40tke. Aj sama má spolužiačky, ktoré majú také malé deti, ako ona vnúčatá a troška jej aj závidia. Že sa aj pomojka aj pohrá, ale má aj svoj život, môže ísť kam chce, kde chce, nemusí sa obzerať stále za deti. A v mladosti si užije vnúčatá (má 45). A teda aj ja dúfam, že sa dožijem vnúčat taká mladá, a môžem si ich naplno užiť, a zároveň si užívať život s manželom 😊
@runnerka1 keď sa na to ty cítiš a túžite po bábätku, choďte do toho...
@runnerka1 Ja som porodila 2 mes. pred 42.narodeninami. Dieťatko bolo neplánovane, moje tretie, tehotenstvo bez problemov, pôrod najlepší z mojich troch, dievčatko zdravé.
Držím palce. Netreba sa báť, aj keď pokora je namieste. Ja som si v 3 mes.zaplatila testy z krvi, aby som bola kludnejsia, že bábätko je v poriadku. Držím palce😘
Ja som tretie odrodila ako 41-ročná...bolo plánované. Prijala by som aj štvrté, ale už veľmi zvažujem kvôli riziku DS - úplne by nám to nabúralo život, aký máme teraz. Inak by som neváhala a mala ešte 4-té, je to môj sen mat väčšiu rodinu. Vzdy budú dve kategorie zien...tie, ktoré chcú odrodiť skôr a tie, ktorým to nevadí rodiť neskôr...každá skupina má svoje rozumné argumenty. Záleží len na tom, ako to cítiš Ty. Ja osobne si toto tretie užívam najviac, som pokojná, starostlivosť mám v malíčku, pomozu mi s ním aj starsie deti, ked potrebujem dakde odbehnut. Užívam si rodicovskú.
@runnerka1 ja som druhe dieta rodila v 42 bolo to v pohode aj tehotenstvo aj liecenie po sekcii som zvladala ovela lepsie ako prve v 35... Dieta je zdrave s nadpriemernym iq... Takze ano ak sa na to citis ty a muz isla by som do toho 👍
Rodila som v maji a teraz v decembri budem mat 41r a manzel 46r. Dcerka ma 6mesiacov, moje tehotenstvo nebolo idealne, prve tyzdne aj mesiace po porode rozhodne ine a narocnejsie ako som si predstavovala ale nedali by sme ju za nic na svete a nevieme si ani predstavit zivot bez nej. Niektore dni aj noci su tazke, ale stoji to za to. Nelutujem a isla by som do toho opat. 🙂
Ja som ko uz v 33 ke, problem s platnickami a uz sa k tomu budu len pridruzovat ochorenia...vzdy som.bola nastavena v hlavr,ze ak deti,tak max do 35,to bol moj strop,no teraz, ked vidim,ze som ko a druhe tehu v 31 uz bol pre mna zahul, uz by som tretie nechcela. Ale myslim,ze toto co tu budes citat su,len subjektivne pohlady,lebo nikto nie je v tvojej kozi.Mozes byt fyz.na tom lepsie,ako ja aj ked som mladsia, ked si tak dlho chcela a prislo to az teraz,asi to tak malo byt 😉.
@runnerka1 veru bála. A vôbec nie iba kvôli zdravotnej stránke. Mne by išlo aj o to, že už v tomto veku 40r. chcem mať naozaj aj trochu kľudu od detí. A tiež obava či "stihnem" dieťa vychovať a zabezpečiť a či ono bude chcieť so mnou (matko-babkou) v mladosti zdieľať niektoré veci. U mňa jednoznačne platí, že deti majú rodiť mladé ženy 25r.-30r. v ideálnom prípade 🙏
@anjelicek26 waw, mozem sa spytat, preco tolko deticiek? Cisto pre zaujimavost, vzdy ma to fascinuje no nemam sa koho spytat. Nam dava zabrat aj jedno dieta, to pri 5 kusoch, uz clovek asi vobec nema nic z vlastneho zivota, ci?
@moonlighting No to moja zlata asi tazko. Takze budem kričat, lebo toto mne by ani v takom vysokom veku nenapadlo. Som 3 nasobna mama. Mam dvojicky a syna na ceste a naplanovanu sterilizaciu. Pekny den
@anjelicek26 drzim velmi palce, uz dlho ta sledujem aj na fb a velmi obdivujem, za tuto odvahu, virm, ze ste to s Rosalie nemali pri porode lahke, ale aj ti uplne rozumiem, my mame 3 chlapcov a 4 anjeliky a obrovska tuzba po dievcatku je vo mne stale, no uz mam 39 a veru chyba mi po tom vsetkom odvaha ist opat do toho, po 2 rizikovych tehotenstvach mam strach, ale kedze v srdci je tuzba, nikdy nehovorim nikdy ale naopak je to v Bozich rukach ❤️ som velmi vdacna za nase 3 chlapciatka 🙏
@lunademonica toto sa veľmi ťažko vysvetľuje maminke,čo ma jedno dieťatko a aj to je už "dost"( naozaj v dobrom bez rypania)....určite by si to pochopila aj sama, keby si mala štyri......naozaj, viem o com hovorím🤗.....kazda sme nastavená inak....veľké rodiny majú svoje čaro a myslím,že tie matky, ktoré sa rozhodli mat veľkú rodinu ani nevyhladavaju život mimo svojej rodiny, lebo ju celú pohltí starostlivosť o svoju rodinu🥰
@gabka2809 ano,presne ako vravis. Ja som bola tiez kedysi nastavena ,ze deti chcem mat do tridsiatky odrodene, sla som do prace a hoci som sa detom snazila maximalne venovat, neskoro som chodila z roboty,potom mi bolo este cvicit treba a hned bolo 7 hodin a o chvilu ukladat deti spat. Casom som zatuzil po dalsom dietati a pptom dalsom a odvtedy sa moje priority uplne otocili. Cely svoj den travim s detmi,ci s tymi velkymi,ci malakmi,vacsinou sa s muzom musime rozdelit,lebo vsetci uz maju svoje aktivity a potreby. Tiez sport nemusim mat kazdy den,uz neni tolko casu a deti su prvorade. Najmensie dieta vlacim vsade so sebou a trpim,ked som bez neho co i len hodinu. Mozno je to moja uzkostna povaha,mozno vekom,ale ja som neskutocne na tie deti naviazana,az to mozno nie je dobre pre mna ci pre nich
ešte tých 40 +/- s prižmúreným okom je fajn, ale s pribúdajúcim vekom už je stará.
@selena_luna haha,presne moja reč🙂,mám syna 10r.a dcérku 1,5r.a je to teda rozdiel,ako som prebdené noci zvládala predtým a ako teraz,mala som ju v 37
Ja som rodila v 42 a vsetko ok druheho synceka,nam sa nedarilo 5rokov a potom nam vyslo s muzom 1IUI hned na prvy pokus,vsetko ok,maly sa sice narodil o nieco skor ale vsetko ok,zdravy a vladzem dokonca este kojim 3rocneho a nevahala by som do tej 45vobec❤️❤️❤️
A s mužom je vzťah ok? Ak nechceš, nemusíš odpovedat a kľudne aj tú otázku vymažem. Niečo mi prišlo do pamäti a snáď sa mýlim...
Čo sa týka veku, nevidím problém a držím palce s rozhodnutím
@anjelicek26 wau, obdivujem také ženy, ako si ty. Môžem vedieť koľko máš rokov?

@anjelicek26 dakujem za odpoved