icon

Som stará na tehotenstvo?

runnerka1
22. nov 2022

Nebali by ste sa tehotenstva (nie prve) tesne pred 40tkou? Kvoli zdravotnym rizikam matka/dieta.

tesari
24. nov 2022

@anjelicek26 dakujem za odpoved

pimpulienka
24. nov 2022

Už áno, deti treba mat skôr, ale je to každej osobná vec

kvetinka75
24. nov 2022

@pink_lady tak nie je pravda, že kvôli deťom sa človek dlhšie drží. V mojom okolí sú ženy ktoré majú odrastené deti také kľudnejšie, vyrovnanejšie. možno tým, že už neprežívajú tie stresy, venujú sa sebe a niektoré aj vnúčatám. A autorka asi nie je taká blbá, že sa rozhodne podľa cudzích žien, ale je normálne, že chce počuť aj názor iných, ľudia bežne diskutujú a vymieňajú si názory. Rozhodnutie je aj tak na nej a jej mužovi.

linki90
24. nov 2022

@runnerka1 keď sa nato cítiš tak smelo do toho ❤️ vek je len čislo ;)

pink_lady
24. nov 2022

@kvetinka75 a v mojom okoli (a je ich teda hodne, lebo v eozvetvenej rodine bolo bezne rodit po 40, už Moja babka začala napr v 19 skončila tusim v 44, 11 porodov,ročník 1902) prave tie matky co rodili po 40 sú ovela kludnejsie a vyrovnanejsie, deti tiez..aj v neskorsom věku. Moj Dr mal dieta v 63 (zena 40) a drzi sa kvoli nemu, ale to už bol extrem to hej.

adrianajozko
24. nov 2022

@pimpulienka mozem s istotou potvrdit ze co sa tyka kondicie a zdravia mate uplnu pravdu je to trocha zataz ale poviem vam uprimne ze mne vdaka tehotenstvu a porodu a samozrejme to ze sa sustredite v prvom rade na dieta a jeho potreby presli velke bolesti a zle pocity,paychika sa oveľa zlepsila na svet sa divate uplne inak ako predtym a ten neopisatelny pocit ani nejdem prezentovat je to naozaj pre zenu v zrelom veku len velke plus predlzi sa jej mlady zivot mate chut do zivota musite jednoducho rano vstat a žiť naplno a s elanom.

panda21
24. nov 2022

Akurát sme sa o tom s mamou včera rozprávali. Bola som na hodinku vo fitku a ona strážila 2,5r syna a 4m dcéru. Keď som prišla domov tak bola KO, že ona obdivuje všetky ženy, ktoré majú deti po 40tke. Aj sama má spolužiačky, ktoré majú také malé deti, ako ona vnúčatá a troška jej aj závidia. Že sa aj pomojka aj pohrá, ale má aj svoj život, môže ísť kam chce, kde chce, nemusí sa obzerať stále za deti. A v mladosti si užije vnúčatá (má 45). A teda aj ja dúfam, že sa dožijem vnúčat taká mladá, a môžem si ich naplno užiť, a zároveň si užívať život s manželom 😊

viktoria1512
24. nov 2022

@runnerka1 keď sa na to ty cítiš a túžite po bábätku, choďte do toho...

amito
24. nov 2022

@runnerka1 ahoj, ja som išla do toho 😉 Ak po ďalšom dieťatku túžite a si zdravá.. Mam 42 rokov, 3.dceru (ma už 2 roky) a vôbec neľutujem 🥰

daja0760
24. nov 2022

@runnerka1 Ja som porodila 2 mes. pred 42.narodeninami. Dieťatko bolo neplánovane, moje tretie, tehotenstvo bez problemov, pôrod najlepší z mojich troch, dievčatko zdravé.
Držím palce. Netreba sa báť, aj keď pokora je namieste. Ja som si v 3 mes.zaplatila testy z krvi, aby som bola kludnejsia, že bábätko je v poriadku. Držím palce😘

daja0760
24. nov 2022

@runnerka1 A ešte dodám. Vôbec nemám menej energie ako pri mojich dvoch starších deťom. Je to o povahe a nastaveni.

dankagirl
24. nov 2022

@daja0760 aj ja som si platila Nifty v sobotu buďme mat výsledky

sardinka32
24. nov 2022

Ja som tretie odrodila ako 41-ročná...bolo plánované. Prijala by som aj štvrté, ale už veľmi zvažujem kvôli riziku DS - úplne by nám to nabúralo život, aký máme teraz. Inak by som neváhala a mala ešte 4-té, je to môj sen mat väčšiu rodinu. Vzdy budú dve kategorie zien...tie, ktoré chcú odrodiť skôr a tie, ktorým to nevadí rodiť neskôr...každá skupina má svoje rozumné argumenty. Záleží len na tom, ako to cítiš Ty. Ja osobne si toto tretie užívam najviac, som pokojná, starostlivosť mám v malíčku, pomozu mi s ním aj starsie deti, ked potrebujem dakde odbehnut. Užívam si rodicovskú.

kulumulu123
24. nov 2022

@runnerka1 ja som druhe dieta rodila v 42 bolo to v pohode aj tehotenstvo aj liecenie po sekcii som zvladala ovela lepsie ako prve v 35... Dieta je zdrave s nadpriemernym iq... Takze ano ak sa na to citis ty a muz isla by som do toho 👍

zabka1987
24. nov 2022

@runnerka1 prečo šialenstvo ? Mám 35 a 4 deti a určite bude aj piate 🙏 ak všetko bude ako má . Nie každá zvládne toľko detí ,ber to tak . Ak sa na to cítiš prečo ,nie ? Ty sa sústreď na to ,čo ty by si chcela ty ❤️ nepýtaj sa okolie

ilene22
24. nov 2022

Rodila som v maji a teraz v decembri budem mat 41r a manzel 46r. Dcerka ma 6mesiacov, moje tehotenstvo nebolo idealne, prve tyzdne aj mesiace po porode rozhodne ine a narocnejsie ako som si predstavovala ale nedali by sme ju za nic na svete a nevieme si ani predstavit zivot bez nej. Niektore dni aj noci su tazke, ale stoji to za to. Nelutujem a isla by som do toho opat. 🙂

prhlavka
24. nov 2022

Ja som ko uz v 33 ke, problem s platnickami a uz sa k tomu budu len pridruzovat ochorenia...vzdy som.bola nastavena v hlavr,ze ak deti,tak max do 35,to bol moj strop,no teraz, ked vidim,ze som ko a druhe tehu v 31 uz bol pre mna zahul, uz by som tretie nechcela. Ale myslim,ze toto co tu budes citat su,len subjektivne pohlady,lebo nikto nie je v tvojej kozi.Mozes byt fyz.na tom lepsie,ako ja aj ked som mladsia, ked si tak dlho chcela a prislo to az teraz,asi to tak malo byt 😉.

jasminkaj
24. nov 2022

@runnerka1 veru bála. A vôbec nie iba kvôli zdravotnej stránke. Mne by išlo aj o to, že už v tomto veku 40r. chcem mať naozaj aj trochu kľudu od detí. A tiež obava či "stihnem" dieťa vychovať a zabezpečiť a či ono bude chcieť so mnou (matko-babkou) v mladosti zdieľať niektoré veci. U mňa jednoznačne platí, že deti majú rodiť mladé ženy 25r.-30r. v ideálnom prípade 🙏

lunademonica
24. nov 2022

@anjelicek26 waw, mozem sa spytat, preco tolko deticiek? Cisto pre zaujimavost, vzdy ma to fascinuje no nemam sa koho spytat. Nam dava zabrat aj jedno dieta, to pri 5 kusoch, uz clovek asi vobec nema nic z vlastneho zivota, ci?

mamulik10
24. nov 2022

@moonlighting No to moja zlata asi tazko. Takze budem kričat, lebo toto mne by ani v takom vysokom veku nenapadlo. Som 3 nasobna mama. Mam dvojicky a syna na ceste a naplanovanu sterilizaciu. Pekny den

zstachurova
24. nov 2022

@anjelicek26 drzim velmi palce, uz dlho ta sledujem aj na fb a velmi obdivujem, za tuto odvahu, virm, ze ste to s Rosalie nemali pri porode lahke, ale aj ti uplne rozumiem, my mame 3 chlapcov a 4 anjeliky a obrovska tuzba po dievcatku je vo mne stale, no uz mam 39 a veru chyba mi po tom vsetkom odvaha ist opat do toho, po 2 rizikovych tehotenstvach mam strach, ale kedze v srdci je tuzba, nikdy nehovorim nikdy ale naopak je to v Bozich rukach ❤️ som velmi vdacna za nase 3 chlapciatka 🙏

kova85
24. nov 2022

@runnerka1 mám 37 a snažíme sa už 8-9 rokov... riešime umelé, keďže veľa problémov... a nebojím sa

gabka2809
24. nov 2022

@lunademonica toto sa veľmi ťažko vysvetľuje maminke,čo ma jedno dieťatko a aj to je už "dost"( naozaj v dobrom bez rypania)....určite by si to pochopila aj sama, keby si mala štyri......naozaj, viem o com hovorím🤗.....kazda sme nastavená inak....veľké rodiny majú svoje čaro a myslím,že tie matky, ktoré sa rozhodli mat veľkú rodinu ani nevyhladavaju život mimo svojej rodiny, lebo ju celú pohltí starostlivosť o svoju rodinu🥰

runnerka1
autor
24. nov 2022

@gabka2809 ano,presne ako vravis. Ja som bola tiez kedysi nastavena ,ze deti chcem mat do tridsiatky odrodene, sla som do prace a hoci som sa detom snazila maximalne venovat, neskoro som chodila z roboty,potom mi bolo este cvicit treba a hned bolo 7 hodin a o chvilu ukladat deti spat. Casom som zatuzil po dalsom dietati a pptom dalsom a odvtedy sa moje priority uplne otocili. Cely svoj den travim s detmi,ci s tymi velkymi,ci malakmi,vacsinou sa s muzom musime rozdelit,lebo vsetci uz maju svoje aktivity a potreby. Tiez sport nemusim mat kazdy den,uz neni tolko casu a deti su prvorade. Najmensie dieta vlacim vsade so sebou a trpim,ked som bez neho co i len hodinu. Mozno je to moja uzkostna povaha,mozno vekom,ale ja som neskutocne na tie deti naviazana,az to mozno nie je dobre pre mna ci pre nich

bestmate
24. nov 2022

ešte tých 40 +/- s prižmúreným okom je fajn, ale s pribúdajúcim vekom už je stará.

skoba3
24. nov 2022

@selena_luna haha,presne moja reč🙂,mám syna 10r.a dcérku 1,5r.a je to teda rozdiel,ako som prebdené noci zvládala predtým a ako teraz,mala som ju v 37

megan777
24. nov 2022

Ja som rodila v 42 a vsetko ok druheho synceka,nam sa nedarilo 5rokov a potom nam vyslo s muzom 1IUI hned na prvy pokus,vsetko ok,maly sa sice narodil o nieco skor ale vsetko ok,zdravy a vladzem dokonca este kojim 3rocneho a nevahala by som do tej 45vobec❤️❤️❤️

bluka2
24. nov 2022

A s mužom je vzťah ok? Ak nechceš, nemusíš odpovedat a kľudne aj tú otázku vymažem. Niečo mi prišlo do pamäti a snáď sa mýlim...
Čo sa týka veku, nevidím problém a držím palce s rozhodnutím

123369
24. nov 2022

@anjelicek26 wau, obdivujem také ženy, ako si ty. Môžem vedieť koľko máš rokov?

mila06
24. nov 2022

@runnerka1 Nie ja som mala tretie dieta vo veku 38 a pol. Takze smelo do toho, akurat pre mna bolo to nocne vstavanie tazsie. Teraz vyzeram ako keby ma presiel traktor 😆 z toho nevyspatia. Kazdy den sa chystam s cvicenim tvarovej gymnastiky...musim sa uz k tomu dokopat.