icon

V roku 2012 budem maminkou

dadkak
17. jún 2011

ahojte maminy, ktoré plánujete byť maminami 2012, ale aj maminy, čo už viete, že budete maminami v 2012. my sme v štádiu príprav a o mesiac začíname naplno snažilkovať a veríme, že budúci rok pribudne k našej lásočke sestrička alebo braček 😉

maminka142
19. okt 2011

@darinkazv No presne 😀 Už nevedia, ako čo by vymysleli, ako ziskať od mamičiek peniaze 😠 To si určite radšej každa mamička počka, kym to nebude vidieť na sone a ma istotu 😀 😀 😀

abriela
19. okt 2011

@maminka142 ja mam v praci trmol-vrmol a kopu roboty. Kedze drahy siel pozriet rodicov, neskypujeme a zajtra pride tak rozmyslam, ze idem upiect nejaky tvarohovy kolacik, alebo spravit cesto na kremes a zajtra ho upeciem.
Co bude z vascih jablk. Budu kolace, ci aj vyzivka 😀?

ivanka12
19. okt 2011

@maminka142 tak vam dnes bolo fajne 😀 budes aj ty spat ako babatko 😀 😀 ja dnes stresy v robote ako zvycajne. Este som si aj tak pomyslela ze to nie je prave najlepsie na otehotnenie 😒 okrem toho sa u nas prepusta (robim v statnej sprave) a aj mne dali zmluvu len do konca roka, cize take nedobre obdobie mame teraz

maminka142
19. okt 2011

@abriela fíha, tak ty fičíš stale 😀 Mňaaaaaaaaaaaam kremeš, milujem kremeš, to je môj naj naj naj koláčik 😀 Ty robievaš cesto, na kremeš? Aká šikulka 😀 Ja kupujem na kremeš lístkove cesto 😀 😀 😀 No z naších jablčok bude koláčik, niečo nechame aj na zimu, na papanie, z niečoho si urobíme jablkovy čajík zo škoricou, cukrom a klinčekami, ten milujem 🙂 Svokrovci už aj, urobili šťavu s jablk, tak popíjame 😀

maminka142
19. okt 2011

@ivanka12 to mi je luto, že maš nie moc dobre obdobie, ale nebojkaj už budeš tehulka a budeš sa venovať naplno, len tym krasnym tehulkovskym veciam 😀 😀 😀

ivanka12
19. okt 2011

@maminka142 bodaj by si mala pravdu 😀

saranata
19. okt 2011

@maminka142 aj vy ste oberali? 😀 😀 😀
@backorka
@darinkazv
@abriela
@meatfly24
@ivanka12
@janie80
@summer_103
čaute žienky, snažím sa tu prehrýzť tým ste tu popísali, ale tak som prežratá až sa hanbím 😀 😀 😀 jedna oslava a takto sa doriadit 😀 😀 😀 😀 no čo už...
@backorka koláče su naj od mojej krstnej a prečo? to neviem ale odjakživa su po babičkiných najlepšie 🙂 🙂
@darinkazv jasne že to je lepšie ked to dáš radšej na 4D usg a máš z toho niečo, viem aj o babach ktorým to vobec neukazalo nič smerodatne, takže tie testy ee , radšej sono a tam to krásne uvidíš, my ked sme boli na 4D tak bolo hned všetko vidiet 😀 😀 a treba sa aj tešit a na niečo čakat zase nie?, a aj v 16 tt sa dá ak je dobre babo otočene videit pohlavie...ja som si povedala že ak sa nám zadarí tak asi si nedám ani povedat a skusim vydržat do porodu ...uvidím či to zvládneme 😀 😀 😀

darinkazv
19. okt 2011

@saranata no, to som aj ja pred tehu vyhlasovala, že sa neháme tentoraz prekvapiť. ale nedá mi to. keď idem do obchodu a vidím tie ružové vecičkyyyy. a aj zavinovačku chcem ešte jednu kúpiť takú s kokosovou vložkou, čo budeme aj do poradne nosiť. a to chcem vo farbe podľa pohlavia bábätka 😀 takže ja do pôrodu isto nevydržím. ak sa teda drobec bude chcieť ukázať 😀

saranata
19. okt 2011

@darinkazv ja som si to tiež hovorila pri druhej dcere, ale pri tretom dietati sa už budem držat, ohladom vecí je mi to jedno milujem biele a kremove veci pre najmenšie babatko a ak to bude dalšia bambula tak vecí mám pre tri deti dievčenských a ak to bude chlap tak lahko dokupime pár modrých vecí 😀 😀 😀
tak myslím že pri tretom sa to podarí....teda najprv sa musí vobec podarit 😀 😀 😀 😀 😀

backorka
20. okt 2011

@saranata @maminka142 @abriela @abriela @meatfly24 @ivanka12 @janie80 @summer_103 @darinkazv
Dobre ranko kocky... ja som mala vcera super dnik, po robote som bola u kozmeticky a potom som mala dvojhodinovku zumba+ power joga, bolo to super. Ked som prisla neskoro domon tak som nevecerala, iba som si spravila proteinovy koktail a hned mam dnes o kilo menej, hahahaha 😀 ale vecer som zaspala ako babo, pol stranky v casaku som stihla precitat a odkvecla som 😀
Dnes ma caka velke upratovanie, vymena letnych veci za zimne, takze mam co robit... ak budem musiet ozehlit 20 svetrov, tak ma picne 😀

Inak zrovna pred par dnami som citala diskusiu, v ktorej pisali mamicky svoje skusenosti s urcovanim pohlavia babatka cez usg a teda dost vela ich tam bolo takych, co im niekolkokrat potvrdili ze to bude jedno a nakoniec sa narodilo druhe, a to uz mali celu vybavicku v jednej farbe nakupenu 😀 ale ako pise saranata, mne sa tiez pacia oblecka v neutralnej farbe, napr biela, kremova, zlta, zelena, nemusi byt dievcatko cele ruzove a chlapcek cely modry, tak pol na pol by som to ja robila 😀 no ale chcela som tym povedat, ze ten krvny test nie je zly napad ak je nazvys penazi, co nie je 😀

A vy ako dnes? Co planujete v tento krasny slnecny den? (srandujem, ved slnko este ani nevyslo 😀 )
@maminka142 takze uz nemate take problemy so zaspavanim ako si pisala prednedavnom?
@abriela fiha, ze kremes, ake cesto robis?

abriela
20. okt 2011

@saranata @backorka @meatfly24 @summer_103 @mamicka142 Dobre rano kocky. Ake mate na dnes plany? Kto mi vie vysvetlit, preco mi naznacuje uz 2 mesiac ovulku ked mi teplota klesne a nie ked zacne stupat.
http://www.fertilityfriend.com/home/356a0c

backorka
20. okt 2011

@abriela ale vd tak to ma byt, ovulka je prasknutie foliku a vtedy je najnizsia teplota a po nej uz len narast 😉

abriela
20. okt 2011

@backorka no doteraz som to mala tak, ze teplota aspon 2 dni vyssia a dala ciaru.
Cesto na kremes: 300dkg hladkej muky, 1 tuk, 7 lyzic vody. Den stoji, dalsi sa pecie. Vysledok, ako listkove, len na kremes robime stale taketo.
Inak vcera si mala rusny dnik.

backorka
20. okt 2011

@abriela dobre to mas v tom grafe teraz.... ano, bol rusny, ale bol super 🙂 a to cesto aj prekladas ci nie? a potom ake kremy davas?

maminka142
20. okt 2011

@backorka ahojkaj, no ty si mala závidenia hodny dník, aj ja chcem, musím si s teba brať príklad 😀 Ja mam ešte stale par vstupov cvičenie... No ja ked som bola tehu, tak som všetko od začiatku kupovala v neutralnej farbe, je to tak aj pekne a tiež ako si písala som toho nazoru, že nemusí byť dievčatko cele ružove a chlapec v modrom 😀 Dokonca aj deku som malej kupila, taku peknu žltu s troma velkymi macíkmi 😀 Čo sa týka tých problemov, čo boli, tak už chvala bohu pomynuli 😀 Segra mi rozpravala, že neboj s tym nič neurobíš, to je proste take obdobie a uvidíš, že viac, ako 4 dni to trvať nbude 😀 A mala pravdu 😀 😀 😀 Ach, teraz len moje teplotky si so mnou robia čo chcu 😖
@abriela dobre ránko 😉 so mnou si tiež teploty robia čo chcu 😠 Takže babulky môj graf http://www.fertilityfriend.com/home/3722f4
A prajem dobre ranko aj všetkym ostatným
@saranata
@ivanka12
@darinkazv

maminka142
20. okt 2011

@abriela ved teplotky maš krásne 😉 Už sa len držkaj hore 😉

backorka
20. okt 2011

@maminka142 to je v pohode, ved ides ako minuly mesiac, takze tou teba nie je nic vynimocne, ty si proste "ina" 🙂 zajtra zase stupnes a uz sa budes drzat hore, uvidis 😉

abriela
20. okt 2011

@backorka nie len to zamiesist a das do chladnicky. Dalsi den pecies. Plnka- klasika mlieko, zlaty klas, zltka - puding. Bielka zvlast a primiesaju sa do pudingu, cim sa stane taky nadychanejsi, taky lahsi.
@maminka142 ak budu take teploty aj v 25-28 den, tak sa mozem tesit 🙂. Ty si dnes klesla, ale to nic neznamena, mas este len 20 den

maminka142
20. okt 2011

@backorka no ved to, že u mňa si to vždy robilo čo chce 😅 Tak dufam, že už nebudem dalej klesať 😕 Ved to je aj tak ešte zavčasu na klesanie 😀 No uvidím zajtra 😉 A ty ako? Kedy sa chystaš k tomu lekarovi? Som strašne zvedava, aky bude mať postup, či tvoj lekar bude tiež do liečenia, taký aktívny 😀

maminka142
20. okt 2011

@abriela no ved tiež si myslim, že to je na klesanie, ešte zavčasu, tak som pokojna 😉 A nebojkaj tvoje teplotky sa budu pekne držať hore, ved nemôžeme byť všetky tehu na vianoce, niekto musí začať aj skôr 😉 Ja to už vidím na tebe, že si tehu 😉
A ešte sa ťa chcem opýtať, ked preberate kremeš, čo davaš do zlateho klasu, aby to bolo maximalne huste a dalo sa to pekne krájať? Ja to mavam teke, že ked to dam na tanier, tak ten puding sa mi trošku rozleje 😕

meatfly24
20. okt 2011

dobre ranko zienky... tak ja som mala vcera dost divny den kedze som ledva vydrzala v robote aby mi hlava neodkvecla...strasna unava na mna dosla ...a bola som po robote robit este nechty tak si viete predstavit ako sa mi chcelo.. ale si predstavte jaky sok som u kamosky zazila (u tej co jej robim nechtiky) ja pridem k nej a vravim jej ze sa nakoniec podarilo ze cakam mimi a ona ze hej? ta sa pozri na mna a ona na mna vybahfla brusisko a ze je v siedmom mesiaci... ja v privale hormonov som sa rozplakala :DDD a pri tom som jej nechty kazdy mesiac robila. ...🙂) no sok riaden... ona nechcela nikomu hovorit lebo prve vysledky z tripple testov mala pozitvne na downov sindrom tak sa bala ale druhe jej vyslo uz ok... no takze som sa tak netehotne az citila ... :DDD kedze ona 7mesiac a ja 7tyzden :D a prisla som domov som si spravila salatik a tiez som odkvecla... 🙂)) teraz aj to pocasie je strasne unavujuce...
dnes idem po robote na botox na vlasy tak sa tesim ze sa mi trosku daju dokopy.... neviem ktora ste tu raz pisali ze mam sfotit brusko (6tt+1) tak som dnes sfotila lebo asi po piatich dnoch som konecnce nezaspala do roboty takze som mala cas takze pripajam foto... moju luxusnu postavicku si nevsimajte :DDD trosku som sa stiahla...ale to vypukle sa stiahnut nedalo uz :D uz sa neviem dockat pondelku dufam ze uz bude na monitore blikat srdiecko...🙂 inak uz na mna prichadzaju nevolnosti, vcera ma len napinalo dnes to islo aj trochu von ale zatial to nebolo nic hrozne ...🙂
a co vy co vas dnes caka?
a vlastne kto teraz by mohol byt tehu???
nikto sa netestuje? ci je take mrchoe hluche obdobie ? 🙂))
s pozdravom Veronika aj s opickou v brusku 🙂))
@maminka142
@abriela
@backorka
@saranata
@darinkazv
@ivanka12
@summer_103
@lean

saranata
20. okt 2011

@maminka142
@abriela
@backorka
@saranata
@darinkazv
@ivanka12
@summer_103

dobre ranko , tak ja som po prebdenej noci, neviem kedy nám tie zuby vylezu konečne, potom budem asi týždebn v kuse spat 😀 😀
dnes asi doma kedže má liat celý den, tak sa tu aj zbláznim, len na poštu skočím pre balík s vecami pre deti

hladám na nete nejaký kočík pre malu na vianoce, a je ich milion, teraz už len vybrat a objednat a mám pokoj
teraz nemeriamBt , začnem až nejaký 10-11DC nechce sa mi s tým teraz zapodievat , aj tak skoro ovula nebude, mávam to tak na prelome mesiaca alebo tak 1-2 den noveho mesiaca takže až tam niekde začnem
tie ktoré máte po ovulke držím palceky, a nech su tam za pár dni tie // a potom samozrejme PUBLIKOVAT!!!!! 😀 😀 😀 😀 😀

abriela
20. okt 2011

@maminka142 no nechcela som dat presny recept plnky, lebo malokomu sa podari aj ked mu dam presny recept, ako to robim: 0,9 l mlieka, 2 zlate klasy, 3-4 vajcia- plnka je husta a neporovnatelna s kupovanou. Poklopem, ale este nikdy sa mi plnka nerozteka ale pekne drzi svoj tvar.
Inak vrchne cesto po upeceni narezem na pozadovany tvar a tak ho davam na plnku.
A vdaka, za prorocke videnia 🙂

abriela
20. okt 2011

@meatfly24 krasne mini brusko 🙂

maminka142
20. okt 2011

@meatfly24 ahojkaj 😀 Krasna foto, nech len bruško pekne dalej rastie 😉 Čo je to botox na vlasy? Upozorni kaderničku, že si tehu, lebo niektorym veciam by si sa mala vyhybať, ako tehulka, hlavne tieto prve dníky 😉 A ten nazov botox, je dosť vrrrrr, si si ista, že to môžeš ako tehulka? Ja ked som bola nedavno u kaderníčky tak mi rozpravala o nejakej novinke, že či nechcem, že to mi vlasy vydržia dlhšiu dobu krasne rovne a napite, že sa nevysušia 😀 Ale upozornila ma, lebo vie že sa snažíme o beyby, že tehulky to nemôžu...

maminka142
20. okt 2011

@abriela Ďakujem skusim to tak 😉 To vrchne cesto si aj ja krajam na take kocky a potom tie kocky ukladam na vrch 😀
Ved ja som veštica to si nevedela? 😉 Oktober tu budeme všetky tehulky a hotovo 😀 😉

maminka142
20. okt 2011

@saranata ďakujeme a aj my dufame, že oktobrom začneme tehu maniu 😀 😀 😀 Svokra kupila malej minuly rok kočík a stale sa s nim hrala 😀 Teraz na meninky dostala detsku kuchynsku linku a vždy varíme spolu a potom ešte babiku na kupanie s malou vaničkou zo sprchou, tak každy večer sa kupu spolu 😀 😀 😀 Teraz neviem, čo by som jej kupila na vianoce, ked skoro všetko ma 😕 Porad niečo 😀

janie80
20. okt 2011

dobre ranko... u nas prsi a je stale tma... 😖
u mna mrcha nikde, teplotka skace okolo 36,6 uz asi milionty den... 😅 vecer idem konecne po roku cvicit, tak sa celkom aj tesim... v sobotu asi nevstanem z postele... 😅

leann245
20. okt 2011

Ahojte žienky, tak som konecne zas aspon na chvilu tu "s vami"...waaaa, toto je co za obdobie! V rychlosti som to tu presla a zacali sa mi az slinky zbiehat z vasich prispevkov: kremese, jablcniky, jablkova stava....asi si vstupim do svedomia a cez vikend nieco aj ja upeciem, aj ked zatial len u maminy, lebo nas bytik sice vyrazne postupil dopredu, ale este nie je hotovy a uzivaniaschopny 🙂 Moj zaludok a brucho od soboty este stale nie je v kondicii, takze mam neplanovanu dietu....mozno to bol zasah zhora a chcel mi povedat "cica nežer"...tak som sa podvolila..xixi 😀 😀 A stale sluzobkujem a mame firemne akcie, tak som tu dlhsie nebola, ale vidim, ze ovulky uz prebehli a mozeme sa teda vo vela pripadoch tesit na odpocitavanie dni a pripadne testovanie 🙂
@meatfly24 mas krasne brusko a velmi sa tesim s tebou, a to, ze ti je nevolno a si hrozne unavena je sice mozno zatazujuce, ale podla mna super...lebo tak to v tehu proste je a keby to bolo u teba inac, tak by nemuselo byt nieco dobre...ale ty mas vsetky krasne prave tehotenske priznaky - prsia, nevolnost,unava...cize vsetko je v najlepsom poriadku 😉 😀
@maminka142 vedela som, ze tvoju malu slecnu to nespanie coskoro prejde a som rada, ze uz je to u vas zas v pohode 😉
@abriela takze preberas stafetu tehulkovania? Super, ze uz si mala ovulku, teraz budeme cakat a verim ze aj tesit sa spolu s tebou 🙂
Graf nejdem ani pridavat, mala som horucky, crevnu virozu, stale vstavam inac, takze tento mesisac je moj graf len jedna velka haluska 😀
Prajem vam krasny dnik, tu v BB prsiiiiii a prsiiiiiii, ale to neva 🙂

summer_103
20. okt 2011

Dobre ranko baby, ja som sa dnes nevedela vysuchtat z domu, je to pre mna utrpenie vstavat ked je este vonku tma, ja som taky spachtos 😀 neviem si predstavit tie prebdene noci s babom 😀
Meatfly krasne brusko, len nech pekne dalej rastie. Tie nevolnosti nejak prezijes, inak v suvislosti s mojim PMS som citala aj nieco o strave a vitaminoch v tehotenstve, za ucelom zmiernenia nevolnosti. Pozriem to este raz a hodim sem link.
Ja som mala vcera super vecer, konecne som sa stretla s kamoskou a ta bola hned v soku ze si pytam caj ked ja som taka kavickarka 😀 ze ci som uz tehotna 😀 no sme sa pobavili... Potom som prisla domov a moja zlata polovicka varila veceru, tak som sa napapala a zaspala ako babatko.
V praci ma to sice lamalo dat si popoludni este tretiu kavu, ale vydrzala som to 😎 😎 😎 a nalievala sa cajikom z alchemilky.
@maminka142 a @abriela pekne grafiky, len sa drzte hore, drzim palceky urcite to tento mesiac vyslo 😉
@saranata
@meatfly24
@backorka
@ivanka12