icon

V roku 2012 budem maminkou

dadkak
17. jún 2011

ahojte maminy, ktoré plánujete byť maminami 2012, ale aj maminy, čo už viete, že budete maminami v 2012. my sme v štádiu príprav a o mesiac začíname naplno snažilkovať a veríme, že budúci rok pribudne k našej lásočke sestrička alebo braček 😉

saranata
20. dec 2011

@backorka ja viem , tak mu skus vysvetlit ze to nie je pravidlo ze niekto otehotnie do 3 mesiacov, to by tu taketo temy ani neboli a všetky by boli hned tehu, ja viem chlapi to inak chápu 🙂
okrem toho ze to tak moc chcete, tak ešte to nie je problem , 9 mes, nie je nič zvlástne , proste treba len vydrzat a byt v pohode,
čo sa týka veku, mne to nepríde skoro ako píše abriela, ja som mala prvé v 21 tke a nelutujem , proste som vedela ze to chceme a bolo, a vek na prve máš akurát, dnes to zeny posuvaju az neviem kam a potom sa divia ked sa im nedarí otehotniet, presne toto mi teraz povedala endokrinologička
ale zase akopíše abriela do 30 to prvé ....
do 30 by malo byt prvé ale to je len moj názor, a myslím si to kvoli biologickemu chodu hormonov a všetkeho v tele zeny , proste po 30 tke to ide všetko dole, aj činnost aj vajíčka sa uvolnuju hociako a dochádza k nerovnováham , a pod, to jedno by malo byt v tom najviac redprodukcnom veku

maminka142
20. dec 2011

@saranata
@backorka
@abriela
@leann245 Dobre ránko dievčata, aky vas čaká dník? 😀 Mňa zasa rozlietany 😝 Včera večer som sa ešte s mm "chytila", takže super predvianočna nalada 🙄 Ešteže nemam plodne, lebo my sa zvykneme väčšinou pohádať pri plodných 😅 Pekný dník vam rajem všetkým 😎

@backorka Nebojkaj podarí sa nám, len musíme byť trpezlive 🙂 Vidíš, aj @saranta bola trpezliva a kam to až dotiahla 😀 😀 😀 Ja viem sa mi to dobre píše, ale o par dní tu budem skuvíňať ja 😖 Ozi, čo robíš pri zabudnutom progesterone? Zoberiaš si dve, či len pokračuješ ďalej? Ja som včera večer zabudla na tabletku, ale dnes len pokračujem 🙂

backorka
20. dec 2011

@maminka142 ja na to nezabudam, lebo mam pripomienku kazdy den o 13tej, uz som si zvykla 🙂 neber dve, proste len pokracuj... inak my sa posledny tyzden hadame kazdy den, proste sa hodinu hadame a potom sme zase ok, ale je to otrasne...
@saranata @abriela ja si nemyslim ze mat dieta v 27 (lebo tolko uz budem mat) je skoro, schopnost mat dieta u zeny klesa kazdym rokom a ja by som chcela mat do 30ky dve deti ak sa podari... my to tak citime, nikam sa neponahlame, proste to berieme ako prirodzeny vyvoj nasho vztahu, od zaciatku mame jasno v tom ze chceme deti, tak naco cakat... jasne, mohli by sme este cestovat a studovat a neviem co, ale ked si predstavim ze by som az o par rokov mala zistit ake tazke je otehotniet, tak by som bola dost zufala, jeden potrat by sa mi urcite nevyhol a to ja nebudem riskovat... ja som si uzila v mojej "mladosti" dost a proste teraz som rodinne nastavena... a moj muz tusim este viac ako nanho kukam 😀
A este nieco, ja mam mladych rodicov, maju len 47, 48 rokov a beriem to ako velku vyhodu... uz teraz meskam oproti mame o 7 rokov s prvym dietatom, ja chcem byt mlada aj ked budem mat vacsie deti 😀

backorka
20. dec 2011

@abriela jaj, a este nieco, osobne si myslim, ze ten trend mat dieta neskoro je velmi nespravny, presne ako pise saranata, z biologickeho hladiska.... ty by si to urcite tiez brala inak, keby si svojho terajsieho partnera stretla pred 8-10 rokmi 😉

maminka142
20. dec 2011

@backorka presne rozmyšlaš, ako som rozmýšlala ja, ked som mala 26 😀 Presne som chcela do 30-tky 2-3 deti stihnuť 😀 V 26-tke som otehotnela a v 27-čke, už som bola maminkou 😀 A naivka som si myslela, že druhe bude cobi dup a vidíš, ako nam to trvá 🙄 A to moja 30-tka sa už blíži 🙄

backorka
20. dec 2011

@maminka142 ale to je v pohode, hlavne je, ze uz jednu princeznu mas, dalsie bejby pride coskoro, mozno uz zahniezdujes 😉

maminka142
20. dec 2011

@backorka no tento mesiac určite nie ☹ No ale nadej v kutiku duše mam stále 😅 A budem sklamaná, ak to nevyjde 🙄 Ale každym mesiacom je nova šanca 😉

backorka
20. dec 2011

@maminka142 ale preco si myslis ze tento mesiac nie? ved mysli pozitivne... ovulaciu si mala, mozno o par dni neskor ako pred tym, ale ved to nie je chyba... snazili ste sa dost, takze mas rovnaku sancu ako ine mesiace, dokonca podla mna vacsiu, pretoze ste sa na to tak nesustredili, vyslovene ste sa nesnazili, ale ste si uzivali jeden druheho, a prave vtedy to vacsinou vyjde 😉 no a este su aj vianoce cicus 😀

janie80
20. dec 2011

ahojte kocky... ked sa bavite o veku... tiez som chcela stihnut prve do tridsiatky... ale osud to nejako tak zariadil, ze som sa akurat v 30 vydavala... prve sa podarilo hned po svadbe, takze v den mojej 31 som mala rodit... ale nevyslo... a teraz budem rodit najskor v 32, co je uplne mimo mojich akychkolvek najpesimistickejsich planov... a po tom vsetkom, co uz mame za sebou budem rada, ak vobec porodim... 😅 @backorka takze urcite je 26 vek, kedy je uplne super zacat riesit rodinku... samozrejme podla pocitov... nema vyznam toto niekomu nanutit... s mojim mm sme sa spoznali, ked som mala 26 a on 27... takze aj preto to skor neslo... 😔 a padlo rozhodnutie, ze ked bude mat prve rok, hned ideme na druhe... nie vyslovene pokusat sa, ale nechat tomu volny priebeh... urcite chcem dve deticky stihnut... ale nie v styridsiatke... 😅 😀

saranata
20. dec 2011

@janie80 určite stihneš do 35 aj dve, to ked jedno tak nie je problem hned otehotniet potom 😀 😀 😀 ja som chcela do 35 , potom som si už povedala ze ked to nevyjde tak budeme mat dve bambule a stačí to , nakoniec to vyšlo tak povediac na poslednu chvílu 😀 😀 😀

saranata
20. dec 2011

@maminka142 vzdy je sanca zlatko a práve vtedy ked tomu dávaš najmenšie sance tak to vyjde, drzím palce, hovorím ze budeš hned po mne

backorka
20. dec 2011

@saranata prihlaska na vypocet od Jonasa zaslana 🙂
@janie80 my sme sa spoznali ked ja som mala 22 a muzik 25, takze my to tak citime, ze uz je cas 🙂 a ze to tak citia cele nase rodiny, o tom ani nehovorim 😀 😀 😀

fliacik
20. dec 2011

@abriela Jasné, aj ja verím v silu myslenia...len v poslednej dobe akoby ma život skúšal, koľko toho vydržím a či v pozitívnom myslení nepoľavím. V priebehu pár mesiacov sa mi zrútili všetky istoty a život ma zrazil úplne na kolená. Teraz som v štádiu dvíhania sa opäť na nohy. Budujem vieru, nádej, snívam o takej budúcnosti, akú by som chcela...o pár mesiacov Ti napíšem, či to funguje 🙂 @backorka Moja, ja Ti verím, že sa trápiš a každý mesiac dúfaš, že tentoraz to vyjde. Ale baby majú pravdu, si mladučká. Mnohým nám tu ťahá na 30 a biologické hodiny buchocú 🙂 Máš ešte strašne veľa času, môžeš si dovoliť polroka nič neriešiť, nemerať, netestovať, len si užívať krásne chvíle s mužom, romantiku, výlety...proste všetko, na čo potom s bábätkom už nebude čas... Rozmaznávaj sa, venuj sa sebe, rob veci, ktoré Ti robia radosť. A ak to nepríde ani potom (čo verím, že sa nestane), potom to budete riešiť. Baby, ste skvelé, ako držíte spolu, už dlhšie Vás čítam...a strašne Vám všetkým držím palčeky...

janie80
20. dec 2011

@backorka nase rtodiny by deti chceli uz pol roka po zoznameni... 😀 😀 😀 kolko vyjde Jonas? 😕 zacinam o tom uvazovat...

abriela
20. dec 2011

@backorka Ako 20 rocna som doma povedala, ze dieta chcem mat najskor v 30tke. Vtedy na mna pozerali, ci som normalne. Od 24-30 r. som mala vztah. Na VS som nechapala spoluziacky, kt. sa chcu vydat a mat hned po skole deti. Predtym zeny rodili skor. Aj moja mama ma mala ked mala 21 rokov a predomnou jeden potrat.
Ale kazdy z nas je iny a prajem vam, nech do tej 30tky su u vas doma krasni min. dvaja drobčekovia.

Moje plany boli jedno, dve deti v 30tke a dalsie na starobu v 40tke. Vyzera to tak, ze uz bude len to na starobu. A len tak mimochodom - som tu z vas najstarsia 😒 .

saranata
20. dec 2011

@janie80 malý vypočet teda len plodne dni 16,50eur, a velký vypočet kde máš aj pohlavie a hlavne zivotaschopnost plodu(to sa odporuča zenám ktoré potratili alebo sa im narodilo chore a mrtve dieta) a čas kedy sa narodí dieta 21,50eur, tam musís vediet čas narodenia presne tuším tak na 4 minuty

janie80
20. dec 2011

@saranata a nejaku stranku na neho? 😕

saranata
20. dec 2011

@backorka super tak sa teším , a držím palce

maminka142
20. dec 2011

@backorka
@saranata juuuj babulky moje, ste strašne zlatunke 😀 Tak dobre sa to číta 😀 😀 😀 No hlavne si myslím, že to nevyšlo kvôli stresu, ktory tento mesiac mam a som strašne vyčarpana, večer doslova odpadávam do postele 😝 Ved uvidíme 😉 Ale som rada, že sa zo svojimi pocitmi tu môžem s vami podeliť, hned sa to lepšie prežíva 😀 Som rada, že vas tu mam, za čo vam moooooooooc ďakujem 🙂

leann245
20. dec 2011

Ahojte babule, mam strasny frmol v praci, ale vcera vecer som trosku citala na nete a rozhodla som sa vam sem dat aspon link na clanok, co som nasla....davam ho sem najmä kvoli pasazi o tom, co je najpodstatnejsie pre uspesne otehotnenie...psychicka pohoda a dat udalostiam volny priebeh...ved si pozrite 🙂 http://vnimavetehotenstvo.sk/ked-bocian-nechodi/ Zatial vam prajem pekny den 🙂

saranata
20. dec 2011

@janie80 info@centrumjonas.com , sem napíš a poslu ti prihlasku aj cenník aj info

backorka
20. dec 2011

@saranata skoda ze v tom malom nie je to pohlavie... ale by sme sa tym aj tak neriadili... som zvedava co mi poslu... tam sa zadavala aj posledna mrcha a dlzka cyklu, to znamena ze ten vypocet bude tomu prospisobeny? napr ze nebudem mat podla neho plodne dni kazdych 28 ale kazdych 33 dni?
@janie80 http://centrumjonas.com/slovak.html potrebujes tam velmi presne informacie o tvojom prvom tehotenstve ak si budes davat velky vypocet...
@abriela si tu asi najstarsia, ale stale u teba nemam pocit ze to dieta na 100% chces...
@leann245 kukla som si tu stranku, ale ja umele oplodnenie tak nezavrhujem ako sa tam pise... niekedy je proste priroda slaba tak treba pomoct...

saranata
20. dec 2011

@backorka
a prečo si si nedala velký vypočet?

inak on tento vypočet venoval panne Marie a z toho hladisla sa akýolvek zasah lekárov odmieta, to preto,ide o prirodzene počatie životaschopneho dietata

abriela
20. dec 2011

@backorka dieta 100% chcem a nemala som prispievat do temy "v roku 2012 budem maminou", ale pokracovat "v teme augustove mamicky 2011".

backorka
20. dec 2011

@saranata no pisali tam, ze velky je iba ak uz zena niekedy tehotna bola a cas mojho narodenia neviem ci je presny na 4 minuty 🙂 staci aj maly 🙂

zdenka270921
20. dec 2011

ahojte dievčatá, pridávam sa k vám, lebo v 2012 už aj ja dúfam, že budem mať česť byť maminkou, aj keď do oficiálneho snaženia sa je ešte 11 dní a naostro začíname Novým rokom (no..asi nie doslovne v ten deň 😀 ) ale tak..hneď prvou novoročnou ovulou 🙂 pozerám, že niektoré ste už celkom pekne rozbehnuté, som zvedavá, čo to bude u mňa,lebo ja som zatiaľ ešte optimisticky naladená, že do 3 mesiacov sa to podarí.. 😎 no..tak sa teda pozriem..

ivanka12
20. dec 2011

ahojte kocky, tak asi mesiac som tu nebola, len dnes som prisla z kupelov, bola som tam na 3 tyzdne, a vidim ze tu mame novu tehulku 🙂

@saranata veeeeeelmi sa s tebou tesim a gratulujem k babatku, to ste si dali krasny darcek na Vianoce 😉 hlavne vela zdravicka

no u mna nic nove, mesiac mi meskali kramy po tom anovulacnom cykle, cize len predvcerom som dostala a ideme do dalsieho kola...dufam ze tentokrat aspon s ovulkou

saranata
20. dec 2011

@ivanka12 dakujem moja, určite ma budete nasledovat

leann245
20. dec 2011

@backorka nechcela som riesit to umele oplodnenie, chcela som poukazat na to co som pisala...ze zakladom je psychicka pohoda a nechat veciam volny priebeh...som sa nad tym zamyslala, lebo tieto nase sledovacky samych seba na x sposobov su presnym opakom. ale na to si samozrejme kazdy spravi nazor sam a podla svojho najlepsieho vedomia sa bude riadit... 🙂

lin123
20. dec 2011

ahojte. chcem sa vas zienky mile opytat na vas nazor, alebo co si o tomto myslite.
Sledujem si hlienik,ktory som mala bielkovy na 15DC a robim si aj ovulacne testy a ten mi vysiel pozitivny na 21DC...takze mi to akosi nesedi..lebo ak to chapem spravne podla hlienika som mala plodne dni cca 16-17-18 DC a podla ovulacneho testu 22-23DC.
BT nemeriam, lebo nemam vobec pravidelny rezim, kedze pracujem na denne a nocne sluzby.