V roku 2012 budem maminkou
ahojte maminy, ktoré plánujete byť maminami 2012, ale aj maminy, čo už viete, že budete maminami v 2012. my sme v štádiu príprav a o mesiac začíname naplno snažilkovať a veríme, že budúci rok pribudne k našej lásočke sestrička alebo braček 😉
@martaniana a kolko sa to plati,to ako,to pridem do soc.p. a poviem ze si to chcem platit a vybavena vec 😀 ,a je mozne brat viec ako tych 278eur.Mna sa to uz netyka ale pytam sa len aby som vedela dobuducna 😝
opýtajú sa ťa či robíš, alebo si na RD a podľa toho ti vyrátajú,ak robíš tak budúc chcieť od teba tvoju hrubú mzdu.
@martaniana ono ak by som aj zistila ze mi to nevychadza do porodu, tak si to proste prestanem platit....
veď jasné, ale ak teda nie si ešte tehu tak to budeš mať akurát 🙂
@happy3 Ja to robím nasledovne. Síce som zamestnana, ale moja mzda nie je kazdý mesiac rovnaka. Platim si DNP z maximálneho vymeriavaceho základu co je cca. 1100,-€ (čiže platím cca. 50,-€) Ale raz za 3 mesiace im zavolam, ze aký mám preplatok a o tolko dam dalsi mesiac menej. keď si nahodou nezamestnama môžeš si platiť DNP z max. vymeriavaceho základu čo je cca. tých 50,-€ mesacne. Matersku budes mat potom cca.650,-€. Pri minimalnom vymeriavacom základe by bola materska cca. 200,-€
Ja som všetko o DNP naštudovala v aprili, ked sme sa zacali snazit o baba, takže ked budete mat otazky, pytajte sa 🙂
@happy3 je to dobre ak mas hruby prijem nizsi ako vpriemere 10XX € mesacne.
Platis min. 14€ /mesiac. Za posledne 2 roky musis mat zaplatene 270 dni do porodu a ked si tehu, peniaze sa ti vratia pri prvej materskej. Matersku dostanes nielen "od zamestanavatela", ale aj od poistovne, aj ked je tam nejaka hranica. Pisem to len tak nepresne polopate. Je tam viac vyhod, vyuziva sa to aj ked si na PN. Viac info najdes pri odbornickach tu v teme: dobrovolne nemocenske poistenie
@backorka dakujem za radu http://www.fertilityfriend.com/home/356a0c
@janie80 to sme asi všetky teraz z týchto grafov 😀 inak ja som mala v čase neliečenej stítky najviac 21 den ovulu , takže ja si skor myslím že anovulák v mojom prípade, ale bohvie, keby mi dnes znova neklesla tak poviem že bola teraz ale teplota ide dolu ,paradox je že podla bolesti a hlienu akoby som mala ovulu dva krát ale podla teploty vobec
je to tým že kojím, doteraz som si telo a cyklus uplne poznala, je to iné teraz
ahojte. mam otazocku - kedy tehotensky test ukaze // ? dnes mam 40 DC a test ukazuje len /. podla mna ak by som bola tehotna, tak by mi to ukazat malo, ci sa mylim ? dakujem za kazdu infosku.
baby, Femibion 800 sa moze uzivat bez prestávky? za 3 dni mi končí prv balenie. Mozem si normalne kupit dalsie a hned v nom pokracovat? 🙂
@mima1983 nepocula som o tom, ze by bola potrebna prestavka, kludne pokracuj 🙂
@silvik1 a ako dlhy cykluss zvycajne mavas? lebo 40DC by uz mal test ukazovat... ak neukazuje asi budes musiet ist na vyvolavacku 😒
@saranata dobre dobreeee... este mi prosim vysvetli toto: ovulacia je akoze to ked sa uvolni vajicko a zacne putovat vajecnikom, hej? s tym je spojena pripadna bolest vo vajecniku, hej? a tie teploty - ta najnizsia je ovu, alebo pred ovu? nech v tom mam jasno 🙂
zvycajne mavam cyklus 28 a 31 dni. no uvidime, pockam do vikendu, potom urobim este jeden testik a ked nic, tak asi navsteva lekara 😒 ale aj tak dakujem 🙂
@backorka ovulácia je uvolnenie vajíčka, čiže pred uvolnením teplota klesne to je taký indikátor toho že ide ovula, uplne krátko pred alebo pri uvolnení vajka (a jeho následnom putovaní) teplota stupne s vačšou intenzitou preto tá krivka na grafe ktorá ju definuje a ktorá je taká očakávaná u nás 😀 😀 😀
čiže pokles a následne vystup BT indikuje ovuláciu
@b.bardyova no co ako nedosla ze? 😀
@backorka no zaujimane aj ja som uz taky podobny mala

@happy3 pokiaľ si budeš platiť v soc. poistovni dobrovl. nemocenské poistenie, tých minimálne 270 dní pred pôrodom, tak budeš mať vyrátanú väčšiu materskú. Mne sa to pri prvom oplatilo, aj keď som počas tehu bola na PN, tak som dostávala vďaka tomu že som si to platila peniaze z poistovne.