icon

V roku 2012 budem maminkou

dadkak
17. jún 2011

ahojte maminy, ktoré plánujete byť maminami 2012, ale aj maminy, čo už viete, že budete maminami v 2012. my sme v štádiu príprav a o mesiac začíname naplno snažilkovať a veríme, že budúci rok pribudne k našej lásočke sestrička alebo braček 😉

misicka3
7. sep 2011

@saranata ja som pri prvom vobec neriesila nic, zatial jedine co sledujem je, ze ci mam pravidelny cyklus,vobec som nevedela o ziadnom merani a podobne hanba mi 😀 ale postupne sa do toho dostanem, uvidime, chceli by sme chalana druheho, kedze dievca uz mame, a videla som tuna aj vselijake vypocty a podobne, tak mozno sa necham infikovat 😝

saranata
7. sep 2011

@misicka3 v tom prípade , skus Jonášovu metodu prirodzeneho počatia, vie ti vypočítat aj pohlavie dietata

saranata
7. sep 2011

@maminka142 tak ako nameriaš na teplomery vpíšeš do grafu na fertility , tam vpisuješ hodnoty sama

misicka3
7. sep 2011

@saranata ano, ved to som pozerala, tak skusim navrhnut doma, ci mi to prejde 😉 aj ked neviem, ci sa da tymto veciam verit,

darinkazv
7. sep 2011

@saranata
@backorka
@janie80 ahojte žienky. tak ja dnes bola u dr. ešte ostávam PN, na ďalšiu kontrolu idem 21.9. čo som ale ostala vypučená, keď som sa dr. spýtala, že nech mi povie, koľký som gestačný týždeň, tak mi odvetila, že na základe toho sona 5. tt. veď ale to je aká blbosť. však bábo má 7mm a už mu bije srdiečko. v 5tt by som mala len gestačný vak a nie mimino 😲 ☹ no taká som z toho rozladená. v podstate neviem nič. neviem, v koľkom tt som, neviem, kedy bude termín pôrodu ☹

saranata
7. sep 2011

@misicka3 to je na uvážení každeho, ja poznám 6 žien ktorým to vyšlo, a jedna je moja sesternica ktorá dlho nemohla otehotniet a chcela dievčatko velmi a vyšlo jej to , dokonca aj to kedy sa narodí
my chceme teraz tretie , je mi jedno čo to bude , aj ked máme dve dievčatká, ale chcem to vyskušat , takže to testujem 🙂 🙂 🙂

saranata
7. sep 2011

@darinkazv ahoj , ty len nebud rozladená ale stastná a to hned!!! na príkaz! 😀 😀 to sa všetko upraví a oni ti všetko povedia a napíšu do knižky potom

backorka
7. sep 2011

@darinkazv klideeeeek, mas ho tam? mas. bije srdiecko? bije. tak pohodka... ten gestacny vek nemysli sa to zrovna od odplodnenia? ak hej, tak to sedi... pekne oddychuj, najdi si nejake hobby, nech ti to do dalsej kontroly rychlo ubehne 😉

misicka3
7. sep 2011

@saranata isto nieco na tom bude, ...ja som bola u vestici a ta mi predpovedala 3 dievcata, tak preto mozno som taky skeptik 😀

leeenka26
7. sep 2011

@backorka
@saranata
@leann245
dakujem za krasne privitania. Tiez som si dala zavezok, ze tento mesiac to vyjde, aj ked si to uz nejaky ten mesiac hovorim. Rozhodla som sa, ze stacilo trapenia, myslim takeho, ktore ma zozieralo vnutorne a nedalo mi dychat a zit. Priatel mi je obrovskou oporou a drzi ma tak, ako by som nikdy nepovedala, ovsem, nikdy by som nepovedala, ze toto sa mi moze stat. Ale nie preto som tu, treba verit a dufat. Vsetko co sa deje ma nejaky zmylel, vyznam, ktory mi nie sme kompetentne poznat....Je to zial a bolest, ktoru si vie predstavit len ten, kto ju zazil. Samko je a bude moj syn do konca mojho zivota. Je to moja neoddelitelna sucast. Vzdy na jeho narodeniny upeciem tortu, poslem mu balonik alebo lampion do nebicka laske mojej...
Beriem to tak, ze sa to stalo ale snazim sa si to moc neuvedomovat, nepripustat, nemysliet na to prilis vela, nezahlbovat sa a nevracat sa k tomu. Je to tazke, ale treba zit, nie len prezivat, a toto by predsa on nechcel. Ja verim v nieco nadpozemske, verim a dufam, ze Samko bol vybrate dieta, vynimocne dieta, nehodne na tento skazeny svet. Musim to tak brat aj ked sa mozno mylim...Bol to ludksy zivot, dieta, ale musim ist dalej. On by to tak chcel. Mozno sa mi jeho dusicka vrati v zdravom telicku, pretoze ma ma rad a citi ako ja jeho velmi ? 😢
Jaj baby som rada ze som tu, v tejto teme, tento mesiac ideme naplno 😝 a snazime sa uz od juna, doktor mi povedal ze od septembra. Aj minuly rok sa nam v septembri zadarilo 🙂)) takze je tu sanca ze mam ,,dobre" obdobie a je pravda ze uz aj psychicky som na tom o nieco lepsie a snazim sa vliat nadej a sancu na zivot, co ma caka...obesit sa by bolo to najlahsie...
Takze tak na privitanie, ale dost bolo zlych a krusnych myslienok. Vcera som mala ovu, takzeee 🙂))) No utekam este sa vecer ozvem pa zatial🙂)

darinkazv
7. sep 2011

@saranata to vieš, že som šťastná. ale mi to nejde do hlavy. to bude kravina, že 5tt. joj, keby som mohla, zmením dr. táto mi nič nepovie, nevysvetlí,... kašlať na ňu. sa vytiešam s tej mojej fazulky. stále mám pred očami ten nádherný obrázok 🙂 ani vytlačiť mi ho nemuseli :D

saranata
7. sep 2011

@misicka3 mne v minulosti tiež natárali veštice kadečo 🙂 🙂

darinkazv
7. sep 2011

@backorka jj. len sa jej jasne opýtala, že tých 5tt je asi od oplodnenia a ja že by som chcela teda vedieť, koľký presne tt + koľko dní to je. a ona furt len tých 5tt mumlala. tak som sa vzdala sa jej niečo pýtať :D koníčky mám. robím detské kalendáre s fotkami, ale aj pre dospelých, robím také ručné práce, ako malovanie na textil, decoupage. takže mám čo robiť 🙂 nenudím sa. a ešte poobede vždy moja bambulka ma víta s krikom v škôlke. 🙂 tak mi je dobre 🙂

saranata
7. sep 2011

@darinkazv teš sa teš sa a ešte raz teš sa, ved to nie je teraz také dolezite a časom budeš vediet všetko potrebne, doležite je že je všetko OK 🙂 🙂 🙂

darinkazv
7. sep 2011

@saranata áno, viem. len ja s mojou trpezlivosťou.... :D :D :D

backorka
7. sep 2011

@leeenka26 krasne si to napisala, vidno ze sa ti rana trosku hoji, hlavne je ze myslis pozitivne, tak to ma byt a robi to fakt vela! a teda poriadne ste snazilkovali cez ovu? aj sa nejako sledujes, ze podla coho urcis ze ju mas?

saranata
7. sep 2011

@darinkazv ty si sa už dočkala , tak čo už potom my s tou trpezlivostou ? hm? 😀 😀 😀 😀

janie80
7. sep 2011

@darinkazv neboj, ten 5tt je urcite od oplodnenia... ako som ti uz raz pisala, ak by to bol klasicky ratany 5tt, tak by nebolo srdiecko a mrcha by meskala len tyzden... tak nestresuj, nenechaj sa rozladit a uzivaj si tehu a to malinke bijuce srdiecko v brusku... 😉

darinkazv
7. sep 2011

@saranata ja som celkovo taký človek, čo chce mať všetko hneď a na 100%, takže preto som taká 😀 však aká som ešte len bola, keď som ešte len čakala na to, keď budem testovať. a som si nechcela pripustiť, že by to nevyšlo 😝 ja som v tomto hrozná 😀

darinkazv
7. sep 2011

@janie80 jj, viem, že si mi písala. len ma proste dr. naštvala, že ma nepochopila, čo som sa jej pýtala 😅 som to nehala potom tak. 😝 😀

backorka
7. sep 2011

@darinkazv ked si to tak vezmes, tak uplne nelogicky sa to rata od prveho dna poslednej ms, ved tie cca dva tyzdne to predsa este nie je babo, chvilu mi trvalo kym som si zvykla na to ze sa to tak meria, lebo logika mi hovorila ine.... super ze mas take hobby, rada by som si kukla nejake fotky 😉 no chvalabohu ze si hned otehotnela, to by si nas potom ako bombardovala netrpezlivosotu 😀 😀 😀

leann245
7. sep 2011

@leeenka26 tesim sa, ze si tu medzi nami...a navyse, si tu uplne spravne...my sme sa rozhodli otehotniet v septembri (pripustam aj oktober) a ako pises, ty tehotnies v septembri...takze do lepsej temy si ani vstupit nemohla 😉
Len par slov k tvojmu prispevku a vobec, k tvojmu trapeniu...obdivujem ta a pevne verim, ze aj ked to znie mozno hrozne, tato skusenost ta mozno mala niecomu naucit a nieco si mala vdaka tomu pochopit...mozno dnes, mozno zajtra, mozno o 10 rokov...ale raz urcite. Ja som po aprilovom nedobrovolnom kyrete tiez prepadala dost depresivnym myslienkam, potom mi moja maserka povedala, ze to bolo podla vsetkeho karmicke...viac som sa nepytala...po par dnoch som si dala do googlu "karma potrat" a dlho som sedela pri PC a citala...a veeeelmi dlho o tom premyslala...v podstate dodnes..podstatne je, ze som sa na to pozrela z ineho pohladu, mozno ineho chapania istych veci a potom prisiel aj taky zvlastny ale krasny klud na dusi...myslim, ze aj ty mas blizko k tomu pochopit vela veci...mozno nie rozumom, ale podla toho co pises, tak srdcom urcite...viac sa rozpisovat nejdem, koncim svoje "filozoficke okienko" 🙂 PS: pre odlahcenie: vyborne si sa rozhodla, ze sa ides snazit mysliet pozitivne a najst stratenu radost zo zivota...lebo prerabame byt a v baumaxe som kazdy den...aaaaa lana su dost drahe 😉 😀

darinkazv
7. sep 2011

@backorka 😀 😀 😀 neprežili by ste moju netrpezlivosť a výlevy 😀 😀 😀 ak si na facebooku, tak tam mám nejaké fotky. ale nefotila som úplne všetko. napr. textil nemám vôbec fotený. 😉

saranata
7. sep 2011

@darinkazv ale ved to je normálne, každá sme taká 😀 😀 😀

leeenka26
7. sep 2011

@backorka no som na fertilityfriend a tam som zistila uz druhy mesiac, ze nemam ovulaciu vtedy ako som si myslela, ze ked je 28 dnovy cyklus tak ze na 12-14 den, ae ja som mala minuly mesiac podla grafu na 19. den az a tento mesiac na 18. den a potvrdila som to uz aj ovu testom. Niektori si mozu mysliet, ze som posadnuta, ale nie som a celkom ma to aj motivuje, ze viem co a ako a kedy a nech nam ten den neunikne, pretoze minuly mesiac na to uniklo. Meriam len druhy mesiac ale zistila som fakt dost vela a vsetko aj sedi podla priznakov. No a robim to aj preto, lebo prvy krat to trvalo 15 mesiacov presne kym sa nam zadarilo, milovali sme sa nie moc casto a spoliehala som sa na 14. den 🙂) ja husa keby som to vtedy uz vedela, al nevadi, takze nechcem to uz nechat na nahodu, teraz mi na tom zalezi este viac. A ty? Ako dlho sa snazite?

leeenka26
7. sep 2011

@leann245 ja viem, ze som tu spravne, o tom som sa presvedcila, mile osobky, spravna tema, pozitivna energia tu vyzaruje 🙂) a OOOOBROVSKAAA motivacia :D
no a k tomu co sa mi stalo, neviem ci to niekedy pochopim, to asi nie, len sa musim sama seba o niecom presvedcit, ovladat svoju psychiku, pretoze aj to sa da, co som veeelmi prekvapena a necakala som ze sa to da hlavne v takomto obrovskom nestasti. Aj depresii sa da predchadzat. Keby som chcela, upadnem do hroznej depky, uz som ju mala asi 2 mesiace po...ale dostala som sa z toho, aj kvoli priatelovi, aj kvoli svojej trpezlivosti a motivovani. Je dolezite staaale nieco robit, planoval si, motivovat sa aj malickostami. Napr. odkedy si aj meriam BT mozno to bude teraz fakt vyzerat sialene a ver mi ze nie som 🙂) ale ked dostanem menzes, uz nerevem, poviem si, ok 5 dni vydrzime a o par dni je tu dalsi pokus, to kazdy mesiac utecie ako voda, potom je tu obdobie snazenia 😝 a potom cakam a dufam a meriam....ha ha take psycho mozno pre niekoho ale mne takto fakt aaspon cas leti... 🙂) no a k tvojej veci, o takom niecom ako zla karma sa podla mna hovorit neda a podla mna ani nemoze byt okolo teba zla karma, oklo zleho cloveka predsa byva negat. karma a sice ta nepoznam ale aj podla toho ako pises usudzujem, proste skor si myslim ze tam bola asi ina pricina fyziologicka...a keby si si acala teraz citat o dajme tomu priznakoch nedostatku vitaminu C, a pod. tiez by si sa tam asi nasla...neviem nechcem ti to vyhovarat, ale toto si nemyslim. A urcite za take veci nemozes...takisto ako ja a kopec inych zien. Netyraj sa a never kazdemu...

maminka142
7. sep 2011

@darinkazv je to hrozne ☹ ☹ ☹ mala som ho rada, česť jeho pamiatke...

abriela
7. sep 2011

@saranata wau, toto je lepsia stranka ako naucne clanky

abriela
7. sep 2011

@leeenka26 ahoj. Vitam ta aj ja. Ja za nasu Kiku, kazdy vecer uz 5 mesiac zapalujem sviecku. Nase anjeliky su spolu a ich mamky do konca roka budu uz tehotne.
@darinkazv nechodim tu dlho, ale mysim si, podla reakcii, ze ty si tu tehotenstvo odstartovala a uz len to chce len cas aby sme sa k tebe pridali. Nestresuj, lekari toho narozpravaju vela. Drzim palce aby vsetko bolo v poriadku a mamicke tehu nesposobovalo problemy.