Kombinovaný kočík alebo hlboký a športový zvlášť?

Zodpovedané
31. okt 2018

Dobry den,

zacali sme pomalicky riesit vybavicku pre babatko a kamaratky mi odporucaju dat si dlhsi cas na vyber kocika. Tak sa zacinam pomalicky pozerat a snazim sa v tom zorientovat (este len tak predbezne). Znama, co ma uz tri deti, mi poradila kupit zvlast hlboky hojdaci retrokocik a potom vybrat sportovy. Pripadne len sportovy s vloznou taskou. Ze vraj ma vela ludi s kombinovanymi (prevazne polskymi) kocikmi problem, ze im nevyhovuje sportova cast. Vraj ta je dolezitejsia ako hlboka. Aky je vas nazor? A pripadne o akych kocikoch by sme mali uvazovat? Budeme dost chodit aj po miernejsom terene a nie celkom upravenych cestach, ale budem chodit aj do vlaku/autobusu. Este mi aj radili kupit si viacej kocikov - jeden do terenu a druhy do mesta. Mozno aj z bazaru budeme hladat, ale ani trosku sa v tom zatial nevyznam. Dakujem za kazdu radu 🙂

Ahoj,

dobre robíš 🙂 Neponáhľaj sa - určite je dobré si ujasniť, čo skutočne potrebuješ a hľadáš, aby si v konečnom dôsledku bola spokojná (a s tebou aj bábätko). To so športovou časťou je tiež pravda - skutočne sú mnohé mamičky v prípade dvoj či trojkombinácie so športovou časťou nespokojné a kočík po dopoužívaní vaničky vymenia. Oplatí sa preto vyberať kočík najmä na základe časti športovej - budeš ju predsa len používať dlhšie a pravdou je tiež, že vanička poslúži prakticky každá. Nepohodlné, nepraktické či malé sedadlo je v prípade kočíka podstatne väčším problémom.

Čo sa týka začiatočného retro hlbokého kočíka, nie som si úplne istá, či je to to pravé orechové - ak plánuješ aj cestovanie autom či MHD, bude to s takým kočíkom trocha otrava. Tento typ sa hodí najmä na vychádzky okolo domu, kľudne aj po horšom teréne. Športový kočík s vložnou taškou či vaničkou je určite vhodnejšou voľbou - ideálne taký, aby nebol priťažký.

Kúpiť dva kočíky - terénnejší a spratný na mesto a cestovanie - je čoraz častejšou praxou, ale k tomuto by som sa uchýlila až po tom, čo budeš neskôr cítiť, že takéto riešenie potrebuješ. Obvykle si zakúpiš ľahšiu alternatívu golfiek až po tom, čo už nebudete používať vaničku. Do chvíle, kým sa tak rozhodneš, by som skôr riešila všestranné riešenie kryjúce práve tvoje potreby.

Obzrela by som sa po ľahších kočíkoch s nie úplne najmenšími kolesami - skús zvážiť napríklad Moon ReSea či iné modely tejto značky, Cybex Balios M či Cybex Balios S, GB Beli 4, Jané Muum, Valco Snap Ultra Tailormade kľudne aj vo verzii Sport s nafukovačkami, či podobné mid-size kočíky. Niektoré z nich zakúpiš aj ako športiak so samostatne ponúkanou vaničkou a vajíčkou s adapt

Moon ReSea


Cybex Balios M


Cybex Balios S


GB Beli 4


Jané Muum V2


Valco Baby Snap Ultra Tailormade

Z bazárových by som pre tvoje potreby zvažovala Baby Jogger City Versa či City Premier, možno tiež Stokke Scoot.

Baby Jogger City Versa


Baby Jogger City Premier


Stokke Scoot V3


Prajem to najpohodlnejšie kočíkovanie,
Eli