Kŕčové žily v slabinách počas tehotenstva

luboslavap
15. sep 2015

Milé mamičky, mala niektorá z vás kŕčové žily počas tehotenstva v oblasti vonkajších rodidiel alebo slabín? mne sa to postupne zhoršuje, mám predpísaný Glyvenol, avšak v príbalovom letáku ma straší údaj, že dieťaťku môže vzniknúť vodnatieľka mozgu...viem, že doktor má vedomosti, ktoré ja nemám., ale..chcela by som vedieť či sa s tým niekto počas tehotenstva stretol a užíval rovnaký liek..ďakujem veľmi pekne za reakcie..

szdan
15. sep 2015

@luboslavap ja ich mam od dola až v slabinách, začalo sa to dakedy v 20tt. Mne ale lekar predpisal detralex/vtedy som ich mala len za kolenom/, ale i napriek tomu to postupovalo dalej. Az teraz v poslednom mesiaci tehotenstva sa to prestalo zhorsovat. Mne povedal, že môžem jedine detralex, že nič iné mi dať nemôže, tak neviem...

csenibaba
15. sep 2015

@luboslavap ahoj aj ja som mala na vonkajsích rodidiel a to az tak ze jedny velké pysky som mala 3x také velké ako druhé ale nedostala som na to nic,môj gynekológ povedal ze to po pôrode zmizne,aj to tak bolo :-P

fivecat
15. sep 2015

Pri prvom som mala obrovsku gucu na rodidlach, nebrala som nic a po porode vsetko zmizlo. Teraz som v 21tt, a uz mam jednu nohu dost bolavu a zily vystupene, ale lekar povedal, ze lepsie to riesit po tehotenstve.

luboslavap
autor
16. sep 2015

No zaujímavé, ten môj mi to predpísal 20 tabletové a ani nevie, že také neexistuje, ale až 50 tabl...preto neviem, či mu veriť, že skutočne vie, čo predpisuje..a ja mám len takú hrčku a od nej také výrazné žilky v slabine až dole po stehne..a pred sebou ešte 6 týždňov do termínu..

luboslavap
autor
16. sep 2015

@szdan a ten detralex je ako pre tehotne bezpečný? neuvádza sa v príbalovom letáku niečo desivé pre budúcu mamičku?

meusicka
16. sep 2015

@luboslavap ja som mala pri oboch tehotenstvach, bolest priserna az som nemohla na tej strane spavat, ale dr. mi povedal, ze pocas tehotensva na to nic dat nemoze a ze to budeme risit po porode. po porode to preslo same od seba. pri druhom tehotenstve sa mi to zopakovalo ale uz nie v takej miere ako pri prvom. treba radsej vydrzat.

anik56
16. sep 2015

Ja som mala varixy až po maternicu, ale doktor to ani neriešil s tým, že po pôrode to prejde. Aj tak bolo, aj keď na nohách mám stále. Počas tehotenstva by som nejedla žiadne lieky, len ak by to bolo naozaj nevyhnutné. Len treba často vykladať nohy, to mi pomáhalo aj od bolesti. Normálne som si ľahla na posteľ a nohy vyložila až hore stenou, také som mala bolesti a pomáhalo to.

ada12345
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
szdan
16. sep 2015

@luboslavap nie, aj v lekarni mi vravela, ze je ok

fivecat
17. sep 2015

@ada12345 preco? Ja uz som to zvazovala.

ada12345
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
fivecat
17. sep 2015

@ada12345 prepac, ja som najskor citala, ze: urcite NEnoste. Uz vidim somariny ;0), uz to dava zmysel ;0).

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre