icon

7. týždeň tehotenstva, PN a materská

sanny2993
5. sep 2020

Ahojte. Prosim poradte. Od 1/9/2019 pracujem na dobu určitú oficialne do 9/10/2020. Aktualne som v 7 tt a mam zdravotne komplikacie. Zaujima ma vsak ci je pre mna vyhodnejsie pracovat alebo ist od 1.10. na PN, budu sa mi dni do 9.10. kedy mi konci zmluva ratat do dni socialneho poistenia ci sa dni na PN zo zapoctu dni nemocenskeho vylucuju ? Ovplyvni to, ze zacnem novy mesiac nejako vysku mojej materskej ? Z coho mi ju budu pocitat. Nebude sa tych par dni na PN v oktobri zo zapoctu vylucovat ? neznizi mi to priemer ? Dakujem

miskooo1987
5. sep 2020

@sanny2993 nie, nie, nie, nie

lucka_ke
5. sep 2020

dni nemocenského poistenia sa ti počítajú kým trvá pracovný pomer, aj keby si bola na PN - čiže ak nastúpiš na PN 1.10. a PP ti skončí 9.10. dni 1.-9.10. sa ti počítajú do nemocenského poistenia
na MD nastúpiš v roku 2021 a ak sa dovtedy nezamestnáš inde bude sa ti výška materského počítať z roku 2020, PN sa do výpočtu materského nezahŕňa, lebo je to dávka sociálneho poistenia a nie tvoj zdaniteľný príjem

zalka
5. sep 2020

@lucka_ke opravím ťa, MD sa bude v takom prípade ako si opísala rátať z roku 2019

lu6ka
12. sep 2020

Dobry den
Chcela by som poprosit o radu,mam 33rokov a som v 9T stale zvraciam,bez prestavky ma boli zaludok,niesom schopna nic poriadne jest,v noci nespim poriadne ,schudla som a ked som doma ani poriadne vstat z postele co mi je velmi zle a toci sa mi hlava..viem ze to je normalne a kazda to znasame inak no ked mam byt v praci to nezvladam a niesom schopna sa sustredit a fungovat..v praci (potraviny u sukromnika)som 16hodin a mesacne to vychadza aj okolo 230hodin mesacne,niekedy mam volno iba 1den v tyzdni co mojho sefa vobec nezaujima ze zvraciam a som uplne mimo z toho ako mi je zle,musim robit fungovat dvihat lebo som tam aj sama ..preto som rozmysla ist na pn lebo inak to nevidim no neviem ci by to bolo pre mojho lekara dostatocne aby ma vypisal..chcela som pracovat pokial budem vladat a telo mi dovoli no za takychto podmienok uz nevladzem...dakujem za radu