icon

Aké vyšetrenia ste absolvovali v 1. trimestri?

lubica1979
27. jún 2013

Prosím Vás, aké vyšetrenia ste absolvovali v prvom trimestri. Ja som v 8 tt. a zajtra som objednaná na cytologické vyšetrenie a nejaké stery. Bojím sa, aby to neuškodilo plodu.

anjelik2509
27. jún 2013

nie, prečo by to malo ublížiť? Lekár predsa vie, čo má robiť..
Pri prvom tehotenstve som menila lekára a prvý krát mi ten nový robil aj celkovú prehliadku s tým, že mi potvdril aj tehotenstvo.Teraz ako som zistila, že som tehotná, som bola u dr. a robil mi vyšetrenie zospodu a sonom potvrdil tehotenstvo (použil vaginálnu sondu)....A potom na ďalší raz odbery krvi a tak..A keď som sa ešte ozvala, že ma trápi výtok, tak mi skúšal ph v pošve, nebolo to nič príjemné, ale zvládli sme 🙂 A nekrvácala som, a ni nič 😉 Niekedy sa stane, že žena po vyšetrení krváca, ale to je normálne, tá sliznica je prekrvená a je to len reakcia..Ale hovorím len o pár kvapiek, jedna, dve, keby viac, treba utekať lekárovi 😉 Ale nemusíš sa ničoho báť 😉

galaxy
27. jún 2013

Cytológia sa dnes už počas tehu robí normálne. Bábätku to nemá ako ublížiť, veď doky berie ster len z krčka. Neboj.

whiterosses
27. jún 2013

prečo by malo uškodiť ? ved prvé mesiace ťa kontrolujú zo spodu a nepoškodia plod. zbytočne sa bojiíš