icon

Ako sa počítajú týždne tehotenstva?

doduska77
3. mar 2014

Ahojte chcem sa vás opytať ako sa počítajú týždne tehotenstva???? lebo ja neviem ani v kolkom som u doktorky mi to nepovedali ešte, tak chcem vedieť či sa to teda počíta od dňa poslednej menštruácie alebo ako? dakujem za odpovede 🙂

monicm
3. mar 2014

áno,počíta sa od prvého dňa poslednej menštruácie.napr. posledná menštruácia bola 1.2.2014,vtedy sa počíta prvý týždeň,hoci oficiálne ešte nie si tehotná.8.2.2012 by bol druhý týždeň a tak dalej.. k dnešnému dňu by si bola v piatom týždni,lekár/ka by zapísala 4+2tt,to znamená 4 týždne aj dva dni.snád som to teraz nejako nepoplietla 😉 😉 😉

buco15
3. mar 2014

@doduska77 no mne to počítaju takto: 2.9 posledny menzes a počitaju to od 9.9 aj termín porodu mam na 9.6, čiže začni ratat 7 dni od prveho dna menzesu

doduska77
autor
3. mar 2014

čiže ked som mala poslednú MS 10.2.13 tak som v 12 tom tyždni približne???? 😅
@monicm

doduska77
autor
3. mar 2014

@monicm chcela som napísať 10.12.13 😝

monicm
3. mar 2014

@doduska77 hej,12 tt 😉

vevesh
3. mar 2014

@doduska77 no ak si mala na mysli 10.02.2014 tak si dnes 4+0 tt... 😅

monicm
3. mar 2014

@buco15 termin pôrodu sa tak počíta,to som si aj ja všimla,ale týždeň tehotenstva sa počíta tak,ako som napísala,trvalo mi tri tehotenstvá,kým som to pochopila 😉 😀

monicm
3. mar 2014

@doduska77 tu si môžeš pozrieť,v ktorom si týždni a čo sa práve deje http://najmama.aktuality.sk/vypocet-terminu-por...

doduska77
autor
3. mar 2014

Ďakujem vám 🙂 ešte kebyže mi viete určiť pohlavie :D

buco15
3. mar 2014

@monicm no mne tu na koníku ukazuje zle, som v 26 a ukazuje 27 a tak mi to vychadza aj kalendarovo

vevesh
3. mar 2014

@doduska77 pozrela som to s opravenym datumom 😀 tak si 11+6tt dnes, zajtra 12+0tt 😉

monicm
3. mar 2014

@doduska77 na to si počkaj,až také veštice tu nie sme 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

dejka77
3. mar 2014

Najdi si tehotensku kalkulacku na googli a ta ti to presne vyrata. Myslim, ze je aj na stranke najmama.sk

simonkazga
3. mar 2014

http://www.tehotenstvo.academy.sk/ páči sa, malá pomôcka

satyn
12. mar 2014

@monicm Ahoj neda mi sem napisat pretoze som velmi nepochopila ten system s tyzdnami tehotenstva.Vcera som bola u lekara a tak isto sa ma pytal kedy som mala poslednu menstruaciu a ratal.Ked som mu povedala kedy sme zacali pracovat na babetku tak na usg videl a povedal ze by to tomu datumu kedy sme zacali pracovat aj odpoveda.Normalne podla mnestruacie by som bola v 7tt. a podla skutocnosti kedy sme zacali 3+4tt. Tak neviem doktor mi este nenapisal v ktorom som kedze to sam nevedel ani babetko nebolo vidno na Usg iba ciernu dieru 😀 Takze asi tak moje postrehy 🙂 Inak doplnim ze cakame nase prve dieta a strasne sa na to tesime.

monicm
13. mar 2014

@satyn ak vieš presný dátum oplodnenia,resp. viete,kedy ste zapracovali na dieťatku,tak sa to počíta ináč,ako len podľa poslednej menštruácie,nakoľko tam mohlo dôjsť k oplodneniu v rozpätí 28 dní(u väčšiny žien je takýto cyklus).preto aj pri pôrode sa berie tak,že dieťa je v termíne,ak je od 38-42 tt.

arepkoi
22. sep 2014

@monicm
vies poradit ako teda vyratat priblizne tyzden tehotnostnosti ak mam dost ze nepravidelnu menstruaciu (posledna v aprili), teda od nej sa nemozes odrazit. Myslim si ze sme pocali niekedy na zaciatku septembra.dik

monicm
23. sep 2014

@arepkoi ak sa nemýlim,vtedy to lekári počítajú bud od prvých pohybov,alebo tiež od veľkosti bábätka,nakoľko tie sa do cca 12 týždňa vyvíjajú rovnako,prípadne podľa toho,kedy ste mali sex