Ako správne vysadiť Utrogestan počas tehotenstva?
Ahojte. nevedeli by ste mi, prosim, niekto napisat, ako to je s vysadenim utrogestanu? Podla car ho mam brat do 12. tyzdna a nejak ma nenapadlo, ze dovtedy nepojdem ku gynekologicke. 12 tt mam buduci tyzden. Od tohto tyzdna mam teda postupne znizovat davku na polku? A potom zase na polku? Davku mam 2-0-2. Kolko dni by mala byt ta znizena davka? Dakujem.
Kazde 3 dni som jedla o jednu tabletku menej.
Ja som brala napriklad do 34 tt takze asi by som pockala co na to gynekolog
Každý týždeň o 1 tabletu, takže v podstate kompletne vysadenie trvá 4 týždne.Naraz zo dňa na deň to vysadiť nemôžeš, pretože by bol príliš veľký skok v hladinach hormónov.Pre istotu si ale to vysadenie prejdi s tvojim lekárom z CAR, mala by si mat k tomu protokol.
Každý týždeň o 1 tabletu, takže v podstate kompletne vysadenie trvá 4 týždne.Naraz zo dňa na deň to vysadiť nemôžeš, pretože by bol príliš veľký skok v hladinach hormónov.Pre istotu si ale to vysadenie prejdi s tvojim lekárom z CAR, mala by si mat k tomu protokol.
@jednorozec007 už to mám dlhšie vysadené, ale o tabletu týždenne, to je nejak malo. Každé tri dni som znizila o jednu.
Pri akejkoľvek hormonálnej liečbe nie je vhodné znižovať dávku o viac ako 25% za týždeň.som pharmdr.
Pri akejkoľvek hormonálnej liečbe nie je vhodné znižovať dávku o viac ako 25% za týždeň.som pharmdr.
@jednorozec007 v car mi dokonca povedali, ze mam vždy zniziť o polovicu, ale radšej som znižovali o menej
Myslim, že teraz polemizovať je už zbytočné, pokiaľ nemáte žiadne ťažkosti (tvrdnutie a bolesti brucha, kontrakcie ) tak je všetko v poriadku.

Ahoj, ja som mala 1-0-1 potom som prešla na 0-0-1 a potom na 0-0-0 , podľa mňa ty pôjdeš na 1-0-1 a na ďalšej kontrole ti povedia či vysadiť úplne . Mne povedali tak 🙂 treba sa spýtať najlepšie ich