Alkohol a fačenie do 8 týždna tehotenstva
Dobrý deň, mala by som na Vás otázku. Do 8. týždna som nevedela že som tehotná a dovtedy som pila dosť veľa alkoholu z osobných dôvodov a ešte som aj fajčila. To že môžem byť tehotná som ani netušila. Teraz som v 37týždni a všetky vyšetrenia aj vyvin bábätka sú uplne v poriadku. No stále sa velmi bojím:( Myslíte že sa dá nato spoliehať??? Poradte prosím, viem že je už neskoro termin mam 26.11 no stále som viac nervoznejšia a to tiež nie je dobre. Ďakujem
@lenik25 neviem sice ako dost si pila a fajcila..ale poviem ti ze napriklad ja som tiez do 2 mesiaca nevedela ze som tehotna..prvy x, a kedze som zila vtedy dost aktivnym zivotom plnym zabavy, stalo sa mi to iste co tebe...ibaze ja nefajcim..no a mala som nekutocny strach...ale niekde som sa dozvedela ze v tych zaciatkoch to nevadi ked "sa stane" ...horsie by bolo keby to pretrvavalo dlhodobo...narodila sa mi zdrava dcerka 🙂 zaco dakujem bohu.
Jaaj baby upokojili ste ma, ďakujem 🙂))) Nefajčila som nejak extremne ale občas som si zapalila tym myslim2,3cigarety za deň, len s tým alkoholom to bolo horšie, vtedy som mala veľmi zlé obdobie a riešila som to takto. Odvtedy som nepila ani kvapku. Doktor ma ubezpečil že ak je na testoch všetko dobré tak sa nemusím obávať ale všade čítam niečo iné. a ako sa mi to blíži stresujem viac a viac, preto som aj sem napísala či nemáte nejaké skúsenosti. No dúfam že moja princezna bude v poriadku, snad by sa na vyšetreniach niečo ukázalo, nejaky naznak..i ked aj to nie je 100%. Ale musim mysliet pozitivne 🙂
ja ked som bola v porodnici tak jedna mlada ciganocka si chodila vyfajcievat v den podrodu a narodilo sa jej zdrave dievcatko a aj ked kojila tak fajcila na plienky nemala tie jej jedna sestricka musela kupit hlavne ze zobak vyalovala este jej aj decko strazili kym ona bola vonku ...... ☹
Musela by si piť denne aspoň 5poldecakov aby to uškodilo.Tak mi aspoň povedal lekar lebo ja som tiež nevedela,že som tehotna a pila som citronove pivko
do 8 tt sa nemusis oavat, vsetko bude v poriadku
Dobrý deň,
Baby, dievčatá, žienky..mam otázku, ak máte niektorá s týmto skúsenosť. Včera sme zistili, že som tehotná, som už v 10. týždni tehotnosti ale kedže som mala normálne menštruáciu , tak ma to ani len nenapadlo. Som fajčiarka a az do včera som fajčila krabičku denne (slimiek) , nepila som vôbec žiadny alkohol ale fajčila, pochppitelne od včera nefajčim a babatko si chcem urcite nechat, len mam strasne velky strach , kedze som do vcera fajcila :( aby neboli nejake vyvinove vady a podobne..ake su sance, ze bude babatko uplne v poriadku?? Nemate s tym niektora skusenost prosim Vas? Dakujem Vam
@radusssa Neboj sa..nemalo by sa nič stať keď už nefajčíš.Horšie by bolo keby si užívala alkohol.
@radusssa ja som nefajčila tiež keď som zistila že som tehu síce to bolo okolo 5 tt. Ale sestra A sesternica fajcili slimky celé tehu. Im povedala doktorka že keď dlhé roky sú tuhé fajciarky boli by stoho moc vynervovane tak 4 cigarety denne max. Ale na ich riziko. Myslím že tým že si nepila A ani žiadne lieky ... sa nemusíš báť
@lujzamisko mas predsa vlastnu diskusiu 😀 nemusis sa bat. Priroda to zariadila dobre. Kedze nevies ze si tehotna od momentu ako sa to stalo dietatko sa vyzivuje tak ako tu pisala jedna mamicka - zo zltkoveho vaku nie z matky. Radsej si to nastuduj budes pokojnejsia.
Za dalsie nema vyznam sa stresovat uz to aj tak nezmenis
@lujzamisko prepac to nebolo tebe 🙂
Podla mna ti nikto nepovie na 100%, ci dieta bude v poriadku. Vysetrenia ake? Prenatalny screening, tripple testy? To nema s fajcenim nic spolocne. Ked tak, az morfologicky ultrazvuk. Krabicka denne nie je zrovna malo. Cize nebudem ti pokrytecky pisat, ze sa urcite nemohlo nic stat

@lenik25
Ahoj, neboj sa 🙂
Podľa mňa ak sú všetky vyšetrenia v poriadku, nie je dôvod na stres 🙂